Connect with us

Știri

Cum va fi vremea în următoarea perioadă în județul Călărași

Published

on

Cu toate că iarna și-a făcut simțită prezența în mod intens în ultimele săptămâni, județul Călărași se pregătește pentru o perioadă de variații meteorologice în următoarele zile. Prognoza meteo pentru această săptămână aduce schimbări semnificative în temperaturi și condiții atmosferice.

 • Marți, 23 ianuarie: soare și cer parțial însorit 
 • Azi, călărășenii se vor bucura de vreme bună. Cu o maximă de 5°C și o minimă de -7°C, ziua va fi parțial însorită. Vântul bate cu o viteză de 11 km/h și crește senzația de frig.  Șansele de precipitații sunt de doar 5%, iar cantitatea așteptată este zero. Noaptea, temperaturile vor scădea la -7°C, iar șansele de precipitații sunt minime.
 • Miercuri, 24 ianuarie: încălzire ușoară, dar cu posibile precipitații 
 • Miercuri, vremea va rămâne relativ blândă, cu o maximă de 4°C și o minimă de -1°C. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va avea o viteză de 13 km/h dinspre V. Șansele de precipitații sunt de 5%, fără a se aștepta cantitate semnificativă de precipitații. Noaptea, temperatura va coborî la -1°C, cu vânt de 15 km/h dinspre VSV și șanse de precipitații de 10%, dar fără cantitate măsurabilă de precipitații.
 • Joi, 25 ianuarie: creșterea temperaturilor și posibile precipitații 
 • Joi, temperaturile vor crește la o maximă de 8°C și o minimă de 1°C. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla cu o viteză de 15 km/h dinspre VSV, cu rafale de 35 km/h. Șansele de precipitații sunt de 10%, însă fără a se aștepta o cantitate semnificativă. Noaptea, temperatura va scădea la 1°C, cu vânt de 17 km/h dinspre VSV și șanse de precipitații de 25%, dar cu cantitate neglijabilă.
 • Vineri, 26 ianuarie: însorit în timpul zilei, noapte rece cu vânt ușor 
 • Vineri, se așteaptă o zi însorită, cu o maximă de 7°C și o minimă de -3°C. Vântul va sufla cu o viteză de 17 km/h dinspre VNV, cu rafale de 39 km/h. Șansele de precipitații sunt de 25%, dar fără a se aștepta cantitate semnificativă de precipitații. Noaptea, cerul va fi parțial noros, temperatura va coborî la -3°C, cu vânt de 9 km/h dinspre SE și șanse minime de precipitații.
 • Sâmbătă, 27 ianuarie: înnorat, posibile precipitații nocturne 
 • Sâmbătă aduce o zi în care cerul va fi în mare parte înnorat, cu o maximă de 5°C și o minimă de -2°C. Vântul va sufla cu o viteză de 13 km/h dinspre NV. Șansele de precipitații sunt de 10%, dar fără cantitate semnificativă. Noaptea, temperaturile vor scădea la -2°C, cu vânt de 11 km/h dinspre VNV și șanse de precipitații de 25%, dar fără cantitate măsurabilă.
 • Duminică, 28 ianuarie: schimbare în condițiile meteorologice 
 • Duminică, se anunță o maximă de 7°C și o minimă de -3°C, cu cer parțial noros. Vântul va sufla cu o viteză de 9 km/h dinspre NV. Șansele de precipitații sunt de 10%, dar fără cantitate semnificativă. Noaptea, temperatura va scădea la -3°C, cu vânt de 7 km/h dinspre SSV și fără șanse de precipitații.

Săptămâna viitoare: variații în temperaturi și șanse de precipitații 

 • În prima zi a săptămânii următoare, luni, 29 ianuarie, se așteaptă o maximă de 8°C și o minimă de -1°C, cu cer însorit și șanse de precipitații de 55%, dar cu o cantitate de 3 L/m². Noaptea, temperatura va coborî la -1°C, cu vânt de 7 km/h dinspre VSV și fără precipitații.
 • Marți, 30 ianuarie, se anunță o maximă de 9°C și o minimă de -2°C, cu cer parțial noros și șanse de precipitații de 55%, dar cu o cantitate sub 1 L/m². Noaptea, temperatura va scădea la -2°C, cu vânt de 9 km/h dinspre V și șanse de precipitații de 55%, dar cu o cantitate sub 1 L/m².
 • Miercuri, 31 ianuarie, se prognozează o maximă de 7°C și o minimă de 0°C, cu cer parțial însorit și șanse de precipitații de 15%, dar fără cantitate semnificativă. Noaptea, temperatura va fi de 0°C, cu vânt de 9 km/h dinspre V și șanse minime de precipitații.

Primele zile din februarie: variații și posibile precipitații 

 • Joi, 1 februarie, se așteaptă o maximă de 10°C și o minimă de 1°C, cu cer mai mult noros și șanse de precipitații de 25%, fără cantitate semnificativă. Noaptea, temperatura va scădea la 1°C, cu vânt de 9 km/h dinspre VSV și șanse de precipitații de 10%, dar fără cantitate măsurabilă.
 • Vineri, 2 februarie, se prognozează o maximă de 10°C și o minimă de 2°C, cu cer parțial însorit și șanse minime de precipitații. Noaptea, temperatura va fi de 2°C, cu vânt de 9 km/h dinspre VSV și șanse de precipitații de 5%, dar fără cantitate semnificativă.
 • Sâmbătă, 3 februarie, aduce o maximă de 11°C și o minimă de 3°C, cu cer mai mult noros și șanse minime de precipitații. Noaptea, temperaturile vor scădea la 3°C, cu vânt de 9 km/h dinspre VSV și șanse de precipitații de 60%, cu o cantitate așteptată de 5 L/m².
 • Duminică, 4 februarie,se preconizează o maximă de 9°C și o minimă de 4°C, cu averse și șanse de precipitații de 55%, cu o cantitate de 1 L/m². Noaptea, temperatura va scădea la 4°C, cu vânt de 11 km/h dinspre VSV și fără șanse de precipitații.

Săptămâna următoare: înnorat cu posibile fulguieli 

În începutul săptămânii următoare, luni, 5 februarie, se așteaptă o maximă de 7°C și o minimă de -2°C, cu cer înnorat și șanse de precipitații de 25%, dar fără cantitate semnificativă. Noaptea, temperatura va coborî la -2°C, cu vânt de 17 km/h dinspre N și șanse de precipitații de 55%, cu o cantitate de 1 L/m².

Județul Călărași va avea o săptămână plină de variabilități în condițiile meteorologice, cuprinzând atât zile însorite și uscate, cât și perioade cu posibile precipitații.

Informațiile din articol sunt extrase din vremea.ido.ro

Advertisement

Știri

Călărași: Zeci de solicitări pentru pompieri în ultimele 3 zile

Published

on

ISU Calarasi

Într-o serie de intervenții de urgență desfășurate în ultimele trei zile, salvatorii profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au răspuns la 78 de misiuni.

Majoritatea intervențiilor, respectiv 60, au fost gestionate de către paramedicii SMURD, aceștia asigurând primul ajutor și transportul rapid la spital al persoanelor aflate în situații critice. Printre misiunile lor s-au numărat și intervenții la accidente rutiere, inclusiv în localitățile Curcani, Plevna și Borcea, unde echipajele au acordat asistență medicală victimelor.

În paralel, salvatorii au fost solicitați și pentru stingerea a patru incendii, în localitățile Călărași, Vărăşti, Lehliu Sat și Iezeru, folosindu-și autospecialele și expertiza în gestionarea situațiilor de urgență pentru a limita pagubele și a proteja viețile oamenilor.

Un alt aspect al activității lor a fost salvarea unui animal de companie, o pisică, surprinsă într-o situație periculoasă pe un balcon de la etajul al doilea al unui imobil din municipiul Călărași. Eforturile lor de intervenție au asigurat măsuri pentru salvarea animalului.

Echipajele ISU au fost implicate în stingerea a nouă incendii de vegetație uscată și resturi menajere, intervenind cu autospecialele necesare pentru a preveni extinderea focului și pentru a proteja mediul înconjurător.

Advertisement

Pentru a încuraja o mai mare conștientizare și pregătire în fața situațiilor de urgență, ISU Călărași recomandă accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, www.fiipregatit.ro, și descărcarea gratuită a aplicației mobile DSU, disponibilă pe App Store și Google Play.

Continue Reading

Știri

Rezumatul weekendului pentru polițiștii călărășeni: Șoferi prinși băuți, fără permis și scandaluri

Published

on

În cursul weekendului trecut, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au desfășurat operațiuni intense pentru creșterea siguranței în comunitate. Aceste acțiuni au implicat intervenții la 153 de sesizări din partea cetățenilor, precum și reținerea permiselor de conducere ale a 31 de șoferi care au reprezentat pericol pentru siguranța traficului rutier.

Aproximativ 500 de polițiști au fost mobilizați în întreg județul Călărași, concentrându-se pe prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Intervențiile polițiștilor au vizat o varietate de evenimente, cuprinzând 153 de situații semnalate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (S.N.U.A.U.) 112, precum și 29 de acțiuni organizate.

Rezultatele acțiunilor desfășurate au inclus constatarea a 57 de infracțiuni, prinderea în flagrant a 4 persoane și aplicarea a 553 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 201.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități specifice pentru prevenirea accidentelor de circulație, soldate cu constatarea a 3 infracțiuni la regimul rutier. În acest context, au fost reținute 31 de permise de conducere și retrase 16 certificate de înmatriculare.

Advertisement

Într-unul dintre incidente, la data de 25 februarie, în jurul orei 00:28, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, din municipiul Călărași, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În acest caz, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului.

Alte exemple oferite de IPJ Călărași în comunicatul de presă


La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 00:55, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 18 de ani, din localitatea Nucetu, județul Călărași.

În urma controlului, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 15:48, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 48 de ani, din comuna Valea Argovei, județul Călărași, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.

Advertisement

În urma primelor cercetări efectuate, a reieșit faptul că la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 15:30, în timp ce bărbatul, de 47 de ani, se afla la locuința soției, pe fondul unor discuții în contradictoriu și al consumului de băuturi alcoolice, ar fi lovit-o pe aceasta cu pumnii și palmele în zona capului.

Persoana vătămată a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, totodată fiind întocmit formularul de evaluare a riscului, din care a reieșit că există risc iminent pentru viața și integritatea femeii, ocazie cu care a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele bărbatului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

În urma administrării probatoriului, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.


La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 5:48, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 62 de ani, cu privire la faptul că nepoata sa a fost implicată într-un scandal.

În urma primelor cercetări efectuate, a reieșit faptul că în jurul orei 5:30, în timp ce  s-ar fi aflat la o petrecere organizată de un tânăr, de 22 de ani, la domiciliul acestuia din  comuna Mănăstirea, pe fondul consumului de alcool și al geloziei, o tânără ar fi fost lovită cu palmele și pumnii de către prietenul său, un tânăr de 20 de ani.

Advertisement

Ulterior, acesta i-ar fi spart tinerei telefonul mobil și ar fi alergat-o cu un obiect contondent, amenințând-o că o omoară.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit că există risc pentru viața, integritatea sau libertatea persoanelor, însă persoana vătămată nu dorește emiterea ordinului de protecție provizoriu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, amenințare și distrugere.

Față de tânărul în cauză, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate pentru polițiștii călărășeni. Acțiune de control desfășurată timp de o săptămână, finalizată cu peste 100 de sancțiuni

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au verificat aproximativ 600 de autovehicule şi au aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale  în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului operațiunilor TISPOL.

În perioada 19-25 februarie a.c., polițiștii au efectuat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 586 de autovehicule, dintre care 215 autovehicule destinate transportului de persoane şi 371 de autovehicule destinate transportului de marfă.

Advertisement

În urma controalelor, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 124 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, probleme tehnice, precum și lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua în trafic, pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate