Connect with us

Știri

De aproape 20 de ani, autoritățile din Călărași caută soluții pentru blocurile insalubre din Fantoma

Published

on

Blocurile fantomă din cartierul „5 Călărași” al municipiului au devenit din nou subiectul atenției publicului, după ce fosta administrație liberală susținea că intenționa să le demoleze. Zona total insalubră, situată în apropierea unuia dintre cele mai importante bulevarde recent reabilitate din zona 5 Călărași, a fost ignorată timp de mulți ani de administrația orașului.

În prezent, Primarul Marius Dulce a declarat că a început să studieze această problemă și că… s-au plantat copaci în zonă. El a subliniat faptul că, unul dintre blocuri trebuie neapărat demolat, doar că există și alte clădiri în zonă, însă trebuie identificate soluții pentru că sunt câteva probleme.

„Studiem această problemă, ați văzut că am plantat în zona respectivă copaci… Este o problemă acolo cu acel bloc să-l demolăm, pentru că se pare că este lipit puțin și de următorul. Cu cei care am discutat care se ocupă de demolări, le este teamă să nu plece vreo placă, având în vedere vechimea blocurilor respective. În ultima instanță, așa cum am procedat și cu alte clădiri abandonate, o să zidim intrările până sus și eventual o să-l colorăm…” – spune primarul Dulce.

În ciuda faptului că mai există 4 „proprietari” în zonă, aceștia au părăsit deja clădirile și nu mai au ce să facă sau să primească despăgubiri. Primarul Marius Dulce a afirmat că viziunea sa este de a moderniza zona și de a o transforma într-un loc atractiv pentru investitori.

„Există niște oamenii ai străzii acolo, mai există 4 proprietari din ce am înțeles eu, dar dânșii deja au părăsit și nu mai au ce să facă sau să te gândești să-i despăgubești. Viziunea următoare este să modernizăm și zona aceasta, pentru că se poate și are potențial.” 

Cu toate acestea, există probleme în a atrage investiții în zonă. De exemplu, au venit investitori care doreau să construiască un bloc acolo unde Primăria a pus garduri, dar au renunțat din cauza faptului că au constatat că zona este insalubră și că prețul la cumpărare al terenului este scăzut.

„Au venit investitori să facă un bloc acolo unde am pus noi acele garduri, dar din păcate când au studiat zona au spus că le scade prețul la cumpărare.” a mai precizat sursa citată.


Blocul N 6 din ,, Jurassic Park“ va fi sigilat! 2019

De peste 20 de ani, zeci de familii locuiesc într-un cartier insalubru din centrul municipiului Călăraşi .„Vulturul“, „Jurassic Park“ sau „La Fantome“ sunt trei dintre denumirile cartierului în care se află blocurile N6, N7 şi N8.

stânga: Viorel Ivanciu (viceprimar 2019) / dreapta: Daniel Drăgulin - (primar 2019)

stânga: Viorel Ivanciu (viceprimar 2019) / dreapta: Daniel Drăgulin – (primar 2019)

Primarul municipiului Călăraşi –Daniel Ştefan Drăgulin, însoţit de viceprimarul Viorel Ivanciu, au efectuat vineri 15 februarie 2019, o vizită ,,de lucru”  în cartierul de blocuri cuprins între B-dul Nicolae Titulescu şi B-dul Cuza-Vodă pentru a verifica stadiul lucrărilor de igienizare şi toaletare a copacilor şi a gardului viu. (text: realitateadincalarasi.ro)

„Încă din 2004, la preluarea mandatului de primar, una dintre priorităţile mele a fost demolarea acestui bloc care este o pată neagră pe obrazul oraşului. Am convins în cele din urmă pe cei patru proprietari şă accepte să se mute de acolo, dar din păcate, expertiza tehnică a demonstrat că acesta nu poate fi demolat fără a afecta şi blocul de lângă el. Aşa că am decis ca în această primăvară să evacuăm cele patru familii şi şă sigilăm intrările şi ferestrele cu lucrări de zidărie. Este o soluţie temporară, până la stabilirea modului în care blocul a fi demolat fără afectarea imobilului de lângă el.” declara fostul primar Daniel Ştefan Drăgulin în 2019.

Știri

Medalii de aur obținute de două sportive din Călărași la canotaj

Published

on

Sportivii talentați de la Clubul Sportiv Municipal Călărași (CSM Călărași) au reușit performanțe remarcabile la Campionatele Europene, aducând acasă medalii de aur. Bianca Ifteni și Adriana Ailincai Adam au strălucit pe scena competiției și au demonstrat că România poate fi printre primele țări din Europa și chiar din lume în canotaj.

Bianca Ifteni, o tânără promițătoare, a impresionat în proba de 4+ la Campionatul European de Canotaj U19 desfășurat în Franța pe 21 mai 2023. Ea a obținut o medalie de aur pentru România, reprezentând o dovadă a excelenței umane și a muncii susținute depuse de sportivi pentru a atinge performanțe remarcabile. Alături de partenerii săi de antrenamente și competiții, Bianca a învățat să depășească orice obstacol și să caute în mod constant soluții pentru a se perfecționa.

La rândul ei, Adriana Ailincai Adam, o sportivă experimentată și cunoscută, a cucerit aurul în proba W8+ la Campionatul European de Seniori desfășurat în Slovenia pe 27-28 mai 2023. Echipa românească a dominat competiția de la început până la final, subliniind forța și talentul sportivilor români.

Federația Română de Canotaj a transmis felicitări cu mândrie pentru performanțele obținute de aceste tinere campioane europene și pentru întreaga delegație a României participante la Campionatele Europene. De asemenea, le-a urat succes în pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris din anul următor, oferindu-le oportunitatea de a continua să reprezinte cu mândrie țara la nivel internațional.

Aceste rezultate impresionante obținute de sportivii călărășeni evidențiază calitatea pregătirii și talentul din cadrul Clubului Sportiv Municipal Călărași (CSM Călărași), precum și importanța susținerii și implicării instituțiilor și comunității în promovarea performanței sportive.

Continue Reading

Știri

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni

Published

on

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni
Pompierii din Călărași au fost solicitați în această dimineață să intervină în localitatea Grădiștea pentru a salva mai multe căprioare care au rămas blocate într-un canal de irigații. Operațiunea de salvare a durat aproximativ două ore și a fost finalizată cu succes în jurul orei 10:30.
Potrivit informațiilor preliminare, căprioarele au ajuns în canalul de irigații din care obișnuiau să se apropie pentru a bea apă. Din cauza pereților betonați cu unghi mare de înclinare, animalele rămân adesea blocate în albia acestuia.
La fața locului s-au deplasat de urgență echipe de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, echipate cu echipament specializat pentru intervenții în astfel de situații. Cu ajutorul unor corzi și a tehnici adecvate, pompierii au reușit să se apropie de căprioare și să le salveze una câte una.
Localnicii au privit cu bucurie intervenția pompierilor, iar mulți s-au oferit să ofere asistență în această operațiune delicată. Odată ce căprioarele au fost eliberate din canal, acestea au fost supravegheate de specialiștii în mediu înainte de a fi lăsate în libertate.
Animalele păreau să fie într-o stare bună de sănătate și au fost observate când se îndepărtau de locul intervenției, revenind în habitatul lor natural.
Continue Reading

Știri

Alertă de cod galben în județul Călărași

Published

on

 Alertă de cod galben!  Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare în această dimineață, cu privire la condițiile meteorologice nefavorabile care se vor înregistra în jumătatea de est a județului Călărași.
Potrivit informațiilor transmise, se așteaptă instabilitate atmosferică, descărcări electrice, averse torențiale cu cantități de precipitații între 20-25 l/mp și, local, chiar 30-40 l/mp.
De asemenea, există riscul de căderi de grindină, iar vântul se va intensifica semnificativ, putând genera vijelii.
Avertizarea este valabilă începând cu data de 29 mai 2023, în intervalul orar 12:00-23:00.
Continue Reading

Cele mai accesate articole