Connect with us

Politică

D. Coarnă: Fostul primar al comunei Crivăț din județul Călărași, vizat de anchete penale. Acuzații grave lansate de subalterni privind fapte de corupție ale primarului

Published

on

Dumitru Coarnă, deputat PSD: ”Fostul primar al comunei Crivăț din județul Călărași, vizat de anchete penale. Acuzații grave lansate de subalterni privind fapte de corupție ale primarului. Prejudiciu în cuantum de 300.000 lei, nerecuperat. Contracte “cu dedicație” pe bani publici!”
Deputatul PSD Dumitru Coarnă, prin declarația politică susținută în #Parlament în 23 iunie 2021, a semnalat o serie de nereguli legate de activitatea fostului primar al comunei #Crivăț din județul #Călărași.
Au fost acțiuni fără precedent în Primăria comunei Crivăț, când comanda instituției a fost preluată în perioada 2012-2020 de către primarul Ion Robu. Se vorbește despre presiuni constante privind forțarea prevederilor legale și cercetări penale finalizate suspect cu soluții de clasare.
“Pe lângă aceste acuzații, există informații cu privire la faptul că primarul în cauză și-a favorizat apropiații, oameni fideli lui. După acest model, între autoritatea contractantă Primăria comunei Crivăț, reprezentată prin primar Ion Robu, în calitate de achizitor și o societate comercială a fost încheiat un contract, având ca obiect executarea de lucrări de pietruire drumuri în comuna Crivăț din județul Călărași”, a susținut deputatul.
Prețul contractului a fost stabilit la suma de aproape 100.000 lei, iar lucrările trebuiau finalizate până la data de 31.12.2013. Deși prețul a fost plătit de către achizitor, conform facturilor emise de acesta lucrările nu au fost executate nici până astăzi 23.06.2021. Primăria comunei Crivăț a efectuat plata lucrărilor ce făceau obiectul contractului fără ca executantul să presteze lucrările la care s-a obligat.
“Aceste date au ajuns și la urechile procurorilor anticorupție, care au efectuat cercetări cu privire la anumite “practici” din cadrul Primăriei Crivăț, formându-se dosarul nr. 748 /P/2017 la #DNA, dosar preluat ulterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. În dosar este vorba de o cantitate de 800 tone de piatră, comandată și achitată de Primăria Crivăț, care în realitate nu a fost niciodată livrată. Sesizarea la DNA a fost făcută chiar de secretarul primăriei, dar cum primarul beneficia de tratament special, dosarul a fost uitat în sertar de unii dintre șefii IPJ Călărași”, a sintetizat deputatul PSD.
Fiind primar în comuna Crivăț te joci cu banii publici, mai ales când procurorul obligat să-ți cerceteze faptele te recompensează cu soluții de clasare. Este cazul dosarului menționat anterior, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, în care primarul Robu, în calitate de suspect, a fost premiat de procuror cu o soluție de #clasare. În aceeași cauză, același procuror încalcă și dreptul părții vătămate de a ataca această soluție, uitând să-i comunice ordonanța de clasare.
Astfel, achizitorul Primăria Comunei Crivăț, prin primarul Ion Robu, a procedat în mod ilegal la plata facturilor emise de către executant pentru 800 tone de piatră, deși cunoștea foarte bine situația din teren privind neexecutarea culpabilă a contractului.
“Respectând același tipar, primarul Robu încheie un alt contract având ca obiect executarea de lucrări de împrejmuire și toaletare cimitir comunal, prețul contractului fiind stabilit la suma de 300.000 lei TVA inclus. De această dată, costul lucrărilor cuprinse în contract a fost supraevaluat, achizitorul plătind bani grei pentru lucrări ce în realitate valorau în jur de 100.000 lei”, a menționat deputatul.
Prin achitarea celor două contracte, în condițiile neexecutării lor și a supraevaluării lucrărilor, a fost creat un prejudiciu în cuantum de 300.000 lei în bugetul statului, buget de unde au fost decontate pretinsele lucrări.
“Raportat la cazurile semnalate am formulat denunțuri în vederea stabilirii corecte a situației de fapt, identificării persoanelor responsabile și a recuperării #prejudiciului cauzat. Rezumat: primar #corupt, lucrări “cu dedicație” pe bani publici! Recompensă: clasare pentru infracțiunile comise! Cu așa procurori, rentează să fii primar în comuna Crivăț!”, a susținut deputatul Dumitru Coarnă în finalul declarației sale politice.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Politică

VIDEO. Bîrcă: Guvernăm pentru români, guvernăm responsabil!

Published

on

Începând cu 1 iulie, românii cei mai afectați de multiplele crize cu care ne confruntăm vor fi sprijiniți printr-un nou pachet de măsuri sociale, în valoare de 1,1 miliarde de lei, susţine deputatul social-democrat, Constantin Bîrcă.

„PSD și coaliția de guvernare își fac datoria de a compensa pe cât se poate o parte din lipsurile cauzate de pandemie și de războiul din Ucraina. Nu putem să nu ținem cont de grijile care-i macină pe cei mai vulnerabili dintre noi. Nu putem să fim ca useriștii care țipă că românii nu trebuie ajutați, că tot acest sprijin nu sunt decât cheltuieli inutile. În aceste momente de solidaritate, mesajul meu pentru ei este acesta: nu ne dați sfaturi, pentru că ați fost la guvernare și n-ați făcut nimic altceva decât deranj. Nimic pentru români, doar pentru clica useristă. Prin acest pachet de sprijin, PSD susține din nou pensionarii, poate cea mai afectată categorie socială. Ajutorul unic de 700 de lei cu siguranță nu acoperă toate nevoile, dar este unul binevenit în acest context dificil. Salariații din sistemul public vor primi și aceștia un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită. Mai mult, românii și firmele care se confruntă cu problema plății ratelor bancare le vor putea amâna până la 9 luni, o măsură care s-a dovedit foarte bună în timpul pandemiei. Pe de altă parte, angajamentul responsabil al coaliției în privința deficitului bugetar va fi să crească colectarea cu 10 miliarde de lei, să suspende toate angajările în sistemul public și să diminueze cheltuielile bugetare cu 10%, la pachet cu accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene. Guvernăm responsabil, guvernăm pentru români„, – a declarat deputatul Constantin Bîrcă

Continue Reading

Politică

Senatorul N. Cionoiu: “Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată”

Published

on

“Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată!”, a anunțat senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu.

“Actualizarea prețurilor materialelor de construcții, având ca scop deblocarea investițiilor din infrastructură, a fost adoptată astăzi de Guvern.

Se alocă 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și a costurilor cu forța de muncă, urmând ca diferența până la 5,2 miliarde lei să fie asigurată din fonduri europene. Măsura prevedea lucrările aflate în execuție.

Principala modificare este că noua măsură propusă prevede soluții și pentru contractele aflate în procedură de achiziție și cele în aflate derulare, finanțate din fonduri guvernamentale sau europene”, .

Continue Reading

Politică

Miniștrii PSD, invitați în județul Călărași de președintele PSD Călărași

Published

on

Vasile Iliuță, liderul PSD Călărași a invitat miniștrii social-democrați din Coaliția de guvernare să vină la Călărași pentru a putea discuta problemele județului Călărași. Sursa citată a precizat în conferință că ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași pentru a evalua șantierul de la Drajna.

„Ieri (n.r. 27.04.2022)am fost la București și am lansat invitații miniștrilor PSD pentru a veni la Călărași și să investească timpul dumnealor pentru a putea să le arătăm problemele și zona Călărași. Ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași, nu numai vizita de la pasajul de la Drajna, nu numai la intrarea încă unui nod de siguranță rutieră prin autostradă la Sărulești, lucruri realizate după vizita domnului ministru, intrarea în reparații a unor drumuri naționale prin DRDP Constanța. Toate lucrurile astea s-au realizat datorită vizitei la Călărași a ministrului Grindeanu și îi mulțumim pe această cale că ține cont de tot ceea ce se întâmplă în județ și ne-a oferit suportul în asigurarea unor drumuri practicabile, drumurile naționale și autostrăzi.” a declarat Vasile Iliuță în conferința de presă a PSD Călărași din 28 aprilie 2022

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro