Connect with us

Politică

Cursa electorală, din ce în ce mai acerbă la Călărași! Actualul primar are trei oponenți puternici. Obiectivele lor pentru administrarea orașului

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, atmosfera electorală devine din ce în ce mai incitantă pe măsură ce se apropie data de 9 iunie 2024, când vor avea loc alegerile locale. Cu patru nume importante pe listele candidaților, încă deschise, cetățenii sunt în așteptarea unei competiții strânse și a unei dezbateri care se anunță cel puțin interesantă.

Amelia Giurcan, desemnata Alianței Dreapta Unită (ADU), intră în cursa electorală cu susținerea mai multor partide de dreapta. Coordonatoarea USR Călărași va concura alături de Dragoș Coman, fost viceprimar de Călărași și antreprenor cu afaceri prospere, care reprezintă AUR Călărași, și Alin Drăgulin, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) Călărași.

În plus, actualul primar în funcție, Marius Dulce, care a preluat conducerea Primăriei Municipiului Călărași în anul 2020, după o administrație liberală de 12 ani, va fi și el în cursa pentru un nou mandat. Mandatul său precedent a fost marcat de diverse inițiative și proiecte pentru dezvoltarea orașului, iar acum va concura pentru a obține încrederea cetățenilor pentru încă o perioadă de conducere.

Advertisement

Acești patru candidați aduc în competiție viziuni și promisiuni diferite pentru viitorul municipiului Călărași. Pe de o parte, Alianța Dreapta Unită promite o administrare eficientă a orașului și măsuri pentru creșterea economiei locale, în timp ce AUR Călărași aduce în prim-plan experiența administrativă și perspectivele unui antreprenor de succes. PNL Călărași va încerca să convingă alegătorii cu propunerile sale pentru dezvoltarea urbană și servicii publice de calitate, iar Marius Dulce va candida pentru un nou mandat, bazându-se pe experiența sa în conducerea municipiului și pe proiectele începute în mandatul anterior.

În timp ce campania electorală se încinge și discuțiile se amplifică, cetățenii municipiului Călărași sunt încurajați să-și facă vocea auzită și să își exprime opțiunile în cadrul acestui proces democratic. Alegerile locale din 9 iunie 2024 vor fi un moment crucial pentru viitorul comunității locale, iar fiecare vot va conta în determinarea direcției pe care o va lua municipiul Călărași în următorii ani.

CIFRE 2020

În anul 2020, alegerile locale din județul Călărași au împărțit județul în două culori politice, PNL și PSD. Nouă candidați s-au luptat pentru funcția de primar pentru reședința județului Călărași. Total alegatori înscrişi în liste: 62136, între care, doar 24548 s-au prezentat la urnele de vot, prezența fiind de doar 39,50%. Actualul primar din municipiul Călărași a obținut 43% din masa electorală prezentă la vot, adică 10.281 voturi. Pe locul 2, fostul primar Daniel Ștefan Drăgulin a obținut doar 7.802 (32,96 %)

Candidat
Partid
Advertisement
Voturi
Procent(~)

DULCE MARIUS-GRIGORE

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
10.281
43,43 %

DRĂGULIN DANIEL-ŞTEFAN

PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL
7.802
32,96 %

COMAN LIVIU

Advertisement
PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ
1.781
7,52 %

CHIRIŢĂ ALEXANDRU

PARTIDUL PRO ROMÂNIA
1.315
5,55 %

BOB LUMINIŢA

PARTIDUL LIBERTATE, UNITATE ȘI SOLIDARITATE
1.038
4,38 %

PANCIU VIOREL-DAN

PARTIDUL ROMÂNIA MARE
524
2,21 %

SĂNDULESCU FLORIAN

ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR
324
1,36 %

POPA VASILE-VALENTIN

Advertisement
PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN
311
1,31 %

DRIGA FLORIN

PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL-LIBERAL)
292
1,23 %

TOTAL

23.668
100%

Advertisement

Politică

Exclusiv! Lista finală a consilierilor județeni lansați de PSD Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alegerile sunt aproape și tensiunea crește. La fel crește și interesul liderilor politici de a motiva populația să-i voteze, dar nu despre asta este vorba. Ordinea consilierilor județeni lansați de PSD Călărași în cursa electorală pentru Consiliul Județean Călărași a fost în cele din urmă făcută publică de BEJ Călărași.

Cine sunt cei 38 de candidați:

 1. Iliuță Vasile
 2. Stamate Florentina
 3. Samoilă Ion
 4. Mihai Bogdan-Cristian
 5. Beștea Mihăiță-Constantin
 6. Marin Ioan-Cristian
 7. Ichim Ionela-Giorgiana
 8. Onofrei Costel-Cristinel
 9. Tache Andreea-Mirela
 10. Spiridon Marian
 11. Dragu Nicolae
 12. Bănescu Laurențiu
 13. Ionescu Laurențiu-Dan
 14. Tănasi Marcel
 15. Gîdea Vasile
 16. Țîncu Cornel-Gheorghe
 17. Tîlpeanu Ilie
 18. State Laurențiu
 19. Stoichici Ovidiu-Constantin
 20. Diaconu Liliana-Corina
 21. Niculae Aurel
 22. Popa Valentin
 23. Olteanu Dan
 24. Bîrcă Ruxandra-Alina
 25. Petre Laurea-Viorica
 26. Sbârcea Marius-Virgil
 27. Nițu George-Adrian
 28. Manole Sergiu
 29. Gruiță Darie-Nicolae
 30. Costea Marius-Gabriel
 31. Micescu Nicolae
 32. Vasile Georgiana-Lavinia
 33. Teodorescu Georgiana
 34. Anton Anda-Bianca
 35. Odorog Claudia-Mariana
 36. Fâșie Georgiana-Raluca
 37. Deacu Daniel-Robert
 38. Papazi Ionuț-Eduard

Această listă, care a fost afișată pe Biroul Electoral Județean din Călărași, a fost un subiect intens discutat și așteptat cu interes de mulți politicieni. Până la publicarea acesteia, au fost aruncate acuzații de lipsă de transparență… Este doar începutul…

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marius Dulce merge mai departe alături de Vasile Iliuta și candidează pentru un nou mandat la Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, însoțit de liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, și staff-ul politic, și-a depus joi, 25 aprilie, candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, pe care o conduce din anul 2020.

După depunerea documentelor, Marius Dulce a declarat în fața jurnaliștilor faptul că progresele înregistrate în municipiul Călărași în ultimii patru ani sunt rezultatul efortului colectiv al echipei conduse de el și de liderul său, Vasile Iliuță, alături de oamenii implicați în dezvoltarea comunității.

Primarul a evidențiat rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră în primul mandat și și-a convingerea și determinarea de a se concentra acum pe dezvoltarea turismului în zonă. Acesta a subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită acestui domeniu în perioada următoare, asigurând că nevoile comunității vor fi tratate cu prioritate. Tandemul Dulce – Iliuta și Iliuta Dulce merge mai departe.

Advertisement

“Călărașiul merită o echipă bine pregătită pentru următorii 4 ani. Oameni care cunosc orașul cu toate problemele sale. Pe unele dintre ele le-am rezolvat în acest mandat. Cu răbdare și cu gândul la durabilitate și normalitate.

Niciodată municipiul nostru nu a cunoscut o așa dezvoltare. 70 de milioane de euro au fost atrase în acești 4 ani, bani din fonduri europene nerambursabile sau programe naționale.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat alături de noua echipă propusă de PSD pentru Consiliul Local Municipal.  Colegi care îmi susțin proiectele actuale și viitoare, colegi cu experiență, oameni valoroși ai urbei noastre” – scria Marius Dulce pe Facebook.

Dragi călărășeni, vă invit să continuam împreună pentru un oraș modern și european!

În încheiere, Marius Dulce a exprimat încrederea în capacitatea cetățenilor din Călărași de a înțelege și aprecia schimbările aduse în multiplele aspecte administrative de primul său mandat.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-un moment de maximă importanță pentru viitorul politic al județului Călărași, Dumitru Coarnă și-a oficializat candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Deputatul Dumitru Coarnă și-a depus documentele la Centrul Biroului Electoral Județean, intrând astfel în cursa electorală alături de alte nume sonore din peisajul politic local.

Candidatura lui Dumitru Coarnă aduce o dimensiune nouă și o perspectivă proaspătă în competiția pentru conducerea Consiliului Județean Călărași. El va fi susținut de Partidul Umanist și Social Liberal (PUSL), aducând în prim-plan viziuni și soluții menite să aducă progres și dezvoltare în județ.

Alături de Dumitru Coarnă, alți candidați importanți și-au anunțat deja intenția de a participa la această competiție acerbă pentru președinția Consiliului Județean. Printre aceștia se numără deputatul Daniel Florea, care va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Camelia Dăscălescu, reprezentând Alianța Dreapta Unită, Vasile Iliuță delegat de Partidul Social Democrat (PSD), și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, care își va reprezenta partidul, Partidul Național Liberal (PNL), în această competiție.

Advertisement

Cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași promite să fie una plină de suspans și dezbateri aprinse, iar candidatura lui Dumitru Coarnă din partea PUSL adaugă o notă de interes și competitivitate în această bătălie pentru încrederea cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate