in

Dezvoltarea comunei Fundeni, o prioritate pentru primarul Gheorghiță Cărtușanu

Primarul PSD din Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu conturează la începutul fiecărui an prioritățile pe care acesta trebuie să le urmeze pentru a avea realizări în localitate. Bugetul Statului a fost aprobat în tocmai în luna martie, cu o întârziere neașteptat de mare. Cu toate acestea, Gheorghiță Cărtușanu a reușit să structureze obiectivele acestui an. Fundeni este o localitate dezvoltată, o comună cu oameni care apreciază eforturile făcute de-a lungul timpului de administrația locală. Locuitorii spun că primarul lor este gospodar, implicat și serios. Ar putea fi dat ca un exemplu pentru județul Călărași.

ȘCOALA DIN FUNDENI ESTE REABILITATĂ CU FONDURI DE LA STAT

Avem de realizat lucrări la Școala din localitate, o investiție sănătoasă pentru copii, pentru viitorul nostru, al comunei. Este o investiție de vreo 43 miliarde lei, un proiect destul de vizibil, pentru oameni cărora li se adresează politica PSD, implementată de mine la Fundeni. Nimeni nu poate acuza PSD sau conducerea Primăriei Fundeni că nu ne preocupă investițiile în învățământ. Investim bani la Școala nr. 3 , prin fonduri europene, urmează Școala nr. 2 realizată prin parteneriat cu Ministerul Educației Naționale unde se investesc cca. 11 miliarde lei de către guvern dar și contribuția Primăriei de cca. 4 miliarde lei.
Școlile noastre din Fundeni arată ca școli europene, respectă toate normele de siguranță de mediu. La fiecare mandat, la fiecare ciclu de 4 ani, eu ca primar îmi propun niște obiective de realizat. Încerc să țin ritmul și pasul cu tehnologia, cu problemele pe care le discut cu cetățenii.
Pot da exemplul multor primari PNL care apreciază pozitiv rezultatele muncii guvernului, în fiecare comună sunt aprobate măcar 2 proiecte. Guvernul a sprijinit  toate administrațiile locale, a investit în infrastructură, în școli. ” – spune Gheorghiță Cărtușanu

ÎN 2018 S-AU TURNAT 9 KM DE ASFALT ÎN COMUNA FUNDENI

 “Am terminat lucrări de asfaltare de peste 9 km. Mulțumesc guvernului nostru PSD  pentru preocupare și finanțare a acestor lucrări. Progresul, dezvoltarea comunei noastre se vede cu ochiul liber. Ministerul Dezvoltării a investit nu numai în infrastructura unor localități unde primarii aparțin PSD, ci peste tot, echidistant, indiferent de orientarea politică a primarilor. Este vorba de proiecte aprobate, multe finalizate sau aflate în diferite stadii, despre lucrări la rețeaua de apă, canalizare sau de asfaltare. Noul proiect aprobat prin Ministerul Dezvoltării este de cca. 90 miliarde, pe o lungime de cca. 7 km. Mă bucur ca primar PSD de aceeași atenție la ministere ca orice alt primar din România.”

CĂMIN CULTURAL MODERNIZAT PRIN C.N.I.

“Căminul Cultural este realizat prin CNI. Așteptăm trecerea etapelor prevăzute de lege pentru depunerea contestațiilor. Pe lângă aceste proiecte mari prioritare, avem însă și spre aprobare realizarea sediului Primăriei și extindere iluminat. Sunt la aprobare la Ministerul Dezvoltării. Avem mult de lucru și mă bucur de ajutorul unor colegi ambițioși, bine pregătiți și mai ales preocupați de proiectele noastre. Vreau să extind și să modernizez sediul Primăriei. Cetățenii trebuie bine primiți, îndrumați. Echipa mea a fost mărită pentru a face față volumului mare de muncă. Cănd vorbesc despre echipă trebuie să vorbesc despre responsabilitate. Sunt mulțumit de colegii mei implicați în proiecte. Dorim modernizarea stațiilor de autobuz. Pentru că am fost nevoiți să  investim în Școala nr. 2 a trebuit să asigurăm partea noastră de cofinanțare.” – continuă primarul Cărtușanu 

MESAJ PENTRU LOCUITORII DIN FUNDENI

Ne dezvoltăm suntem în plin proces de dezvoltare. Cei din București își cumpără sau construiesc case aici. Politica guvernului a definit prietenia între Instituție și oameni. Relațiile mele cu Instituțiile sunt bune, nu avem probleme. Pun interesul local mai presus de al meu al primarului. Merg la întâniri și vorbesc cu oamenii. Le transmit multă sănătate. Este un lucru esențial în viață. Să fie sănătoși. Să fim mai toleranți, mai înțelegători, mai prietenoși. Este bine să fim mai buni, să aibă încredere în noi.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Liviu Birău, director general REBU S.A, despre modul în care se colectează gunoiul la Călărași

Acțiune de responsabilizare a elevilor organizată de Biroul Rutier și Școala Mihai Viteazul Călărași