in , ,

UPDATE| Doi câini Husky și un Rottweiler, împușcați pe Plaja Mare de către Iordache Costel zis “Mâțanu”

UPDATE:  DOSAR PENAL în urma cercetărilor, pădurarul Costel Iordache, zis “Mâțanu”, s-a ales cu dosar penal din partea polițiștilor, dovadă că oamenii legii au constatat o serie de  infracțiuni comise!

”Având în vedere aspectele sesizate la data de 26.12.2016, în cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Uz de armă letală fără drept”, faptă prev. și ped. de art. 343 alin.l  Codul penal, “Distrugere”, faptă prev. și ped. de art. 253, alin.1 din Codul penal și “Uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, faptă prev. și ped. de art 25, alin.l, lit.a din Legea 205/2004, urmând a se propune soluție legală”, răspunsul de la IPJ Călărași fiind semnat de Șeful Inspectoratului, Comisar șef de poliție Marian Iorga.

Închisoare sau doar o amendă?

Așadar, până la acest moment, oamenii legii și-au făcut datoria, au constatat infracțiunile comise de Costel Iordache și le-a încadrat în articolele Codului Penal, așa cum ni le-au prezentat mai sus. Cum este și firesc, aceste infracțiuni sunt pedepsite de lege astfel:

Uzul de armă fără drept – Cod Penal

Art. 343

Uzul de armă letală sau interzisă, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 3 ani.

Distrugerea şi tulburarea de posesie – Cod Penal

Art. 253

Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată

Art. 25 – alin 1 lit a

(1)Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

Numai că, până la această dată, nu știm care dintre pedepse i-au fost aplicate ”ucigașului” de câini, acest lucru urmând a fi hotărât de către instanță și suntem tare curioși să vedem ce se va întâmpla. Din informațiile noastre neoficiale, există posibilitatea ca cel ce a împușcat animalele să primească ”doar o amărâtă de amendă, că deh!, a fost vorba despre niște câini, nu de oameni!”

În data de 26 decembrie, în jurulor orelor 10:20, s-a auzit un foc de armă în pădurea de pe Brațul Borcea, în zona portului Călărași. Un câine de rasă Rottweiler a fost omorât prin împușcare de către pădurarul Iordache Costel. Un echipaj al IPJ Călărași a fost solicitat la fața locului. În urma cercetărilor ce s-au desfăşurat la fața locului, s-a depus plângere penală pe numele pădurarului, arma de vânătoare cu un calibru de 12 mm a fost confiscata de către polițiști.

Vânătorul a împuşcat cu câteva zile înainte un câine Husky și a lovit violent un alt câine, tot Husky.

Unul dintre câini a fost găsit în curtea părudarului, iar cel de-al doilea patruped a fost găsit la o distanță mică de casa acestuia.

Arma a fost verificată de către specialiștii de la  regimul armelor si munitiilor și s-a stabilit că a fost folosită cu aprox. 3 ore înainte de sosirea echipajului de poliție. Ulterior, pădurarul Iordache Costel și-ar fi recunoscut fapta. Urmând să se stabilească sancțiunile ce se vor aplică asupra faptei pe care a săvârşit-o.

Pe rețelele de socializare s-au pornit mesajele împotriva gestului săvârșit de pădurarul Iordache Costel…

“Dragi iubitori de animale din Călărasi si toata tara, cu durere in suflet va aduc la cunostinta un incident petrecut cu cruzime azi in Călărasi. Poate multi dintre voi va amintiti de cei doi catei din rasa Haski de pe Plaja Mare. Astazi , in padurea din jurul plajei au fost inpuscati cu cruzime 3 caini de rasa printre care masculul Haski a fost impuscat mortal iar femela ranita grav si pe langa ei a mai fost impuscat mortal un caine din rasa Rottwailer de Padurarul criminal de la cantonul din padurea de langa plaja. Interogat de politie a negat tot, pus in fata probelor a recunoscut si s-a dovededit ca a facut uz de arma ilegal. Ganditi-va ca in acea padure de langa plaja , pe timp de vara puteau fii copii dumneavoastra. In aceasta seara cineva mi-a spus ca acel padurar CRIMINAL, are in spate pe Filipescu Raducu si patronul de la hotel. Eu am raspuns ca noi avem in fata legea si in fata legii nimeni nu are relatii. Haideti sa oprim masacrul cainilor. Doar unindu-ne putem reusii. Acesti criminali trebuie sa platească si alaturi de ei si cei ce ii apara. ROMANIA RIDICA-TE IN PICIOARE!!!!” – a fost mesajul unui călărășean iubitor de animale

“Astazi in Calarasi a avut loc un fapt de ne iertat. Padurarul de la cantonul din apropierea Plajea Mare a folosit o arma de vanatoare ilegal, inpuscand mortal doi caini de rasa si ranind grav un al trei-lea. Poate multi dintre dumneavoastră va aduceti aminte de acei doi caini Hacky de pe plaja mare, masculul a fost impuscat mortal iar femela ranita grav. Pe langa ei a mai fost impuscat mortal si un caine din rasa Rottweiler. De precizat ca acesti caini se plimbau in padurea din zona plajei si sa ne gandim ca in locul lor ar fi putut fii copii. Acest ANIMAL padurar, i-a impuscat fara mila, folosind ilegal arma si cand a fost interogat de politie, initial a mintit, ulterior recunoscand fapta. ROMANIA RIDICA-TE IN PICIOARE!!!!”

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Microbuz răsturnat din cauza vântului, în Independeța, o persoană a fost rănită

Sărbătoarea Bobotezei 2017