Connect with us

Știri

Doi părinți din Călărași și-au omorât fetița în chinuri groaznice

Published

on

Un nou caz cutremurător din jud. Călărași iese la suprafață după mai bine de doi ani de anchetă. Doi părinți din Călărași și-au ucis în chinuri copila de nici 3 ani. Aceasta a agonizat 7 ore după ce a fost opărită ca pedeapsă. Cumplita întâmplare s-a petrecut în octombrie 2021, însă anchetatorii abia acum au obținut probe clare.

Părintii s-au hotărât să îi facă seara copilei un duș, dar au ignorat faptul că apa era clocotită. Cea mică s-a ales cu arsuri de gradele II și III pe mai bine de jumătate din suprafața corpului. Deși era clar că fetița suferă cumplit, părinții au dus-o la culcare fără să cheme ajutor. Dimineața, copila de 2 ani și 10 luni a murit, iar gazda familiei este cea care a sunat la 112. Echipajul ambulanței nu a mai putut decât să constate decesul.

Autopsia a arătat că moartea micuței a fost violentă și a fost cauzată de insuficiența cardiorespiratorie acută, ca urmare a arsurilor.

Dosarul s-a deschis inițial pentru ucidere din culpă, iar pe 21 martie, a.c., judecătoria Ploiești a schimbat încadrarea în omor și a trimis dosarul mai departe, la Parchetul Tribunalului Prahova.

Fetița în cauză are încă două surioare care, în acest moment, se află în sistemul de protecție al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călarași.

Fetițele beneficiază de o măsură de protecție specială la un asistent maternal profesionist. Pentru a fi împreună, acestea au același asistent maternal de acum un an și jumătate. Măsura de plasament în regim de urgență a fost ulterior modificată de instanța de judecată“, a declarat Daniela Arbagic, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.

Ancheta în cazul morții fetei a durat un an și cinci luni, timp în care părinții fetiței au fost lăsați în libertate. De asemenea și bunica victimei se află în cercetare.

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Cele mai accesate articole