in

Curcani/ Aurică Gazu – proiecte, propuneri și realizări pentru anul 2019

Aurică Gazu este primarul din anul 2004, membru al PNL, votat și susținut de cei peste 5000 de locuitori din comuna pe care o conduce de 4 mandate. În cadrul interviului pe care l-am realizat la începutul acestui an, edilul ne vorbește despre proiectele pe care dorește sa le implementeze în Curcani. 

AGENDA PRIMARULUI ESTE ÎNCĂRCATĂ

Aurică Gazu ne explică, încă de la bun început că are o agendă foarte încărcată. Spune că este un om ambițios și vrea să mai facă multe lucruri pentru Curcani. “Anul acesta la Curcani se vor începe lucrările de canalizare. Pe 23 ianuarie s-a semnat contractul. Într-un termen foarte scurt, când starea vremii o va permite vor începe și lucrările. De ce spun canalizare? Pentru că avem aprobată finanțarea și pentru continuarea asfaltării și lucrări la Stația de epurare a apei. Mai avem 8 km de asfaltare, și terminăm 26 de km. de asfaltare, acolo vom începe cu canalizarea pentru a nu afecta infrastructura. Anul acesta voi introduce gaze naturale în comună. Sunt sprijinit de toți consilierii la această lucrare, pentru care până la sfârșitul lunii ianuarie voi finaliza proiectarea. După aceasta vom face contract cu societatea Primăriei care se numește S.C. Salubris SRL care va concesiona terenul pentru Stația de distribuție. Vom continua lucrările de extindere a Primăriei și la noul dispensar uman, până la sfârșitul lunii se va termina proiectarea acestuia se se vor contracta lucrările pe S.E.A.P.. Grădinița nr 1 și nr. 2 sunt deja reabilitate, în funcțiune. Avem reabilitare la Școala nr 1 și la Școala nr. 2 care vor fi finalizate în acest an, cu centrală termică și 2 clase, cu grup sanitar. Căminul Cultural din localitate este o altă ambiție a mea. Avem proiectul finalizat și trebuie depus la AFIR” – explică edilul localității Aurică Gazu

PRIMARUL ARE SPRIJINUL CONSILIERILOR ȘI AL CETĂȚENILOR

Am sprijinul consilierilor, și mai ales al cetățenilor cu care mă consult pentru problemele și proiectele propuse. Apreciem cerințele cetățenilor, le punem în discuție și de foarte multe ori le punem și în practică. Anul trecut am avut o foarte bună colaborare cu cetățenii și în luna iunie am dat în funcțiune o Stație modernă de tratare a apei. Apa este potabilă, chiar dacă au fost discuții pe rețelele de socializare. Suntem foarte mulțumiți de această gospodărire a apelor, deoarece, ca urmare a buletinelor de analiză lunare efectuate, apa este potabilă, deci se poate bea. Un lucru foarte important pentru care facem extinderea este acela că vom realiza extinderea pe cele 5 localități:  Mitreni, Curcani, Luica, Nana și Șoldanu.

Mai avem 2 localități, care încă nu ne-au dat acordul, Mitreni și Nana. Sper să înțeleagă că trebuie să venim în ajutorul cetățenilor, ale problemelor lor, pentru a nu mai se deplasa la Oltenița, și să vină în zona noastră. O altă problemă este aceea a transportului asigurat în bune condiții cu trenul sau autobuzul pe drumul național. Am început construirea unei stații de autobuz, mai avem două.

Le facem noi, Primăria, cu personalul nostru. Am turnat fundația iar în primăvară vom finaliza prima stație. Mă interesează găsirea la o soluție bună practică pentru problema prețului gunoaielor la Curcani. Aceasta nu depinde însă numai de noi. La nivel de județ de problema gunoiului se ocupă societatea Eco Management. Ne așteptam ca prețurile să scadă. Dar a fost invers…De la prețul de 2,27 a crescut la 7 lei/ persoană. Este o problemă foarte spinoasă pentru noi. Este greu ca cetățenii noștri dintre care foarte mulți sunt pensionari sau stau în baza ajutorului social să suporte aceste prețuri lunar. Deja avem un proces cu IRIDEX pentru care trebuie să achităm eșalonat datoriile.

Nu cred ca să existe vreo șansă ca noi în Consiliul local să stabilim noi prețul. Noi suntem prea puțini la nivel de județ. Chiar dacă toate Primăriile din zona 4 în care suntem și noi, nu ar fi de acord, și atunci noi ar trebui să plătim o sumă de bani pentru investițiile care s-au făcut în containere și platformele de beton. Și ca să avem o sumă pe care să o dăm înapoi, nu există… Așteptăm ca să se termine acest proiect și fiecare cartier își va face prin primărie gospodăria proprie pentru salubrizarea localității.

Sunt de 4 mandate primar ales numai din partea PNL. Am avut multe proiecte pentru localitate, fie pe PNDL fie altele. La Guvern, la ministere am fot bine primit, solicitările au fost înregistrate și au fost receptivi problemelor noastre pentru care unele au fost rezolvate. Am terminat acum 1 an gospodărirea și extinderea la rețeaua de apă, și suntem la zero cu plățile. Deci nu avem nici o restanță față de constructor. La Ministerul Dezvoltării ni s-au acceptat de fiecare dată documentele și efectuate plățile.

Cetățenilor din Curcani le transmit că în acest an avem toate șansele să avem gaze în localitate. Îi așteptăm să vină la noi cu propuneri pentru dezvoltarea localității, și noi le stăm la dispoziție fără reținere. Noi nu avem program de audiențe pentru cetățeni, pentru a discuta cu ei. Ușa noastră este deschisă permanent, inclusiv sâmbăta și duminica prin telefon, ne deplasăm și atunci cu echipa noastră la cetățean pentru a rezolva problemele lui, pentru a-l sprijini ” – conchide primarul A. Gazu

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

În comuna Jegălia s-a finalizat proiectul de modernizare a iluminatului public

Călărași: Percheziții la persoane suspectate de braconaj. Polițiștii vor pune în aplicare 29 de mandate de aducere