Connect with us

Știri

Cuza Vodă/ Primarul Popa Adrian: “Proiectele de dezvoltare continuă! Investim în educație și sănătate”

Published

on

Noul primar al comunei Cuza Vodă, Popa Adrian, spune că își începe programul de muncă încă de  la ora șapte dimineața. Din păcate, perioada pandemiei nu l-a ocolit pe alesul local, având, din nefericire probleme de sănătate cu persoane din familie. În ciuda faptului că trece printr-o perioadă grea, primarul liberal spune că are putere să treacă peste toate aceste încercări și că va fi alături de fiecare cetățean care îi va bate la ușa primăriei.

Primarul Popa Adrian vede dezvoltarea localității Cuza Vodă și satele apariținătoare prin proiecte europene și proiecte susținute de Guvernul României. Agenda primarului este completată în fiecare dimineață cu probleme, situații ce trebuiesc remediate în ziua respective sau în perioada imediat apropiată. De la cele mai banale lucruri… ridicarea gunoiului menajer aruncat la marginea comunei de cei certați cu bunul-simț, înlocuirea unor geamuri sparte la o grădiniță, toaletarea arborilor din anumite zone chiar și montarea indicatoarelor rutiere ce au fost furate, toate sunt consemnate în agenda de lucru a primarului.

“În localitate, proiectele primăriei continuă.  Lucrările la rețeaua de canalizare efectuate în proporție de aproximativ 70%  sunt continuate în paralel cu realizarea de grupuri de pompare. În maximum două săptămâni finalizăm Stația de clorinare a apei. O realizăm cu firma ROMANOR, firmă care lucrează cu profesionalism și responsabilitate. Ne interesează calitatea apei consumate de cetățeni, de aceea am investit în această stație.” – spune primarul Popa Adrian

ASFALTAREA STRĂZILOR DIN COMUNĂ 

Edilul descrie, pe scurt, derularea unui alt proiect important pe care îl continuă.

“Asfaltare străzilor, lungime de 7 kilometri, proiect pentru care am obținut finanțare. Depunerea proiectului depinde de constituirea Consiliului local. “ – mai spune Popa Adrian

Advertisement

DOTAREA ELEVILOR CU TABLETE ȘI LAPTOPURI

Elevii școlilor din Cuza Vodă vor beneficia de tablete și laptopuri pentru a-și putea desfășura orele în sistem on-line. Prin acest proiect se vor obține  un număr de 333 tablete, 22 laptop-uri, toate dispozitivele având acces la internet. Sălile de clasă vor fi și ele dotate cu table inteligente. Valoarea acestui proiect se ridică la 650.000 lei.

“Investim în educație dar și în sănătate. Avem 2 medici de familie, un medic stomatolog. Dispensarul trebuie să intre într-un proces de reabilitare. Îmi doresc un dispensar modern, echipat cu facilități și aparatura necesară, pentru sănătatea locuitorilor din Cuza-Vodă. Dispensarul va avea încorporată o farmacie cu program adecvat cetățenilor. Vreau să se termine cu deplasarea cetățenilor în municipiul Călărași pentru a-și procura medicamentele necesare. Avem cca 3.200 locuitori dintre care mulți sunt în vârstă și au nevoie de atenția noastră, a primăriei. Discutăm și despre cetățenii săraci, nevoiași, ori care au probleme cu sănătatea. Ușa noastră, a primărie este deschisă permanent. Suntem receptivi problemelor acestora și răspundem imediat solicitărilor.” – mai spune edilul comunei Cuza Vodă

INTRODUCEREA GAZELOR ÎN LOCALITATE

Alt proiect necesar dezvoltării acestei localități este acela de introducerea gazelor naturale în localitate. Adminsitrația locală intenționează să se asocieze cu alte două comune învecinate pentru obținerea unui punctaj avantajos în scopul realizării eligibilității acestui proiect.

“Demarăm și proiectul pentru introducerea gazelor naturale în localitate. Ne asociem cu alte două comune – Ștefan Vodă și Vîlcelele. Am depus adresa la Transgaz pentru a ne da soluția de realizare. Avem nevoie de 3.500 cereri de branșare. Ulterior, aceste semnături vor fi transforamate în contracte de furnizare pentru serviciile de gaze. Dacă proiectul va fi eligibil, proiectul se va transforma în contracte individuale ferme. Nu cred că ne încadrăm pentru a depune documentația până pe data de 17 decembrie 2020, când este primul termen pentru că avem nevoie de avize, autorizații de la mediu, etc. Vrem să începem lucrările de anul viitor, dar depindem de aceste avize și cele 3.500 solicitări de racordare.

 

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță își divulgă activitățile de pe agenda de astăzi: o vizită la o sală de sport și încă una la un târg de produse tradiționale de Paște

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene PSD, a scris astăzi pe pagina personală că are o agendă transparentă și că informează întotdeauna călărășenii în legătură cu activitățile și acțiunile la care participă. „Pentru că așa se face administrația”, a scris președintele. Vasile Iliuță a fost astăzi prezent la o sală multifuncțională de sport care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI, dar și la un târg de produse tradiționale pascale, făcute de studenții de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Călărași. 

  • „Astăzi am fost la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași “General de brigadă Barbu Pârâianu” pentru a vedea una dintre cele mai importante investiții prin CNI din județ, o sală multifuncțională de peste 180 de locuri care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI. Colaborarea administrativă pe care o am cu inspectorul șef, colonelul Ionel Marcu, a produs multe rezultate vizibile la nivel de operativitate și logistică. Îmi doresc să avem cât mai multe oportunități pentru a îi sprijini pe cei care se ocupă de protecția populației civile”. 

  • „Tot astăzi am dat curs invitației făcute de directoarea Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Călărași, Daniela Crețu, pentru participarea la târgul produselor tradiționale pascale. Am fost impresionat de produsele studenților, de calitatea acestora și de creativitatea de care au dat dovadă. Sunt sigur că mulți din aceștia vor urma calea antreprenorială, pentru că au mult potențial și îmi doresc să îi sprijinim să îl atingă”. 

Ieri, însă, (23 aprilie 2024), la Curtea de Apel București a fost programat primul termen în apelul dosarului în care procurorii DNA Constanța contestă decizia Tribunalului București prin care s-a decis, în primă instanță, achitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, scrie Ziua de Constanța

Vasile Iliuță a fost acuzat în iulie 2019 că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajați ai CJ Călărași, iar în 2021 acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj din această cauză. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate