Connect with us

Știri

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Calarasi alaturi de consumatori in minivacanta de 1 Mai 2018

Published

on

In perioada minivacanței de 1 Mai 2018, D.S.V.S.A. Calarasi in scopul prevenirii aparitiei toxiinfecțiilor alimentare intensifica actiunile de control, pentru a se lua in timp optim, măsuri de evitare a riscurilor pentru sănătatea publică cauzate de unele deficiențe în domeniul siguranței alimentelor, prin:

  • Constituirea echipelor de control formate din medici veterinari oficiali din cadrul DSVSA Calarasi, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor Calarasi si Oltenita (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale Borcea, Lehliu Gara, Oltenita si Budesti (CSVZ). începând cu data de 27.04.2018.
  • În perioada 27aprilie – 1 mai 2018 la sediul DSVSA Calarasi şi CSVSA / CSV Zonale va fi asigurat serviciul de permanenţă sanitară veterinară, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, medicii veterinari oficiali vor avea în atenție următoarele :

– verificarea unităților de procesare produse alimentare de origine animală și suspendarea după caz, a activității unităților care nu îndeplinesc condițiile de funcționare conform prevederilor legale,

– verificarea unităților de alimentație publică și a celor de comercializare, verificarea documentelor care să ateste salubritatea și conformitatea lor.

–  verificarea unităților de tip catering, a laboratoarelor de patiserie și cofetărie, a condițiilor de depozitare a acestora, respectarea condițiilor de igienă pe fazele de prelucrare în semipreparate sau produse finite.

– verificarea mijloacelor de transport pentru transportul produselor de origine animală și a dotării acestora cu agregate frigorifice, autorizarea sanitara veterinara a acestora;

– verificarea depozitelor alimentare frigorifice privind respectarea temperaturilor de depozitare specifice fiecărui tip de produs de origine animală și înscrierea datelor în diagrame.

– verificarea salubrității produselor prin examene de laborator curente, conform programelor specifice.

– controlul aplicării măsurilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare la toate unitățile supuse controlului sanitar veterinar, conform programelor stabilite.

-verificarea respectării condițiilor de igienă, ventilație și microclimat pe lanțul frigorific, a dotărilor cu utilaje și aparatură corespunzătoare în toate unitățile de procesare si desfacere.

Neconformitățile sau abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor sesizate pot fi comunicate la numărul de telefon DSVSA Calarasi 0242/313676, precum și la numărul de telefon ”Call Center” A.N.S.V.S.A. 0800/826.787.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr.  Viorel BUCUR1

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole