in

Cuza Vodă/ Primarul Popa Adrian: “Proiectele de dezvoltare continuă! Investim în educație și sănătate”

Noul primar al comunei Cuza Vodă, Popa Adrian, spune că își începe programul de muncă încă de  la ora șapte dimineața. Din păcate, perioada pandemiei nu l-a ocolit pe alesul local, având, din nefericire probleme de sănătate cu persoane din familie. În ciuda faptului că trece printr-o perioadă grea, primarul liberal spune că are putere să treacă peste toate aceste încercări și că va fi alături de fiecare cetățean care îi va bate la ușa primăriei.

Primarul Popa Adrian vede dezvoltarea localității Cuza Vodă și satele apariținătoare prin proiecte europene și proiecte susținute de Guvernul României. Agenda primarului este completată în fiecare dimineață cu probleme, situații ce trebuiesc remediate în ziua respective sau în perioada imediat apropiată. De la cele mai banale lucruri… ridicarea gunoiului menajer aruncat la marginea comunei de cei certați cu bunul-simț, înlocuirea unor geamuri sparte la o grădiniță, toaletarea arborilor din anumite zone chiar și montarea indicatoarelor rutiere ce au fost furate, toate sunt consemnate în agenda de lucru a primarului.

“În localitate, proiectele primăriei continuă.  Lucrările la rețeaua de canalizare efectuate în proporție de aproximativ 70%  sunt continuate în paralel cu realizarea de grupuri de pompare. În maximum două săptămâni finalizăm Stația de clorinare a apei. O realizăm cu firma ROMANOR, firmă care lucrează cu profesionalism și responsabilitate. Ne interesează calitatea apei consumate de cetățeni, de aceea am investit în această stație.” – spune primarul Popa Adrian

ASFALTAREA STRĂZILOR DIN COMUNĂ 

Edilul descrie, pe scurt, derularea unui alt proiect important pe care îl continuă.

“Asfaltare străzilor, lungime de 7 kilometri, proiect pentru care am obținut finanțare. Depunerea proiectului depinde de constituirea Consiliului local. “ – mai spune Popa Adrian

DOTAREA ELEVILOR CU TABLETE ȘI LAPTOPURI

Elevii școlilor din Cuza Vodă vor beneficia de tablete și laptopuri pentru a-și putea desfășura orele în sistem on-line. Prin acest proiect se vor obține  un număr de 333 tablete, 22 laptop-uri, toate dispozitivele având acces la internet. Sălile de clasă vor fi și ele dotate cu table inteligente. Valoarea acestui proiect se ridică la 650.000 lei.

“Investim în educație dar și în sănătate. Avem 2 medici de familie, un medic stomatolog. Dispensarul trebuie să intre într-un proces de reabilitare. Îmi doresc un dispensar modern, echipat cu facilități și aparatura necesară, pentru sănătatea locuitorilor din Cuza-Vodă. Dispensarul va avea încorporată o farmacie cu program adecvat cetățenilor. Vreau să se termine cu deplasarea cetățenilor în municipiul Călărași pentru a-și procura medicamentele necesare. Avem cca 3.200 locuitori dintre care mulți sunt în vârstă și au nevoie de atenția noastră, a primăriei. Discutăm și despre cetățenii săraci, nevoiași, ori care au probleme cu sănătatea. Ușa noastră, a primărie este deschisă permanent. Suntem receptivi problemelor acestora și răspundem imediat solicitărilor.” – mai spune edilul comunei Cuza Vodă

INTRODUCEREA GAZELOR ÎN LOCALITATE

Alt proiect necesar dezvoltării acestei localități este acela de introducerea gazelor naturale în localitate. Adminsitrația locală intenționează să se asocieze cu alte două comune învecinate pentru obținerea unui punctaj avantajos în scopul realizării eligibilității acestui proiect.

“Demarăm și proiectul pentru introducerea gazelor naturale în localitate. Ne asociem cu alte două comune – Ștefan Vodă și Vîlcelele. Am depus adresa la Transgaz pentru a ne da soluția de realizare. Avem nevoie de 3.500 cereri de branșare. Ulterior, aceste semnături vor fi transforamate în contracte de furnizare pentru serviciile de gaze. Dacă proiectul va fi eligibil, proiectul se va transforma în contracte individuale ferme. Nu cred că ne încadrăm pentru a depune documentația până pe data de 17 decembrie 2020, când este primul termen pentru că avem nevoie de avize, autorizații de la mediu, etc. Vrem să începem lucrările de anul viitor, dar depindem de aceste avize și cele 3.500 solicitări de racordare.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Ciprian Olteanu, despre datoriile Primăriei Unirea: “4 miliarde lei vechi…angajamente de plată fără susținere financiară”

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent la ședința extraordinară de constituire a Consiliului pentru Dezvoltare Regională