Connect with us

Breaking News

Dobre Darius Andrei, elev al Colegiului Național ,,Barbu Știrbei” – pilot la aproape 16 ani

Published

on

Elevii Colegiului Național ,,Barbu Știrbei „sunt motivați, ambițioși, perseverenți, îndrăzneți și fericiți! Au cucerit scene naționale și internaționale, au câștigat premii și trofee, au surprins jurii cu note maxime, au învins adesea în competiții de prestigiu, se implică în programe de dezvoltare personală, fac voluntariat, scriu și implementează singuri proiecte. Și cerul este limita!

 

Dobre Darius Andrei, elev al Colegiului Național ,,Barbu Știrbei „ în clasa a IX-a B, la aproape 16 ani, este cel mai tânăr aspirant-viitor pilot la categoria ULM- avion ultraușor! Deci, din iunie  Colegiul Național ,,Barbu Știrbei „ va avea un elev pilot și suntem fericiți să îi împărtășim visul! Felicitări, Darius!

 

 

Aeroclubul României funcţionează ca instituţie publică finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, are personalitate juridică, iar în componenţa sa intră aerocluburile teritoriale ca subunităţi fără personalitate juridică, cu sediile şi terenurile de zbor. Aeroclubul Romaniei ofera posibilitatea de a avea parte de cursuri gratuite pana la varsta de 23 ani, cursurile fiind de planor, balon si avion ultrausor (ULM).

Eu, ca sa pot ajunge să pilotez, am susținut 50 ore de curs timp de 2 luni în care mi s-au predat 9 materii. Apoi am dat un examen teoretic ce a constat în 108 intrebări.  Un numar de 240 de cursanți au candidat pe 20 de locuri. Fără să neglijez îndatoririle de licean, am intrat al 9-lea. Voi incepe din iunie cursurile de zbor la Clinceni (lângă București). Pentru a te înscrie la Aeroclub, trebuie să ai vârsta minimă de 16 ani până la începerea probei practice și să frecventezi cursurile sâmbăta și duminica pentru a putea participa la examenul teoretic. Sunt bucuros ca sunt printre cei mai tineri candidați admiși.

 

Pentru informații suplimentare, site-urile www.aeroclubulromaniei.ro si www.aerodromclinceni.ro vă stau la dispoziție.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Scăpări de gaze pe Varianta Nord din Călărași

Published

on

O nouă alertă duminică noapte în Călărași pentru pompierii militari. 

Un nou apel prin 112 a mobilizat mai multe echipaje de intervenție din structura CBRN a ISU Călărași, care au fost solicitate sa intervină pe Varianta Nord a municipiului Călărași, unde un salariat al Cimitirului Sf. Lazar a sesizat un miros puternic de gaze.

Intervenția este în dinamica la acest moment.

Continue Reading

Breaking News

Locuință cuprinsă de flăcări, în municipiul Călărași

Published

on

Momente de panică, în această după amiază, pe strada Zorilor din municipiul Călărași, provocate de un incendiu izbucnit la o locuinţă. Pompierii călărășeni au fost alertați să intervină la fața locului deplasându-se mai multe autospeciale cu apă  și spumă dar și echipaje SMURD pentru preluarea posibilelor victimelor. 

Focul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 30 mp și sunt posibilități de propagare la casele învecinate.

Potrivit canalsud.ro, incendiul a fost provocat din cauza unei cratițe uitată pe aragaz de o bătrâna în vârstă de 86 de ani. Persoana în cauza a suferit un atac de panică, fiind preluată de o ambulanță pentru îngrijiri medicale.

Continue Reading

Cele mai accesate articole