in

De la 1 septembrie cresc pensiile! Peste 5 milioane de români vor primi bani mai mulți

E oficial, de mâine cresc pensiile! Cinci milioane de români vor avea venituri mai mari, odată cu majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie. Deja ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că toate calculele au fost făcute, iar de luni va începe şi plata noilor sume. Totodată, pensia minimă se majorează la 700 de lei.

De la 1 septembrie, cinci milioane de români vor primi bani mai mulţi în fiecare lună. Punctul de pensie creşte de la 1.100 de lei – cât este în prezent – la 1.265 de lei. În plus, pensia minimă ajunge la 704 lei. Ministrul Muncii spune că asta înseamnă venituri mai mari cu aproape 15%.

“Taloanele sunt tipărite, sunt făcute plăţile, primele plăţi către Poşta Română. De luni începem efectiv plata noilor cuantumuri la pensie” – Marius Budăi, ministrul Muncii

Cine a avut în luna august o pensie de 1.650 de lei, de exemplu, va încasa după majorare aproape 1.900 de lei. Teoretic, cu diferenţa de 250 de lei, oamenii şi-ar putea achita întreţinerea sau o parte din facturi. Practic, se plâng de cheltuieli tot mai mari de la o lună la alta.

Pensiile, majorate cu aproape 70%, până în 2021
Tot de la 1 septembrie, în jur de un milion de pensionari, care primesc indemnizaţie socială, vor avea parte de o creştere de 64 de lei, aşa că venitul lor va ajunge la 704 lei.

Până în 2021, toate pensiile ar urma să fie majorate cu aproape 70%, potrivit noii legi a pensiilor. Atunci, punctul de pensie va ajunge la 1.850 de lei.

Oricine poate afla cu cât îi creşte pensia. Calcul e simplu. În partea din stânga jos a fiecărui cupon de pensie este afişat câte puncte are fiecare pensionar. Apoi numărul de puncte se înmulţeşte cu valoarea noului punct de pensie, care de la 1 septembrie, este de 1.265 de lei.

Ministrul Muncii garantează că în perioada 1-15 septembrie, toate pensiile majorate vor fi achitate.

Toate pensiile sunt calculate în acest moment cu noua valoare a punctului de pensie, repet toţi fluturaşii de pensie sunt tipăriţi, sumele deja au plecat o parte către Poşta Română şi vom continua plăţile şi săptămâna viitoare astfel încât să ne încadrăm în acel calendar” – Marius Budăi, ministrul Muncii

De la 1 septembrie crește și pensia minimă
Tot de la 1 septembrie, in jur de un milion de pensionari, care au pensia minimă de 640 de lei, vor avea parte de majorarea pensie până la 704 lei. O creştere de 64 de lei pe lună.

Prin noua legea a pensiilor, următoarea majorare va avea loc pe 1 septembrie 2020, când punctul de pensie va ajunge la 1775 de lei, urmată de încă o majorare, de până la 1875 de lei, la 1 septembrie 2021.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Călărași: Peste 300 de conducători auto verificați, 140 de contravenții și 7 permise suspendate, într-o singură zi

Iată ce filme poți vedea în septembrie (06-08 sept) la Cinema 3D/2D Călărași