Connect with us

Știri

Debranșările Ecoaqua continuă cu scandal

Published

on

Ecoaqua Călărași continuă acțiunile de debranșare a rău-platnicilor de la serviciul de alimentare cu apă și canalizare, pe fondul întârzierilor la plata facturilor restante. Începute în urmă cu două săptămâni, continuate și astăzi în cartierul Măgureni din municipiul Călărași, directorul operatorului Ecoaqua, Eduard Grama, a fost în teren pentru a discuta cu oamenii cetățenii care nu au voit să achite datoriile restante.

Restanțieră cu 27 de facturi nechitate, o femeie îl amenință pe directorul Ecoaqua, Eduard Grama.

“Nu ți-e frică, când ieși pe stradă? Când ieși să-ți pui bodyguarzi. Ai vrut să recuperezi… ce-au furat alții?  Să-ți stea cafeua în gât. Să dea Dumnezeu să te îneci în apă. A furat a lu’ Drăgulin pe toate părțile. A mai venit nu știu care și-a umplut buzunarele și nu mai are bani de salarii? Și de la bancă, dacă te duci să iei bani, mu se pare că plătești eșalonat. Nu vedeți că toată lumea e săracă în p…perioada asta. Lumină, nu, apă, nu, să se înece el cu cana de apă pe care o bea cu cafea și să-i rămână gât.” – a strigat o doamnă restanțieră.

Forțele de ordine prezente au încercat să aplaneze scandalul iscat de doamna rău-platnică,  nemulțumită de prezența lucrătorilor Ecoaqua solicitați să o debranșeze, însă fără prea mari rezultate.

“Acțiunea noastră se desfășoară cu sprijinul forțelor de ordine pentru că altfel nu putem. Am primit amenințări, o doamnă ne-a adresat injurii cu speranța că ne intimidează. Eu le înțeleg nemulțumirea, dar sunt oameni cărora le înțeleg nemulțumirea, dar care nu au plătit de 2-3 ani de zile, avem o situație aici unde nu s-a plătit de 8 ani de zile. Ceea ce facem în momentul de față, încercăm să-i aliniem pe oameni să plătească apa pe care o consumă. Există înțelegere, dacă vin la sediul Ecoaqua pentru o eșalonare a facturile, atunci oprim debranșarea și ei înțeleg că trebuie să plătească apa. Sunt pierderi foarte mari pe care operatorul le înregistrează în piață. Acțiunea a început în urmă cu două săptămâni și va continua până la sfârșitul lunii noiembrie. Să nu care cumva să creadă cineva că ne vom oprim și nu vom continua această acțiune. O parte dintre cei debranșați aveau achitate restul utilităților. Trebuie să înțelegem că aceste utilități și servicii trebuie plătite. Plata se poate face online, pe site-ul operatorului Ecoaqua, cât și cele trei casieri aflate la nivelul municipiului Călărași. Acțiunea de debranșare are loc la nivel de județ, în momentul de față se debranșează în zona Lehliu Gară și Oltenița. Chiar dacă nemulțumirile și injuriile sunt mari, noi continuăm.” a declarat, pentru Canal SUD, directorul Ecoaqua Eduard Grama.

Advertisement

PATRU CASE, RESTANȚE DE 50.000 LEI

  • Doar în cartierul Măgureni din municipiul Călărași, operatorul Ecoaqua a descoperit, la nivelul a patru locuințe, datorii cumulate în valoare de 50.000 lei. 

“Suma este extrem de mare, banii nu au fost plătiți de ani de zile, însă sumele vor fi recuperate prin popriri și dosare de executare silită. La fel există și situații în care am descoperit cazuri excepționale, o locuință cu două persoane cu handicap, una imobilizată la pat unde am descoperit 6.300 lei neplătiți. Am înțeles care este situația și am acceptat să plătească factura curentă, plus o suma suficientă pe care dânșii o pot achita pentru ajunge cu datoriile la zi. Înțelegere din partea operatorului există, doar în situații excepționale cu documente care să dovedească faptul că se află în dificultate.” – a mai precizat Eduard Grama.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Rețea de canalizare în comuna Ciocănești. Cum arată localitatea după patru ani de muncă

Published

on

Primarul Dan Velicu își prezintă bilanțul la patru ani de mandat: Ciocănești, pe drumul către o comunitate europeană.

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul Dan Velicu a reflectat asupra realizărilor și a proiectelor implementate în timpul primilor patru ani de mandat la conducerea Primăriei Ciocănești. Cu un ton de bucurie și încredere în viitorul comunei, primarul Velicu a subliniat că eforturile echipei sale au transformat Ciocănești într-o localitate modernă și în plină dezvoltare.

Cu investiții de peste 10.800.000 de euro în proiecte pentru dezvoltarea comunității, primăria a reușit să pună bazele unei infrastructuri solide și a serviciilor esențiale pentru locuitorii săi. O parte dintre proiecte au fost moștenite din fosta administrație, pe care actualul edil le duce mai departe.

Printre realizările notabile se numără modernizarea dispensarului comunal și aducerea unui medic de familie cu normă întreagă, asigurând accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii. De asemenea, extinderea rețelei de canalizare și a stației de epurare este un pas important pentru îmbunătățirea calității vieții.

În sectorul educației, construcția unei săli moderne de educație fizică la Școala Nr.1 Ciocănești demonstrează angajamentul pentru promovarea unui stil de viață sănătos printre tineri și investiția în viitorul lor.

Advertisement

Aceste proiecte reprezintă doar câteva dintre eforturile depuse de primarul Velicu și de echipa sa pentru a transforma visul unei comunități mai prospere în realitate.

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate