CUM PUTEM VERIFICA DACĂ OREZUL NU ESTE CONTRAFĂCUT
Cum testăm orezul din pachet, mai ales că acest lucru nu presupune să facem un mare efort. Putem încerca!
Din păcate, tehnologia a ajuns la nivelul la care poate să fabrice alimente, care nu sunt sănătoase pentru organismul uman.
Testul apei
Punem o lingură de orez negătit într-un pahar cu apă rece. Dacă rămâne pe fundul paharului, este sănătos. Dacă plutește, conține plastic.
Testul focului
Încearcă să aprinzi câteva boabe de orez cu o brichetă. Dacă începe să ardă imediat și miroase a plastic ars, aruncă-l imediat.
Testul zdrobirii
Încearcă să zdrobești câteva boabe de orez. Dacă se macină și se transformă într-o pudră fină, orezul este sănătos. Dacă se obține un aspect galben, conține plastic.
Trebuie să știm că orezul brun sau cel negru este mult mai sănătos decât orezul alb, deoarece în timpul procesării orezului alb sunt înlăturate o bună parte din vitaminele, mineralele și fibrele prezente în scoarța bobului de orez, rămânând doar stratul de amidon din miezul bobului.