Connect with us

Evenimente

De 1 iunie Jandarmeria Călărași pregătește o zi plină de surprize în Parcul Dumbrava! Jandarmii au pregătit activități speciale pentru copii

Published

on

Sâmbătă, 1 iunie, Jandarmeria Călărași organizează un eveniment special dedicat copiilor, transformând Parcul Dumbrava într-un loc plin de surprize și distracție. Între orele 10.00 și 14.00, copiii și părinții sunt invitați să participe la o serie de activități interactive, menite să le ofere celor prezenți o zi de neuitat.

După cum se arată într-o postare recentă pe Facebook a instituției, în cadrul evenimentului, Jandarmeria va pregăti o varietate de activități care să capteze imaginația și interesul copiilor. Una dintre cele mai atractive activități va fi atelierul criminalistic, unde cei mici vor avea ocazia să descopere secretele muncii de detectiv. Cu ajutorul jandarmilor, copiii vor învăța tehnici de investigare și vor avea posibilitatea să se implice în diverse exerciții interactive, care le vor stimula curiozitatea și abilitățile de observare.

Pe lângă activitățile criminalistice, va fi organizat un traseu aplicativ cu obstacole, destinat tinerilor dornici să experimenteze partea palpitantă a meseriei de jandarm. Acest traseu este conceput pentru a testa și a dezvolta abilitățile fizice și mentale ale participanților, oferindu-le o perspectivă asupra antrenamentelor pe care le parcurg agenții în pregătirea lor profesională.

Un alt punct de atracție al evenimentului va fi atelierul de prezentare a tehnicii. Copiii vor avea ocazia să vadă și să încerce echipamentele folosite de jandarmi în misiunile lor zilnice. De la vehiculele de intervenție până la echipamentele de protecție, fiecare piesă de echipament va fi prezentată și explicată într-un mod accesibil și interactiv.

Advertisement

Inițiativa Jandarmeriei Călărași de a organiza acest eveniment este primită cu entuziasm atât de copii, cât și de părinți. Pe lângă distracție și jocuri, copiii vor avea ocazia să învețe despre rolul și importanța jandarmeriei în comunitate, dezvoltându-și astfel respectul și aprecierea pentru munca depusă de aceste forțe de ordine.

Astfel de evenimente sunt esențiale pentru consolidarea legăturilor dintre jandarmerie și comunitate, contribuind la formarea unei imagini pozitive și la creșterea încrederii în instituțiile de ordine publică. Prin organizarea acestui eveniment de Ziua Copilului, Jandarmeria Călărași demonstrează, încă o dată, angajamentul său față de comunitate și importanța pe care o acordă educației și dezvoltării armonioase a celor mici.

Evenimente

Sărbătoare la Floroaica – Primarul Nelu Tatu și Vasile Iliuță Onorează Înălțarea Domnului și Eroii Grenadieri

Published

on

sursa foto: Ziarul Argument Călărași

Comunitatea din Floroaica a fost astăzi gazda unui eveniment deosebit, marcând sărbătoarea Înălțării Domnului și comemorarea eroilor grenadieri.

La manifestare au participat primarul comunei Vâlcele, Nelu Tatu, și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, alături de locuitorii din zonă și de oficialități locale și județene.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă, unde participanții s-au rugat pentru sufletele eroilor căzuți. Atmosfera solemnă a fost completată de discursurile emoționante ale oficialităților. Primarul Nelu Tatu a subliniat importanța acestei zile, menționând:

„Înălțarea Domnului este un moment de profundă spiritualitate, iar astăzi, ne aducem aminte și de eroii noștri, cei care au sacrificat totul pentru ca noi să trăim în pace. Este datoria noastră să le cinstim memoria.”

Advertisement

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a adăugat: „Astăzi, comemorăm curajul și devotamentul grenadierilor noștri. Eroi ca aceștia sunt piatra de temelie a istoriei noastre și trebuie să rămână veșnic în amintirea colectivă.”

Manifestările au continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroilor din localitate și cu o defilare a gărzii de onoare, moment apreciat de toți cei prezenți. De asemenea, au avut loc activități culturale și artistice dedicate eroilor, susținute de elevii școlilor din comună.

Această zi de sărbătoare și comemorare a demonstrat încă o dată solidaritatea și respectul profund al comunității din Floroaica pentru tradițiile religioase și pentru eroii care au marcat istoria localității.

În încheiere, toți participanții s-au bucurat de un prânz comunitar, un prilej de a împărtăși amintiri și de a consolida legăturile dintre membrii comunității.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Ziua Copilului, plină de evenimente speciale și surprize, la Călărași! La ce activități au putut participa micuții

Published

on

By

Sâmbătă, 1 iunie, municipiul Călărași a fost cuprins de un val de entuziasm și veselie cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Diverse evenimente dedicate celor mici au avut loc în diferite puncte ale orașului, transformând ziua într-o adevărată sărbătoare pentru micii cetățeni.

Aniversarea hipopotamului Cooper la Grădina Zoologică

Primăria Municipiului Călărași a organizat un eveniment special la Grădina Zoologică, unde copii și părinți s-au adunat pentru a sărbători ziua hipopotamului Cooper, unde au primit dulciuri gratuite și au fost animați printr-o serie de activități interactive. De asemenea, acest moment a fost prilejul perfect pentru cei mici să interacționeze cu animalele și să învețe mai multe despre ele.

Spectacol de magie în Parcul de Vest

Advertisement

În Parcul de Vest (zona Jirlău), copiii au fost încântați de un spectacol de magie, unde trucurile uimitoare și iluzionismul au captivat atenția micuților spectatori. Tot aici, a fost organizată o tombolă cu premii speciale, care a adus zâmbete pe fețele copiilor norocoși. Seara s-a încheiat spectaculos cu un show de artificii fumigene și lansare de lampioane, creând un peisaj de vis la apusul soarelui.

Festivalul Copilăriei la Biblioteca Județeană Călărași

Biblioteca Județeană Călărași a găzduit Festivalul Copilăriei, un eveniment ce a inclus mai multe spectacole și activități dedicate copiilor. Prin acest festival, biblioteca și-a propus să promoveze activități culturale (precum teatru, dans și cinematografie) într-un mod atractiv și interactiv. Micuții au avut ocazia să participe la diverse ateliere creative, să se bucure de povești și să interacționeze cu personaje de basm, precum Motanul Încălțat.

Surprize Dulci și Plimbări cu Barca oferite de Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași au adus bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor printr-o serie de activități speciale. Cei mici au fost invitați la plimbări cu barca poliției de frontieră, trăind momente de neuitat pe apele Dunării. În plus, polițiștii au pregătit surprize dulci pentru fiecare copil, transformând ziua într-o experiență unică.

Advertisement

Jandarmeria Călărași în Parcul Dumbrava

În Parcul Dumbrava, Jandarmeria Călărași a dezvăluit copiilor tainele meseriei de jandarm. Prin demonstrații și prezentări interactive, cei mici au aflat mai multe despre rolul și responsabilitățile jandarmilor, trezindu-le interesul și respectul pentru această profesie. Evenimentul a fost conceput pentru a-i învăța pe copii despre importanța siguranței și a protecției în comunitate.

Ziua Copilului în Călărași a fost marcată de o serie de evenimente memorabile, care au adus bucurie și entuziasm în inimile celor mici. De la spectacole și activități educative, la surprize și demonstrații captivante, toate aceste inițiative au contribuit la crearea unei zile speciale pentru copiii din comunitatea noastră. Organizațiile locale, împreună cu autoritățile, au demonstrat încă o dată importanța dedicării timpului și resurselor pentru a sărbători copiii și copilăria.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

De 1 iunie, mii de copii au fost prezenți la ziua hipopotamului Cooper! Primarul Marius Dulce, încântat de modul în care s-a desfășurat Ziua Copilului la Zoo Călărași

Published

on

By

Sâmbătă, 1 iunie, de la 10:00 la 12:00, peste 1.000 de copiii s-au bucurat de o atmosferă de poveste la Complexul de Agrement Zoo Călărași, unde au sărbătorit aniversarea hipopotamului Cooper. Cu ocazia Zilei Copilului, micuții au avut parte de o mulțime de surprize.

De ziua lui, Cooper a primit un imens tort din salată, mere, morcovi și pepeni, iar cu ocazia împlinirii vârstei de 42 de ani, acesta le-a făcut cinste copiilor cu înghețată și acadele. De asemenea, cei mici au fost animați de mascotele din Paw Patrol printr-o serie de activități gratuite, precum face painting. Părinții și copiii au putut imortaliza aceste clipe speciale la oglinda foto, special adusă pentru acest eveniment.

„I-am cântat împreună, mai devreme, «La mulți ani» (n.r. lui Cooper) și suntem într-un număr foarte mare, neașteptat de mare aici, la Zoo. Foarte mulți copii, foarte mulți părinți au fost dornici să-l vadă pe hipopotamul nostru, unicul exemplar în România.Din partea lui Cooper, copiii au primit înghețată și acadele. plus multe alte surprize. (…)

Astăzi au participat la evenimentul lui Cooper  aproximativ 1.000 de copii, dacă nu mai bine, și îi așteptăm în număr la fel de mare sau poate chiar mai mare în Parcul Jirlău, de la ora 18:00. (…) Dragi copii, vă spunem și noi la mulți ani, vă îmbrățișăm și vă așteptăm să veniți cât mai des la Zoo.”, a transmis Nae Cosmina, purtătoarea de cuvânt a Complexului de Agrement Zoo Călărași, pentru Călărași PRESS.

Advertisement

La sărbătoarea organizată la Zoo, cu ocazia Zilei Copilului, a fost prezent și primarul Marius Dulce, care s-a arătat foarte bucuros de impactul pe care l-a avut acest eveniment, întrucât a atras mii de părinți și copii din Bulgaria, Ialomița, Constanța și Giurgiu.

„Astăzi am serbat Ziua Copiilor, merită, pentru că ei înseamnă totul pentru noi. Așa cum ați văzut, am fost alături de Cooper, astăzi a împlinit 42 de ani. A fost un flux de peste 2.000 de persoane și ne bucură acest lucru, pentru că ne dorim să facem din Călărași un oraș turistic”, a declarat edilul.

De asemenea, de la ora 18:00, acesta îi invită pe părinți și copii în Parcul din zona Jirlău (zona de Vest), unde a fost amenajat un decor desprins din povestea „Alice în Țara Minunilor”. Acolo, la fel ca la Zoo, micuților li s-a pregătit o serie de surprize și activități interactive.

Copiii vor primi baloane, vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii speciale și, până la lansarea de lampioane, care va marca finalul sărbătorii, aceștia vor putea asista la un spectacol de magie și se vor putea juca într-un castel gonflabil. Toate acestea le vor fi oferite în mod gratuit celor mici.

„După-amiază vă așteptăm în Parcul Regenerare Zonă Vest alături de noi”, a transmis primarul Marius Dulce.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate