Connect with us

Actualitate

Criză de recenzori la Călărași! Peste 30.000 de călărășeni nu s-au autorecenzat complet

Published

on

Recensământul din acest acest an se desfășoară cu totul diferit. Acesta conține mai multe etape, iar prima etapă a fost încheiată pe 27 mai. Până pe 17 iulie 2022 românii trebuie să completeze chestionarul pe care îl va completa împreună cu un recenzor.
La nivel național, aproximativ un milion de români care s-au autorecenzat incomplet vor fi vizitați de recenzor, în a doua etapă a Recensământului Populației, care se încheie în 17 iulie. Recensământul fizic se desfășoară dificil în Călărași, din cauza lipse de recenzori.

Aproape 11 milioane de chestionare au fost completate online de români la Recensământul Populației și Locuințelor (RPL) 2022, între 14 martie – 31 mai.

Criză de recenzori la Recensământ 2022. Motivul pentru care aproape un milion de români s-au autorecenzat greșit. La nivelul județul Călărași, peste 30.000 de călărășeni nu s-au autorecenzat complet, anunță autoritățile locale.
“Dragi călărăşeni,
Sunt puţine oprelişti de a deveni recenzor.
Funcţionarii publici care prestează această activitate nu sunt incompatibili cu acest rol, şomerii nu îşi pierd indemnizaţia de şomaj, studenţii pot câştiga nişte bani care se pot dovedi a fi de folos în vacanţa ce urmează. Cei care doresc să intre în acest rol nu trebuie decât să ia legătura cu Primăria municipiului Călăraşi, să participe la un minim instructaj, să semneze contractul şi să înceapă efectiv munca pe teren.
Nu veţi avea niciun fel de impediment în colectarea datelor şi trebuie să ştiţi că în conformitate cu prevederile legale toate persoanele trebuie să se recenzeze, sub aplicarea sancţiunilor contravenţionale în condiţiile în care acestea nu răspund solicitării dumneavoastră. Celor familiarizaţi mai puţin cu tehnica actuală de calcul, le transmitem că formularul de pe tabletă este astfel conceput încât să ajute recenzorul iar în condiţiile, puţin probabile, ale unor neconcordanţe puteţi apela cu încredere la sprjinul recenzorului şef sau al reprezentantului Direcţiei Judeţene de Statistică.
Recenzorii câştigă 7 lei per chestionar pentru recenzarea unei persoane şi 3,5 lei pentru recenzarea unei locuinţe. Astfel pentru o vizită la o singură gospodărie puteţi câştiga 10,5 lei. Pare o sumă mică dar conform ultimelor evidenţe mai sunt de recenzat peste 30.000 de persoane.
Aşa că, vă rog să analizaţi şi să luaţi în considerare rugăminte mea astfel încât să ducem, împreună, această sarcină la bun sfârşit şi să fim mândri că ne-am făcut datoria faţă de oraşul în care locuim.
Vă mulţumesc!
Primarul municipiului Călăraşi,
Ing. Marius Grigore Dulce
Relaţii suplimentare puteţi obţine la nr. de telef. 0242 / 311005, int. 120, de luni până joi între orele 09:00 – 16:00 şi vineri între orele 09:00 – 13:00.” – transmite primarul Marius Dulce pe o rețea de socializare

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

România va avea cei mai ieftini carburanţi din UE, după Ungaria, în urma reducerii cu 50 de bani – Ministrul Energiei

Published

on

Textul Ordonanţei de Urgenţă privind reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat şi în urma acestei scăderi România va avea cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, relatează Agerpres.

Continue Reading

Actualitate

Creșă nouă în cartierul “Barbu Știrbei” din Călărași

Published

on

Astăzi, în prezenţa reprezentanţilor CNI, s-a semnat procesul verbal de predare – primire, faza preliminară, a amplasamentului pentru „Proiect Tip – Construire şi dotare creşă medie (capacitate 70 copii) în Cartier Tineri, Prel. Sloboziei, Nr. 70B, Municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi”. Urmează elaborarea documentaţiilor tehnice aferente investiţiei, urmată de execuţia propriu – zisă a lucrării.


Unitatea de învăţământ va beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirea va fi dotată cu panouri solare pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.

Caracteristici investiţie:

📍 Suprafaţă teren necesar: 3.510 mp

📍 Suprafaţa construită: 1.765,82 mp

📍 Regim de înălţime: parter

Clădirea va fi construită până în iunie 2025.
Pe 15 iunie a.c., ministrul Dezvoltării, dl. Cseke Attila a semnat primele contracte de execuţie pentru 15 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul Naţional de Construire Creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Valoarea totală a celor 15 proiecte este 224.024.319 lei.

Continue Reading

Actualitate

COD GALBEN – val de căldură în județul Călărași

Published

on

Temperaturile acestei zile vor fi ridicate, specifice perioadei, temperaturi caniculare pe alocuri, în regiunile sud-vestice, unde disconfortul termic va fi resimțit mai ușor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași informează despre emiterea unui cod galben de căldură și disconfort termic ridicat.

COD GALBEN -val de căldură și disconfort termic ridicat. Interval de valabilitate 29.06.2022 -01.07.2022. ISU Călărași.

În sudul şi sud-estul ţării, dar şi la munte cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, pe alocuri ploi de scurtă durată, dar şi descărcări electrice., informează jurnaliștii realitateadecalarasi.net

În restul terioriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral şi 35, chiar 36 de grade în Câmpia de Vest.

În București, vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, trecător vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineața vor fi între 21 și 24 de grade, iar temperatura maximă va ajunge la 32 de grade.

La munte vremea va continua să încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi seara, când local vor fi ploi şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată.

La mare vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea, când vor fi condiţii pentru ploi, posibil însoţite şi de descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Maximele se vor încadra între 25 şi 28 de grade, iar temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 şi 23 de grade.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro