in

Contractul de anvelopare a corpurilor A, B, C și D ale Spitalului Județean de Urgență Călărași a fost semnat

Contractul pentru anveloparea corpurilor A, B, C și D ale Spitalului Județean de Urgență Călărași a fost semnat luni, 16.08.2021. Scopul acestei inițiative este de a crește eficiența energetică a clădirii, atât prin pompe de căldură, cât și prin intermediul unei tehnologii moderne de anvelopare. Proiectul în valoare de peste 11 milioane de lei va fi realizat prin fonduri europene.

Reprezentanții Consiliului Județean Călărași (CJC), împreună cu directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Mușat, s-au întrunit pentru a semna contractul și pentru a marca această reușită semnificativă pentru județul Călărași.

Vasile Iluță, președintele CJC: „Astăzi e un eveniment important CJ și pentru investițiile pe care noi le-am gândit pentru Spitalul de Urgență „Dr. Pompei Samarian”. Salutăm prezența domnului director ADR, Liviu Mușat, și a echipei care a conceput acest proiect – domnul Eduard Grama, directorul Direcției de Dezvoltare, vicepreședintele Samoilă Ion și directorul spitalului, Bogdan Mihai. E vorba despre Proiectul Operațional Regional depus pe axa 2014-2020, pentru infrastructură medicală și educațională. Acest proiect înseamnă creșterea eficienței energetice a corpurilor A, B, C și D ale Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian”. Valoarea proiectului este de 11.563.911 lei. E vorba de un proiect care va schimba spitalul, un proiect care va reuși să dea o imagine nouă.”

Eduard Grama, cel care a inițiat proiectul în anul 2017: Împreună am stabilit că prioritățile județului și ale municipiului încep cu sănătatea, iar imaginea dezolantă a Spitalului Județean Călărași provoacă nesiguranță în rândul pacienților. Orice optimism dispare în momentul în care ajung la Spitalul Județean Călărași. Este un proiect început în octombrie 2017, un proiect la care am muncit împreună cu colegii din Direcția de Dezvoltare, un proiect care schimbă și imaginea municipiului Călărași, și un proiect care a reprezentat un dezinteres total a vechii administrații, iar pentru noi e o prioritate. Va fi o soluție modernă, tehnică, va fi o soluție la standarde europene.

Maganerul spitalului, Bogdan Mihai, menționează importanța acestui proiect: La acest moment, din evaluarea pe care am făcut-o, actul medical derulat la nivelul Spitalului Județean de Urgență este mai bun decât perceput. Percepția vine de la modul în care se prezintă unitatea medicală atunci când vine un pacient. Acest proiect completează întreaga noastră viziune despre tot ce înseamnă spital județean de urgență de la standardele interne la care trebuie să derulăm activitatea până la cele la care trebuie să ajungem.

Samoilă Ion, vicepreședinte CJC: Într-adevăr este o zi importantă pentru CJ și pentru comunitatea călărșeană. Până la urmă, toți dintre noi și dintre familiile noastre, la un moment dat, ajungem și la spital. Am fost tot timpul de acord cu soluțiile propuse pentru dezvoltarea infrastructurii spitalului, cu modernizarea secțiilor. Noi, Partidul Social Democrat, întotdeauna milităm și suntem de acord cu astfel de propuneri și soluții.

Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia:  „Proiectul este important și prin valoare, dar mai ales prin faptul că face parte dintr-o viziune, dintr-o politică mai amplă, ceea ce nu am observat până acum în județul Călărași. Proiectele legate, fie că vorbim de proiecte legate de creșterea personalului, fie că vorbim de proiecte legate de fluxul din spital, toate acestea, împreună cu proiectele de investiții, cu siguranță că vor avea ca rezultat creșterea calității actului medical în județul Călărași.

Soluția aleasă pentru anvelopare nu este una foarte întâlnită în spitalele din regiunea Sud-Muntenia care au beneficiat de această finanțare. Pe lângă fațadă, pe lângă creșterea eficienței energetice, tot acest proiect are ca țintă și alimentarea cu pompe de căldură, includerea unor pompe de căldură în sistemul de producere și distribuție a agentului termic în spital. Nu vorbim doar de celuloză.”

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Deputatul Constatin Bîrcă, despre susținerea fermierului român

Senatorul PNL Ciprian Pandea susține inițiativa primarul Aurel Vasile de a realiza un sediu pentru garda de intervenție a pompierilor și serviciul SMURD