Connect with us

Breaking News

UPDATE| Doi câini Husky și un Rottweiler, împușcați pe Plaja Mare de către Iordache Costel zis „Mâțanu”

Published

on

UPDATE:  DOSAR PENAL în urma cercetărilor, pădurarul Costel Iordache, zis „Mâțanu”, s-a ales cu dosar penal din partea polițiștilor, dovadă că oamenii legii au constatat o serie de  infracțiuni comise!

”Având în vedere aspectele sesizate la data de 26.12.2016, în cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Uz de armă letală fără drept”, faptă prev. și ped. de art. 343 alin.l  Codul penal, “Distrugere”, faptă prev. și ped. de art. 253, alin.1 din Codul penal și “Uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, faptă prev. și ped. de art 25, alin.l, lit.a din Legea 205/2004, urmând a se propune soluție legală”, răspunsul de la IPJ Călărași fiind semnat de Șeful Inspectoratului, Comisar șef de poliție Marian Iorga.

Închisoare sau doar o amendă?

Așadar, până la acest moment, oamenii legii și-au făcut datoria, au constatat infracțiunile comise de Costel Iordache și le-a încadrat în articolele Codului Penal, așa cum ni le-au prezentat mai sus. Cum este și firesc, aceste infracțiuni sunt pedepsite de lege astfel:

Uzul de armă fără drept – Cod Penal

Art. 343

Uzul de armă letală sau interzisă, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 3 ani.

Distrugerea şi tulburarea de posesie – Cod Penal

Art. 253

Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată

Art. 25 – alin 1 lit a

(1)Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

Numai că, până la această dată, nu știm care dintre pedepse i-au fost aplicate ”ucigașului” de câini, acest lucru urmând a fi hotărât de către instanță și suntem tare curioși să vedem ce se va întâmpla. Din informațiile noastre neoficiale, există posibilitatea ca cel ce a împușcat animalele să primească ”doar o amărâtă de amendă, că deh!, a fost vorba despre niște câini, nu de oameni!”

În data de 26 decembrie, în jurulor orelor 10:20, s-a auzit un foc de armă în pădurea de pe Brațul Borcea, în zona portului Călărași. Un câine de rasă Rottweiler a fost omorât prin împușcare de către pădurarul Iordache Costel. Un echipaj al IPJ Călărași a fost solicitat la fața locului. În urma cercetărilor ce s-au desfăşurat la fața locului, s-a depus plângere penală pe numele pădurarului, arma de vânătoare cu un calibru de 12 mm a fost confiscata de către polițiști.

Vânătorul a împuşcat cu câteva zile înainte un câine Husky și a lovit violent un alt câine, tot Husky.

Unul dintre câini a fost găsit în curtea părudarului, iar cel de-al doilea patruped a fost găsit la o distanță mică de casa acestuia.

Arma a fost verificată de către specialiștii de la  regimul armelor si munitiilor și s-a stabilit că a fost folosită cu aprox. 3 ore înainte de sosirea echipajului de poliție. Ulterior, pădurarul Iordache Costel și-ar fi recunoscut fapta. Urmând să se stabilească sancțiunile ce se vor aplică asupra faptei pe care a săvârşit-o.

Pe rețelele de socializare s-au pornit mesajele împotriva gestului săvârșit de pădurarul Iordache Costel…

Advertisement

„Dragi iubitori de animale din Călărasi si toata tara, cu durere in suflet va aduc la cunostinta un incident petrecut cu cruzime azi in Călărasi. Poate multi dintre voi va amintiti de cei doi catei din rasa Haski de pe Plaja Mare. Astazi , in padurea din jurul plajei au fost inpuscati cu cruzime 3 caini de rasa printre care masculul Haski a fost impuscat mortal iar femela ranita grav si pe langa ei a mai fost impuscat mortal un caine din rasa Rottwailer de Padurarul criminal de la cantonul din padurea de langa plaja. Interogat de politie a negat tot, pus in fata probelor a recunoscut si s-a dovededit ca a facut uz de arma ilegal. Ganditi-va ca in acea padure de langa plaja , pe timp de vara puteau fii copii dumneavoastra. In aceasta seara cineva mi-a spus ca acel padurar CRIMINAL, are in spate pe Filipescu Raducu si patronul de la hotel. Eu am raspuns ca noi avem in fata legea si in fata legii nimeni nu are relatii. Haideti sa oprim masacrul cainilor. Doar unindu-ne putem reusii. Acesti criminali trebuie sa platească si alaturi de ei si cei ce ii apara. ROMANIA RIDICA-TE IN PICIOARE!!!!” – a fost mesajul unui călărășean iubitor de animale

„Astazi in Calarasi a avut loc un fapt de ne iertat. Padurarul de la cantonul din apropierea Plajea Mare a folosit o arma de vanatoare ilegal, inpuscand mortal doi caini de rasa si ranind grav un al trei-lea. Poate multi dintre dumneavoastră va aduceti aminte de acei doi caini Hacky de pe plaja mare, masculul a fost impuscat mortal iar femela ranita grav. Pe langa ei a mai fost impuscat mortal si un caine din rasa Rottweiler. De precizat ca acesti caini se plimbau in padurea din zona plajei si sa ne gandim ca in locul lor ar fi putut fii copii. Acest ANIMAL padurar, i-a impuscat fara mila, folosind ilegal arma si cand a fost interogat de politie, initial a mintit, ulterior recunoscand fapta. ROMANIA RIDICA-TE IN PICIOARE!!!!”

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Călărași: Bărbatul care l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine a fost prins de polițiști. Fapta ar fi fost premeditată

Published

on

Atacatorul de aseară a fost prins de polițiști câteva ore după comiterea faptei. După ce l-a atacat pe bărbatul fostei sale concubine, a fugit din Călărași și a mers pe jos mai mulți kilometri, pe calea ferată, până aproape de comuna Stefan Vodă, unde lucrează ca paznic la o stație de apă.

Atacul sângeros care a avut loc vineri seara, în jurul orei 22:15, în zona Pescaru, pe Bulevardul 1 Mai, pare să fi fost premeditat. Fostul soț al femeii le-ar fi spus apropiaților că vrea să se răzbune, atât pe noul iubit al concubinei sale, cât și pe mama acesteia.

El a urmărit-o pe fosta sa concubină la locul de muncă. După ce și-au încheiat programul la restaurant, femeia și noul ei iubit, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară i-a întâmpinat fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Agresorul se numește Dumitru Florică și are 45 de ani.

“Ea este angajată la mine, s-a cuplat cu un bucătar de aici. Nu mai este cu acel bărbat de un an de zile. A găsit pe altcineva, acum… dragostea…” – a declarat patronul localului la care cei doi lucrau.

Advertisement

Suspectul a fost prins de polițiști și reținut preventiv pentru 24 de ore.

Victima, Zangorescu A., se află internată la Spitalul Județean Călărași și este sub supravegherea medicilor.

Continue Reading

Breaking News

Atac sângeros, din răzbunare, în Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă principală din municipiul Călărași, vineri noaptea, la ora 22:15. S-a întâmplat pe Bulevardul 1 Mai, în dreptul restaurantului Ludușanu din zona Pescaru. Un bărbat a fost atacat cu un cuțit și înjunghiat de două ori de către un alt bărbat, totul din cauza geloziei care a degenerat imediat după ce acesta și fosta concubină s-au certat.

Și-a urmărit fosta concubină la locul de muncă. După ce și-au terminat programul la restaurant, femeia și iubitul ei, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară au fost întâmpinați de fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Atacatorul ar fi, conform datelor disponibile în prezent, Dumitru Florică. Are 45 de ani și lucrează ca paznic la stația de apă din Ștefan Vodă.

Advertisement

Poliția a fost imediat anunțată, iar zona a fost împânzită de forțe de ordine. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul din Călărași. Potrivit primelor date, are două plăgi, una lângă inimă și cealaltă la unul dintre membrele inferioare.

Individul acuzat de săvârșirea acestei fapte a fugit și este căutat de polițiști. 

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Belciugatele: Amalia Bellantoni, bătută de vecini. Scenele șocante, transmise live pe TikTok

Published

on

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au fost sesizați, prin apel 112, de către o tânără, de 29 de ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași, cu privire la faptul că o femeie i-ar fi  adresat injurii, iar soțul său ar fi fost agresat fizic de către soțul acesteia.

Polițiștii au stabilit că la data de 17 februarie a.c., în jurul orei 10:15, pe fondul unui conflict mai vechi și a unor discuții în contradictoriu, o femeie, de 42 de ani, ar fi fost agresată fizic de către un bărbat, de 56 de ani, și de soția acestuia, de 63 de ani.

Pe măsură ce conflictul a degenerat, cei doi soți ar fi fost agresați fizic de către femeia de 42 de ani, de soțul ei, un bărbat tot de 56 de ani, și de angajatul celor doi, un bărbat de 37 de ani.

La fața locului au sosit echipaje medicale, însă persoanele implicate au refuzat să primească îngrijiri medicale sau să fie transportate la spital.

În urma cercetărilor efectuate, femeia de 42 de ani a relatat polițiștilor faptul că în trecut a

Advertisement

r fi primit amenințări cu acte de violență din partea soților de 56, respectiv 63 de ani, însă a refuzat să depună plângere penală în acest sens.

De asemenea, toți cei implicați au refuzat să depună plângeri penale sau să se prezinte la sediul unității de poliție, ori să fie examinați medical.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare, cercetările fiind în prezent în desfășurare, sub supravegherea unității de parchet.

De asemenea, la data de 18 februarie a.c., în jurul orei 11:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Belciugatele au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 63 de ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași, cu privire la faptul că un bărbat, de 56 de ani, împreună cu alte 3 persoane au intrat în curtea sa.

În fapt, 3 persoane de 56, 37 și 13 ani, precum și o a patra persoană, care a rămas neidentificată, ar fi venit având asupra lor obiecte contondente, cu intenția de a-l intimida pe soțul apelantei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire, cercetările fiind continuate, sub supravegherea unității de parchet.

Advertisement

 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate