Connect with us

Evenimente

Curcani: Doi copii şi-au pierdut viaţa la scăldat

Published

on

Tragedie pe râul Argeș, localitatea Curcani. Doi copii cu vârste de 8, respectiv 10 ani și-au pierdut viața la scăldat.

Un echipaj specializat în căutare din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița au fost solicitați, prin apelul unic de urgență 112, să intervină pe râul Argeș, în dreptul localității Curcani, în căutarea a două persoane de sex masculin în vârstă de 8 și 10 ani, despre care mai multe persoane susțineau că s-au înecat în timp ce se aflau la scăldat – la doar câţiva metri de malul râului.


COMUNICAT ISU CĂLĂRAȘI

Un echipaj profesionist de căutare din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat să intervină pentru căutarea doi copii, care s-au înecat în râul Argeş

Operațiunile de căutare a celor doi copilaşi înecați în râul Argeş au durat aproximativ trei ore, aceştia fiind găsiți în jurul orei 16.30, fără șanse de a mai fi resuscitați

 

         În data de 25.06.2017, în intervalul orar 15.00 -18.00, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe râul Argeş, în dreptul localităţii Curcani, pentru căutarea a două persoane de sex masculin în vârstă de 8  ani, respectiv 10 ani, despre care mai multe persoane spuneau că s-au înecat în timp ce se aflau la scăldat la câțiva metri de mal.

        Pompierii militari au intervenit cu o barcă pneumatică, cange, cordiţe şi ancore şi au desfăşurat operaţiuni de căutare – salvare a persoanelor timp de aproximativ trei ore

        La ora 16.24 a fost găsit de către pompierii militari trupul celui mai mic dintre cele două victime, Gabriel N., în vârstă de 8 ani, iar patru minute minute mai târziu, la ora 16.28, al aproximativ 30 de metri de locul unde a fost descoperit trupul primului copil a fost găsit şi extras din apă şi trupul neînsufleţit al celui de-al doilea copil, Ionuţ T., în vârstă de 10 ani.

        Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care cei doi copii și-au pierdut viaţa.

Recomandări ale pompierilor militari pentru cei care merg la scăldat

            În sezonul cald creşte numărul persoanelor care aleg să-şi petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, lacurilor, de aceea este important ca cetățenii să conștientizeze riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate unde există avertismentul „Scăldatul interzis”. Pentru a evita evenimentele nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple:

frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;

evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;

nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;

să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

PentruCălărași organizează un concurs prin care poți câștiga o ședință foto. Află ce trebuie să faci pentru a te înscrie

Published

on

Echipa PentruCălărași, una dintre cele mai active comunități de fotografi din județul Călărași, a ajuns la 10.000 de urmăritori pe Facebook, motiv perfect prin care aceștia lansează un concurs special prin care poți câștiga o ședință foto de excepție. Ce trebuie să faci?

  • 1. Apreciază pagina de Facebook PentruCălărași.
  • 2. Distribuie ultima lor postare despre concurs.
  • 3. Lasă un comentariu la postarea unde se organizează concursul.


V-am purtat în suflet în fiecare moment al călătoriei noastre și acum, datorită susținerii voastre necondiționate, am ajuns la cifra uluitoare de 10.000 de like-uri!
Pentru asta, vă mulțumim din suflet!

Nu putem să nu sărbătorim această realizare deosebită, așa că am decis să organizăm un concurs, special pentru voi, în care puteți câștigă o experiență unică: o ședința foto, care vă va captura cele mai frumoase momente și vă va oferi amintiri de neuitat!
Un concurs fabulos, în care puteți câștiga o ședință foto de excepție.
Da, ați auzit bine – puteți câștiga o ședință foto de vis, pe care o veți păstra cu drag amintire toată viața.
Vor fi momente memorabile pe care le veți păstra pentru totdeauna în colecția de fotografii și mai ales în inimă!
Pentru a participa, tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu, dați like și distribuiți acest anunț.

Nu ratați șansa de a trăi o experiență magică și de-a vă face amintiri de neuitat! Vă mulțumim din nou pentru susținerea voastră continuă și vă dorim mult succes!

Cu drag,
Echipa PentruCălărași

Continue Reading

Evenimente

CJCC organizează Revelion în aer liber, la Călărași. Recitaluri live și focuri de artificii

Published

on

Revelionul este o sărbătoare tradițională care marchează începutul anului nou, iar un mod popular de a o celebra este prin organizarea unui revelion in aer liber. La Călărași a devenit deja o tradiție pentru cei care aleg să-și petreacă trecerea dintre ani în aer liber, alături de familie sau alături de prieteni.

Centrul Județean de Cultură și Creație din Călărași organizează Revelionul 2023 pe esplanada Consiliului Județean, alături de cei mai
în vogă artiști din România. What’s Up, Nicole Cherry și Randi sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena Târgului de Crăciun din centrul municipiului Călărași la trecerea dintre ani.
Recitalurile live și focul de artificii vor crea atmosfera perfectă pentru a mulțumii și cele mai pretențioase gusturi, ne asigură organizatorii.
Vor susține recitaluri:
ADRIANA GAVRILĂ
SILVANA RÎCIU și Nicușor IONIȚĂ
WHAT’S UP
MANDINGA
NICOLETA NUCĂ
NICOLE CHERRY
RANDI
Organizatori: Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură si Creație Călărași, Primăria Municipiului Călărași
Parteneri: Palatul Copiilor Călărași, Biblioteca Județeană Călărași, Muzeul Dunării de Jos Călărași

Continue Reading

Cultură

Târgul de Crăciun. Elena Gheorghe, în weekend, la Călărași

Published

on

Călărașiul este într-o petrecere de zile mari. Fiecare weekend aduce la Călărași artiști iar atomosefera de poveste este completată de căsuțe cu produse tradiționale, amenajate sub ghirlandele luminoase care au acoperit toată esplanada Consiliului Județean Călărași. Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor alături de Palatul Copiilor Nr 1, Călărași, vor urca pe scenă în seara de sâmbătă, 10 decembrie, urmând ca în ziua de duminică, pe scena de la Călărași sa urce Elena Gheorghe. 

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită să participați la concertele organizate în cadrul 🎄Târgului de Crăciun
Programul artistic din 10 și 11 decembrie, începând cu ora🕖 19.00:
10 decembrie
👉 Palatul Copiilor Nr 1, Călărași
👉 Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor
11 decembrie
👉 Grupul „Flores Campi”
👉Elena Gheorghe
Continue Reading

Cele mai accesate articole