Connect with us

Breaking News

Demitere cu scandal la conducerea Spitalului Județean Călărași. Georgiana Enache, directorul medical, eliberată din funcție

Published

on

Un nou scandal zguduie Spitalul Județean Călărași. Managera, recent instalată în funcție a început să facă ordine printre colegi. Directorul medical al spitalului a fost primul vizat. Georgiana Enache a fost demisă din funcție, după o decizie aparent influențată de managerul unității medicale.

Acesta din urmă a reușit să-l convingă pe șeful ierarhic, președintele Consiliului Județean Călărași că schimbarea era necesară, iar în locul Georgannei Enache ar putea fi numit altcineva. Surse din spital vorbesc despre două nume care ar putea să-i ia locul șefului medicilor.

Tensiunile dintre Stamate Florentina, managerul spitalului, și Georgiana Enache au fost evidente pentru un timp, generând numeroase discuții contradictorii și dispute. Motivele acestor conflicte au avut în principal la bază neînțelegeri în relația lor profesională. Gurile rele spun că, de fapt, în spatele deciziei luate de manageră ar fi o răfuială personală, generată de o situație care mocnește din mandatul fostei managere.

Contactată pentru a comenta situația, Georgiana Enache nu a negat situația, însă a lăsat loc de interpretare…

Advertisement

Vizați pentru noua funcție ar fi, din perspectiva managerei, doi colegi medici, care însă refuză oferta. Până la acest moment, situația rămâne incertă.

Contactată pentru un punct de vedere, managera spitalului din Călărași spune că nu dorește să comenteze, însă face următoarea precizare: “Acest subiect nu-l comentez, pentru că eu nu am de unde să știu eu. Doamna Enache Georgiana trebuie să revină din concediu pe 16 și atât pot să spun. Alte discuții nu am avut cu nimeni.”

Întrebată dacă directoarea medicală a fost pusă să-și dea demisia, managera răspunde evaziv. “Stiu că în urmă cu o lună și jumătate i-am semnat o cerere de concendiu fără plată, atât. Știu că pe data de 16 se întoarce.” 

O reacție am încercat să obținem și de la șeful Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Acesta a precizat că nu comentează subiectul.

 

Advertisement

Breaking News

Incendiu de proporții în Călărași: Două hectare de vegetație ard puternic

Published

on

Un incendiu de proporții a izbucnit în această după-amiază pe DN21, la ieșirea din municipiul Călărași, în dreptul unui magazin de bricolaje. Incidentul, care a început în jurul orei 16:00, a cuprins mai multe hectare de teren cu vegetație.

La fața locului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Călărași a mobilizat două autospeciale de intervenție, dotate cu apă și spumă, pentru a stinge flăcările care se răspândesc rapid.

În același timp, polițiștii au oprit circulația rutieră pe DN21 pentru a permite autospecialelor de intervenție să acționeze eficient și pentru a asigura zona.

Misiunea pompierilor este în dinamică, aceștia luptându-se contracronometru pentru a limita pagubele și pentru a împiedica extinderea focului către zonele locuite. Până în acest moment, nu au fost raportate victime.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

King Julien, maimuța lemur sechestrată într-o clădire abandonată din Călărași, a ajuns din nou la Grădina Zoologică

Published

on

Un incident neobișnuit a avut loc recent în Complexul de Agrement ZOO Călărași, unde doi indivizi au reușit să pătrundă în habitatul maimuțelor de tip lemur și să sustragă un exemplar. Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, 13 iunie.

Conform primelor informații, furtul a fost comis de doi tineri din municipiul Călărași, care au reușit să pătrundă neobservați în zona lemurilor și să fure un exemplar prețios. Pe piața neagră, astfel de animale sunt extrem de valoroase, prețul unui lemur variind între 5.000 și 7.000 de euro.

După ce au realizat dispariția lemurului, angajații ZOO Călărași au anunțat imediat poliția. În urma unei intervenții rapide, polițiștii au reușit să identifice locația în care era ascunsă maimuța – o clădire abandonată din cartierul Livada al municipiului Călărași. Animalul a fost găsit legat la picioare și abandonat, dar, din fericire, într-o stare relativ bună de sănătate.

Investigațiile poliției au dus la identificarea unuia dintre autori, Curt Francesco Ionuț, un tânăr de 18 ani din municipiul Călărași. Acesta a fost asistat în comiterea infracțiunii de un alt tânăr. Ambii sunt acum cercetați de procurori pentru faptele lor.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Județul Călărași sub un nou cod galben de vreme rea

Published

on

LInspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis un nou cod galben de vreme rea, valabil astăzi, între orele 12:00 și 23:00.

Potrivit avertizării, județul Călărași se va confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului cu viteze cuprinse între 55 și 70 km/h, vijelii și averse torențiale.

De asemenea, sunt posibile căderi de grindină și acumulări semnificative de apă, cantitățile de precipitații estimându-se între 20 și 30 l/mp, cu valori izolate de până la 50 l/mp.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate