Connect with us

Știri

Cum să faceți turul Europei cu puțini bani?

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Odată cu începutul fiecărui an nou promiți că anul acesta vei merge în Italia, Spania, Germania și în fiecare an promisiunea rămâne la stadiul de promisiune.

Da, în primele zile chiar începi să te uiți la vacanțe și excursii, îți faci planuri, dar la final renunți pur și simplu pentru că nu poți strânge suficienți bani pentru a face excursia de vis.

Ei bine, dacă faptul că nu găsești bani rapid este singurul lucru care te îngrijorează, dacă este singurul lucru care te face să dai un pas înapoi și să-ți amâni călătoria în fiecare an, iată cum poți călători prin Europa cu bani puțini.

Advertisement

Planificați-vă călătoria

Desigur, dacă contactați o agenție de turism nu va trebui să vă ocupați de organizarea călătoriei. Din păcate, călătoria prin agenție va fi mai scumpă, iar scopul acestui articol este să vă arate cum să călătoriți prin Europa cu cât mai puțini bani.

Prin urmare, stabiliți bugetul de care veți avea nevoie pentru a călători. Alegeți o destinație, timpul pe care vrei să îl petreci acolo și faceți un exemplu de plan de călătorie.

Dacă nu puteți cheltui destui bani, luați în considerare împrumuturi rapide online.

Ați spune că solicitarea unui împrumut de vacanță nu este o opțiune?

Bine, întrebați-vă când veți avea suficient timp și bani pentru a vă permite să călătoriți? Întotdeauna va fi ceva mai important, vor exista întotdeauna costuri surprinzătoare, iar călătoria ta va fi mereu în spate.

În momentul de față, împrumuturile rapide fără garanții, precum cele oferite de companiile de credit, au condiții foarte favorabile, astfel încât nu trebuie să vă amânați din nou călătoria prin Europa.

Advertisement

(Dacă doriți ca împrumutul să fie și mai profitabil, puteți căuta un împrumut rapid fără dobândă și economisiți și mai mult pe cheltuieli.)

Caută transport ieftin

Există două opțiuni aici – să călătorești cu mașina sau să cauți bilete de avion ieftine. Transportul propriu este o opțiune bună dacă călătoriți într-o țară vecină sau sunteți cu prieteni cu care puteți împărți cheltuielile de transport. Cu toate acestea, când vine vorba de destinații mai îndepărtate, avionul este soluția mai bună (dar și mult mai scumpă).

Economisiți banii de cazare

Veți spune că nu există nicio modalitate de a salva bani de cazare, pentru că mai trebuie să și dormi undeva? Da, dar în loc să stai în hoteluri de 3 sau 4 stele din centrul orașului, poți găsi un hostel sau un mic hotel la marginea orașului sau într-un oraș învecinat, unde vei plăti de câteva ori mai puțin pe noapte.

 

Advertisement

Știri

Necula Marian preia conducerea IPJ Călărași

Published

on

Într-o mișcare surprinzătoare pentru mulți, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași are un nou comandant. Comisarul șef Necula Marian, cu o vastă experiență în domeniul securității publice, preia frâiele instituției pentru următoarele șase luni.
Acesta vine de la Secția 4 de Poliție din Capitală, înlocuindu-l pe fostul comandant, Petronel Dumitrașcu.

Noul șef al IPJ Călărași, Necula Marian, aduce cu sine o serie de perspective noi și o experiență bogată în domeniul aplicării legii.

Cu o carieră solidă în spate, el vine la conducerea instituției într-un moment cheie pentru siguranța comunității din județul Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ministerul Muncii va organiza în iunie 4 cursuri gratuite de formare profesională pentru călărășeni. Află cum te poți angaja mai rapid

Published

on

sursă imagine: freepik

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza în luna iunie 2024, 139 programe de formare profesională pentru un număr de 2.097 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului București, potrivit unui comunicat de presă. 

În județul nostru, 56 de persoane înscrise în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași pot beneficia de patru cursuri: îngrijitor spații verzi, lucrător comercial, patiser și operator introducere validare și prelucrare date. 

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: 

 • referent resurse umane -160 de persoane; 
 • îngrijitor spații verzi – 140 persoane; 
 • lucrător comercial – 109 de persoane;
 • operator introducere validare și prelucrare date – 109 de persoane; 
 • instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 90 de persoane; 
 • instalator în domeniul sănătății și securității în muncă -74 de persoane; 
 • agent securitate – 70 de persoane; 
 • competențe digitale de utilizare a tehnologiei ca instrument de învațare și cunoaștere – 70 de persoane; 
 • îngrijitoare bătrîni la domiciliu – 70 de persoane; 
 • competențe de comunicare în limba româna – 65 de persoane. 

Judeţele în care, în luna iunie 2024, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Suceava (210 persoane), Dâmbovița (140 persoane), București (126 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”, precizează ANOFM. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Premieră pentru elevi și profesori în anul școlar 2024. Ziua Învățătorului de pe 5 iunie este liberă și nu va fi recuperată

Published

on

sursă imagine: freepik

Elevii și profesorii vor avea o zi de vacanță miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului, conform noului contract colectiv de muncă care a intrat în vigoare pe 6 iulie 2023. Este o premieră la nivel național și se datorează grevei profesorilor de anul trecut. Ziua nu trebuie recuperată, potrivit Edupedu. Până la vacanța de vară 2024 au mai rămas mai puțin de patru săptămâni. Elevii din ultimul an de liceu termină pe 7 iunie, cei la finalul ciclului gimnazial vor termina pe 14 iunie, iar elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie. 

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern.

Potrivit Edupedu, ziua liberă de pe 5 iunie este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați  din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație, semnat de liderii sindicali din Educație și ministra Ligia Deca și care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

În 2023, pe 5 iunie a fost zi liberă prin Codul Muncii, fiind a doua zi de Rusalii și profesorii erau în grevă, mai precizează sursa. 

Advertisement

Zilele libere legale din anul școlar 2023-2024

 • 30 noiembrie 2023, joi – Sfântul Andrei;
 • 1 decembrie 2023, vineri – Ziua Naţională a României;
 • 25 decembrie 2023, luni – prima zi de Crăciun – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 26 decembrie 2023, marți – a doua zi de Crăciun – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 1 ianuarie 2024, luni – Anul Nou – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 2 ianuarie 2024, marți – Anul Nou – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 24 ianuarie 2024, miercuri – Mica Unire;
 • 3 mai 2024 2024, vineri – Vinerea Mare – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 6 mai 2024, luni – a doua zi de Paște – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 1 mai 2024, miercuri – Ziua Muncii – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 24 iunie 2024, luni – a doua zi de Rusalii – ziua este în vacanța de vară;
 • 15 august 2024, joi – Adormirea Maicii Domnului – ziua este în vacanța de vară.

Zile suplimentare nelucrătoare, conform Contractului Colectiv de Muncă:

 • 5 octombrie 2023, joi – Ziua Mondială a Educației;
 • 7 mai 2024, marți – a treia zi de Paște – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 5 iunie 2024, miercuri – Ziua Națională a învățătorului.

Sursă: Edupedu.ro

Continue Reading

Cele mai vizualizate