in

Dispeceratul ISU Călărași va fi modernizat

S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea de echipamente I.T. în vederea modernizării dispeceratului I.S.U. Călărași

Astăzi, 12 Martie 2019, s-a semnat la sediul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași contractul de finanțare pentru implementarea proiectului ”Gestionarea comună a riscurilor în regiunea de graniță Călărași – Dobrich”. Acesta se implementează în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V – A România – Bulgaria.
Scopul proiectul constă în eficientizarea răspunsului comun în situații de urgență în zona transfrontalieră prin intermediul elaborării unui plan de acțiune și a unei strategii de pregătire comune pentru a face față situațiilor de urgență cauzate de dezastrele naturale. Obiectivele proiectului urmăresc: elaborarea strategiei și planului de acțiune comun, achiziționarea de echipamente moderne de intervenție și crearea unei rețele de parteneri pentru prevenirea riscurilor și atenuarea efectelor negative ale dezastrelor, Proiectul este conceput pentru a se derula pe o perioadă de doi ani, iar bugetul proiectului se ridică la suma de aproximativ 800.000 de euro.
Prin modernizarea cu echipamente a dispeceratului comun pentru intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” al județului Călărași și prin achiziția de noi echipamente de intervenție se urmărește scăderea timpului de răspuns în situații de urgență, printr-o mai bună localizare a zonei unde este notificată o situație de urgență.
Am fost sprijiniți în demararea acestui proiect de către doamnele Elena Comșa și Dorinela Gheorghe, specialiști în cadrul Direcției de Dezvoltare a Consiliului Județean Călărași. 


Purtător de cuvânt al I.S.U. Călărași
Plt. adj. Tătăranu Ștefan Ovidiu

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Trei călărășeni s-au clasat pe primele poziții în cadrul Campionatelor Naționale de Culturism de la Ploiești

PSD Călărași/ Iulian Iacomi – “Avem o echipă nouă de conducere, ne bazăm pe oameni cu experiență pe care i-am cooptat recent alături de noi…”