in

Deputatul Bîrcă face analiza lunii mai privind activitatea poltică

21.05.2021

Deputat PSD Bîrcă Constantin: Săptămâna aceasta, marți, a fost invitat președintele ANSVSA la comisia pentru agricultură. Acolo l-am audiat și până la urmă l-am convins împreună cu colegii mei ca să revină asupra acestei decizii. Bineînțeles că miercuri s-a întrunit Consiliul Național de Combaterea Bolilor, știm că acest consiliu nu s-a întrunit, în ultima perioadă s-a întrunit cam de două ori, din 2019 până acum, deci încă un lucru care nu funcționează așa cum ar trebui, dar ca să concluzionez, într-adevăr a revenit cu o altă decizie astfel încât comerțul cu pui să funcționeze. Încă o problemă care s-a discutat la nivelul comisiei a fost cea legată de plata medicilor veterinari concesionari, cei care au contracte cu ANSVSA, este vorba de o sumă de 10.000 de lei lunar pentru activitatea circumscripțiilor sanitar-veterinare, pentru salariile angajaților din aceste circumscripții, bineînțeles, pentru activitățile pe care dânșii trebuie să le efectueze. Răspunsul dânșilor a fost unul care pe noi ne-a lăsat fără replică: „Nu am bani, nu pot să fac absolut nimic.” Speră, și sperăm și noi, ca măcar la rectificarea bugetară care va avea loc în iulie-august să reușească să atragă banii necesari pentru medicii veterinari, pentru că la nivel național sunt 394 de UAT-uri fără asistență sanitară veterinară. În județul nostru sunt 9 UAT-uri fără supraveghere sanitar-veterinară.

Cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență vă pot spune că suntem la a patra variantă. Cele trei au fost respinse, nu au fost aprobate de Comisia Europeană, pentru că nu erau bine întocmite. La momentul acesta, au realizat și guvernanții noștri că trebuie să existe un dialog pentru programele din acest plan. Se pare că urmează să fie consultați și specialiștii noștri din partid, pentru că PSD are cei mai mulți primari, cei mai mulți parlamentari și cei mai buni specialiști în toate domeniile de activitate. Sper ca acest lucru să se întâmplă așa cum am promis și ca a patra variantă care va ajunge la Bruxelles să fie aprobată, astfel încât să beneficiem cu toții de fondurile necesare în fiecare județ.

Cu privire la campania de vaccinare, guvernanții și-au pus un obiectiv de a vaccina 10,4 milioane de persoane, obiectiv care nu a fost atins, aproximativ jumătate din această cifră s-a realizat până în momentul acesta din același motive, pentru că nu a existat dialog, pentru că noi, specialiștii PSD, considerăm că ar fi trebuit ca la nivel de fiecare UAT să se discute cu primarul și cu medicul de familie, nu prin măsuri de sancțiuni: dacă nu vă vaccinați nu aveți voie să participați la petreceri, nu aveți voie, mai nou, să mergi la școală – copii noștri nu trebuie să fie forțați să se vaccineze, trebuie să fie decizia lor, și bineînțeles a părinților. Nu putem forța pe nimeni să facă ceva împotriva voinței lui.

Cu privire la ajutoarele pentru secetă, revin la Comisia de Agricultură, am făcut mai multe interpelări, întrebări, referitoare la banii pe care fermierii afectați de seceta pedologică de anul trecut ar fi trebuit să-i primească. Răspunsul este un nu apăsat, efectiv au și uitat de această promisiune care a fost mult trâmbițată în campania electorală de anul trecut.

Despre alegerile parțiale care urmează să aibă loc, eu îmi exprim convingerea și cred că vom câștiga în cele două localități, Cuza Vodă, respectiv Frumușani.

 

 

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Incendiu puternic la un depozit Remat din Călărași

ANUNȚ | Drumuri și Poduri Călărași angajează instalator și electricieni