Connect with us

Știri

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Calarasi alaturi de consumatori in minivacanta de 1 Mai 2018

Published

on

In perioada minivacanței de 1 Mai 2018, D.S.V.S.A. Calarasi in scopul prevenirii aparitiei toxiinfecțiilor alimentare intensifica actiunile de control, pentru a se lua in timp optim, măsuri de evitare a riscurilor pentru sănătatea publică cauzate de unele deficiențe în domeniul siguranței alimentelor, prin:

  • Constituirea echipelor de control formate din medici veterinari oficiali din cadrul DSVSA Calarasi, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor Calarasi si Oltenita (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale Borcea, Lehliu Gara, Oltenita si Budesti (CSVZ). începând cu data de 27.04.2018.
  • În perioada 27aprilie – 1 mai 2018 la sediul DSVSA Calarasi şi CSVSA / CSV Zonale va fi asigurat serviciul de permanenţă sanitară veterinară, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, medicii veterinari oficiali vor avea în atenție următoarele :

– verificarea unităților de procesare produse alimentare de origine animală și suspendarea după caz, a activității unităților care nu îndeplinesc condițiile de funcționare conform prevederilor legale,

– verificarea unităților de alimentație publică și a celor de comercializare, verificarea documentelor care să ateste salubritatea și conformitatea lor.

–  verificarea unităților de tip catering, a laboratoarelor de patiserie și cofetărie, a condițiilor de depozitare a acestora, respectarea condițiilor de igienă pe fazele de prelucrare în semipreparate sau produse finite.

– verificarea mijloacelor de transport pentru transportul produselor de origine animală și a dotării acestora cu agregate frigorifice, autorizarea sanitara veterinara a acestora;

Advertisement

– verificarea depozitelor alimentare frigorifice privind respectarea temperaturilor de depozitare specifice fiecărui tip de produs de origine animală și înscrierea datelor în diagrame.

– verificarea salubrității produselor prin examene de laborator curente, conform programelor specifice.

– controlul aplicării măsurilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare la toate unitățile supuse controlului sanitar veterinar, conform programelor stabilite.

-verificarea respectării condițiilor de igienă, ventilație și microclimat pe lanțul frigorific, a dotărilor cu utilaje și aparatură corespunzătoare în toate unitățile de procesare si desfacere.

Neconformitățile sau abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor sesizate pot fi comunicate la numărul de telefon DSVSA Calarasi 0242/313676, precum și la numărul de telefon ”Call Center” A.N.S.V.S.A. 0800/826.787.

 

Advertisement

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr.  Viorel BUCUR1

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate