Connect with us

Politică

Deputat PSD – Constantin Bârcă: Vrem să ne asigurăm că bugetul pe anul 2021 va cuprinde fonduri pentru fermierii călărășeni

Published

on

Deputat PSD – Constantin Bârcă: Săptămâna aceasta au început lucrările în comisia de agricultură, silvicultură. În cadrul acestei ședințe am aprobat proiectele care erau la ordinea de zi, și mă refer aici la schemele de ajutor de stat pentru crescătorii din zootehnie, mă refer la crescătorii de bovine, sectorul avicol și suine. În această săptămână am ajuns, de asemenea, la câteva concluzii, și anume că trebuie de îndată să facem un amendament la bugetul de stat pe anul 2021 cu privire la despăgubirile de secetă, mă refer la culturile înființate în primăvara anului 2020. După cum știm, acestea nu au beneficiat de o ordonanță de urgență. Nu s-a făcut nimic în acest sens, nu există un proiect de lege pe site-ul Ministerului Agriculturii, drept pentru care vrem să ne asigurăm că bugetul pe anul 2021 va cuprinde și acești bani necesari, care vor trebuie să ajungă la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării rurale, bani necesarii pentru fermierii noștri pentru a-și continua lucrările. Despăgubirile de secetă pentru lucrările înființate în toamna anului 2019 nu au fost date în integralitate, ci doar 87,2%.

Sperăm că acest lucru să se întâmple în perioada imediat următoare. Pe plan local am deschis un birou parlamentar, unul se află în sediul Partidului Social Democrat, celălalt se găsește la Lehliu-Gară. Îl vom inaugura, în urma discuțiilor cu domnul președinte și cu colegii noștri, poate chiar săptămâna viitoare. În programa acestor birouri va fi următorul: începând cu ora 10:00 în fiecare joi, la sediu, aici în Călărași, și Vineri, de asemenea, începând cu ora 10:00 la Lehliu-Gară.

Aștept călărășenii, cei care au probleme. Problemele lor sunt și problemele noastre pe care sper să reușesc să le rezolv. Să vină, să auzim și să ne implicăm în rezolvarea problemelor. De asemenea, împreună cu colegii mei parlamentari, ne vom implica în perioada următoare la proiectele viitoare pentru dezvoltarea locală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

VIDEO. PNL și PSD au reluat concubinajul la Călărași. Ce promisiuni au făcut Iliuță și Pandea în fața primarilor

Published

on

Scânteile și tensiunile dintre PNL și PSD Călărași par că au luat sfârșit, iar începutul anului 2023 a venit cu concubinajului impus de Coaliția de guvernare dintre cele doua partide principale. La Călărași, coaliția nu a funcționat niciodată, au recunoscut ambele partide politice, însă acum, după multe războaie, care evident au încetinit dezvoltarea județului, lucrurile s-ar putea schimba.

Ciprian Pandea și Vasile Iliuță si-au dat mâna si s-au așezat la aceeași masă de discuții, avându-i în față pe toți primarii, atât liberali cât și social-democrați.

Ultimul scandal puternic dintre cele două partide politice de la Călărași a avut ca subiect, printre altele, mutarea sediului organizației județene a social-democraților în clădirea Fordoc, moment în care chiar prefectul Valentin Barbu l-a lovit pe Iliuță în spațiul public susținând că această clădire aparține Prefecturii. Un alt subiect tensionat l-a reprezentat împărțirea banilor din bugetul județului către primarii din județ, lucru comentat de liberali la acel moment că nu s-ar fi procedat într-un mod echilibrat.

Astăzi, 12 Ianuarie a.c., în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, președintele Vasile Iliuță i-a invitat pe primarii județului la o dezbatere pentru stabilirea obiectivelor de dezvoltare pe care edilii le pot realiza în următoarea perioadă, până în alegerilor din 2024.

Șapte dintre primari au primit plachete în semn de merit pentru munca depusă și eforturile politice făcute în cadrul partidului.

– [ ] Silviu- Niki Gheorgescu – Un primar care reușește să corecteze greșelile altora
– [ ] Iulian Iacomi – Un primar care chiar și atunci când pierde bușilea își găsește drumul corect
– [ ] Costinel Milescu – Campionul revenirilor spectaculoase USL 2.0
– [ ] Nicolae Pandea – Cel mai longeviv președinte al asociației comunelor
– [ ] Corneliu Alexandru – Două cuvinte: loialitate și eleganță
– [ ] Florin Bordei – Cel mai tânăr primar
– [ ] Nicolae Rîjnoveanu – Cea mai plăcută voce a democrației

Pentru că o astfel de întâlnirea nu se poate desfășura fără ceva remarcabil, gafele nu au întârziat să apără. Președintele Vasile Iliuță a încurcat numele unui primar, placheta fiind scrisă greșit, iar a doua situație care i-a făcut pe primari să-și dea coate a fost reprezentată de placheta care a ajuns la primarul comunei Căscioarele, Florin Bordei, despre care Iliuță a crezut că ocupă poziția de cel mai tânăr primar din Călărași.

Greșeala făcut de Iliuță a fost atent observată de edili. La doar câteva secunde, mai mulți aleși i-au atras atenția președintelui PSD că titlul nu este atribuit corect, iar acesta ar trebui să i se cuvină primarul din Unirea, Ciprian Olteanu. Poate a fost o simplă greșeală, sau nu.

Ironiile primarilor liberali au continuat. Costinel Milescu din Oltenița a primit și el o plachetă din partea lui Vasile Iliuță pentru revenirea spectaculoasă din 2020 când a câștigat alegerilor locale din Oltenița în fața lui Petre Țone (PSD). Milescu i-a amintit că municipiul Oltenița reprezintă 10% din județul Călărași și l-a invitat să treacă măcar o dată prin cel de-al doilea municipiu al județului.

Vasile Iliuță și-a propus să continue această tradiție în fiecare an, cu fiecare ocazie când va invita primarii în discuții.

După oferirea plachetelor și a îmbrățișărilor, cei doi președinți care au ajuns, din nou, în concubinajul politic au discutat despre repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat pe anul 2023 unităților administrativ-teritoriale.

“Drept urmare a consultărilor pe care le-am avut cu președintele PNL Călărași, Ciprian Pandea, astăzi, am decis ca împreună să ne întâlnim. Avem pe ordinea de zi consultarea privind repartiția drumurilor comunale din fondul care a fost alocat de către Guvernul României, în bugetul județului Călărași. Împreună cu Ciprian Pandea și cu cei doi vicepreședinți din executivul Consiliului Județean, vreau să ascultăm problemele pe care dumneavoastră. (…) Cred că trebuie să vă spun că am început un an nou. La nivelul conducerii naționale, mi s-a transmis un singur lucru: să găsim orice soluție de negociere politică, să putem avea Coaliția funcțională la Călărași”, a precizat liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Ciprian Pandea a precizat că, deși lucrurile nu au funcționat anul trecut cum au trebuit între cele două partide ale Coaliției, de acum își dorește să creadă că alianța se va putea realiza cu adevărat pentru binele cetățenilor.

“Anul trecut am mai avut mici fricțiuni, am decis, la începutul anului, împreună cu președintele Vasile Iliuță, să facem, totuși, Coaliția aceasta să funcționeze nu doar la nivel național, ci și la nivel local. Sper ca anul acesta să fie unul de dezvoltare pentru județul Călărași și sper ca dumneavoastră să puneți umărul la absorbția fondurilor europene și nu numai, astfel încât bunăstarea venită de la Guvernul României să se vadă în traiul cetățenilor. Vreau să cred cu tărie că, începând de astăzi chiar o să putem să facem alianțe, în adevăratul sens al cuvântului, pentru binele cetățenilor.(…) a punctat preșdintele PNL Călărași, Ciprian Pandea.

Continue Reading

Politică

VIDEO. Mihăiță Beștea acordă audiențe la sediul PSD Oltenița

Published

on

Mihăiță Beștea, în calitate de președinte al Organizației PSD Oltenița acordă audiențe cetățenilor, activitate care se desfășoară în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 10:00-16:00, la la sediul formațiunii politice din municipiul Oltenița.

Continue Reading

Politică

PSD Călărași/ Vasile Iliuță amenință PNL Călărași cu noi „victime”

Published

on

Vânătoare politică a liderului PSD Calarasi, Vasile Iliuta, se pare ca face noi “victime” in rândul liberalilor. Ultima achiziție care s-a alăturat social-democraților călărășeni este chiar secretara organizației județele a PNL Călărași, Vera Cheleș, care a hotărât să vină în echipa PSD.

În ciuda demersurilor pe care șeful PNL, Ciprian Pandea, le-ar fi făcut pentru a o readuce înapoi pe aceasta, finalul a fost nefavorabil pentru PNL. Informația a fost confirmată și de Vasile Iliuță, care a băgat cuțitul în rana și a spus că urmează noi plecări din rândurile primarilor PNL care vor veni in PSD Călărași.

Întrebat de jurnaliști despre cine ar putea fi vorba, Iliuță a refuzat să precizeze.

“Ne mărim echipa, zi de zi. Din zona PNL vin oameni către zona PSD.  Spre exemplu, secretara PNL, Vera Cheleș, a preferat să se angajeze la SC Drumuri și Poduri SA, din cauza indiferenței echipei PNL, care nu a văzut că acea secretară are contribuție în tot ce s-a întâmplat pozitiv în creșterea PNL. Ea a fost abandonată, nu a  fost băgată în seamă. Putea să i se ofere o șansă, să poată fi și ea responsabilizată pe  măsura implicării. Ciprian  Pandea a făcut demersuri pentru a o aduce înapoi în partid, neconvingând-o. Mulți aleși locali vor veni în PSD. În ultimele 3 luni de zile, se va întâmpla ce s-a întâmplat și cu mine.” a precizat Vasile Iliuță în conferința de presă de joi, 17 noiembrie 2022.

Continue Reading

Cele mai accesate articole