Connect with us

Politică

Deputat PSD – Constantin Bârcă: Vrem să ne asigurăm că bugetul pe anul 2021 va cuprinde fonduri pentru fermierii călărășeni

Published

on

Deputat PSD – Constantin Bârcă: Săptămâna aceasta au început lucrările în comisia de agricultură, silvicultură. În cadrul acestei ședințe am aprobat proiectele care erau la ordinea de zi, și mă refer aici la schemele de ajutor de stat pentru crescătorii din zootehnie, mă refer la crescătorii de bovine, sectorul avicol și suine. În această săptămână am ajuns, de asemenea, la câteva concluzii, și anume că trebuie de îndată să facem un amendament la bugetul de stat pe anul 2021 cu privire la despăgubirile de secetă, mă refer la culturile înființate în primăvara anului 2020. După cum știm, acestea nu au beneficiat de o ordonanță de urgență. Nu s-a făcut nimic în acest sens, nu există un proiect de lege pe site-ul Ministerului Agriculturii, drept pentru care vrem să ne asigurăm că bugetul pe anul 2021 va cuprinde și acești bani necesari, care vor trebuie să ajungă la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării rurale, bani necesarii pentru fermierii noștri pentru a-și continua lucrările. Despăgubirile de secetă pentru lucrările înființate în toamna anului 2019 nu au fost date în integralitate, ci doar 87,2%.

Sperăm că acest lucru să se întâmple în perioada imediat următoare. Pe plan local am deschis un birou parlamentar, unul se află în sediul Partidului Social Democrat, celălalt se găsește la Lehliu-Gară. Îl vom inaugura, în urma discuțiilor cu domnul președinte și cu colegii noștri, poate chiar săptămâna viitoare. În programa acestor birouri va fi următorul: începând cu ora 10:00 în fiecare joi, la sediu, aici în Călărași, și Vineri, de asemenea, începând cu ora 10:00 la Lehliu-Gară.

Aștept călărășenii, cei care au probleme. Problemele lor sunt și problemele noastre pe care sper să reușesc să le rezolv. Să vină, să auzim și să ne implicăm în rezolvarea problemelor. De asemenea, împreună cu colegii mei parlamentari, ne vom implica în perioada următoare la proiectele viitoare pentru dezvoltarea locală.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Politică

VIDEO. Bîrcă: Guvernăm pentru români, guvernăm responsabil!

Published

on

Începând cu 1 iulie, românii cei mai afectați de multiplele crize cu care ne confruntăm vor fi sprijiniți printr-un nou pachet de măsuri sociale, în valoare de 1,1 miliarde de lei, susţine deputatul social-democrat, Constantin Bîrcă.

„PSD și coaliția de guvernare își fac datoria de a compensa pe cât se poate o parte din lipsurile cauzate de pandemie și de războiul din Ucraina. Nu putem să nu ținem cont de grijile care-i macină pe cei mai vulnerabili dintre noi. Nu putem să fim ca useriștii care țipă că românii nu trebuie ajutați, că tot acest sprijin nu sunt decât cheltuieli inutile. În aceste momente de solidaritate, mesajul meu pentru ei este acesta: nu ne dați sfaturi, pentru că ați fost la guvernare și n-ați făcut nimic altceva decât deranj. Nimic pentru români, doar pentru clica useristă. Prin acest pachet de sprijin, PSD susține din nou pensionarii, poate cea mai afectată categorie socială. Ajutorul unic de 700 de lei cu siguranță nu acoperă toate nevoile, dar este unul binevenit în acest context dificil. Salariații din sistemul public vor primi și aceștia un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită. Mai mult, românii și firmele care se confruntă cu problema plății ratelor bancare le vor putea amâna până la 9 luni, o măsură care s-a dovedit foarte bună în timpul pandemiei. Pe de altă parte, angajamentul responsabil al coaliției în privința deficitului bugetar va fi să crească colectarea cu 10 miliarde de lei, să suspende toate angajările în sistemul public și să diminueze cheltuielile bugetare cu 10%, la pachet cu accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene. Guvernăm responsabil, guvernăm pentru români„, – a declarat deputatul Constantin Bîrcă

Continue Reading

Politică

Senatorul N. Cionoiu: “Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată”

Published

on

“Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată!”, a anunțat senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu.

“Actualizarea prețurilor materialelor de construcții, având ca scop deblocarea investițiilor din infrastructură, a fost adoptată astăzi de Guvern.

Se alocă 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și a costurilor cu forța de muncă, urmând ca diferența până la 5,2 miliarde lei să fie asigurată din fonduri europene. Măsura prevedea lucrările aflate în execuție.

Principala modificare este că noua măsură propusă prevede soluții și pentru contractele aflate în procedură de achiziție și cele în aflate derulare, finanțate din fonduri guvernamentale sau europene”, .

Continue Reading

Politică

Miniștrii PSD, invitați în județul Călărași de președintele PSD Călărași

Published

on

Vasile Iliuță, liderul PSD Călărași a invitat miniștrii social-democrați din Coaliția de guvernare să vină la Călărași pentru a putea discuta problemele județului Călărași. Sursa citată a precizat în conferință că ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași pentru a evalua șantierul de la Drajna.

„Ieri (n.r. 27.04.2022)am fost la București și am lansat invitații miniștrilor PSD pentru a veni la Călărași și să investească timpul dumnealor pentru a putea să le arătăm problemele și zona Călărași. Ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași, nu numai vizita de la pasajul de la Drajna, nu numai la intrarea încă unui nod de siguranță rutieră prin autostradă la Sărulești, lucruri realizate după vizita domnului ministru, intrarea în reparații a unor drumuri naționale prin DRDP Constanța. Toate lucrurile astea s-au realizat datorită vizitei la Călărași a ministrului Grindeanu și îi mulțumim pe această cale că ține cont de tot ceea ce se întâmplă în județ și ne-a oferit suportul în asigurarea unor drumuri practicabile, drumurile naționale și autostrăzi.” a declarat Vasile Iliuță în conferința de presă a PSD Călărași din 28 aprilie 2022

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro