Connect with us

Știri

Consiliul Local Călărași, convocat astăzi în ședință ordinară. Pe lista de zi s-au aflat 23 de proiecte

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călăraşi s-a convoacă în şedinţa ordinară, joi, 30.05.2024, ora 16.30 în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi și prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS. Pe ordinea de zi s-au aflat 23 de proiecte, printre care acordarea de sprijin financiar mai multor parohii religioase, dar și acordarea titlului de cetățean de onoare domnului Dumitrescu Ioan. 

Iată lista proiectelor aflate pe ordinea de zi: 

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Capacităţii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilităţi, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi. 
 3. Proiect de hotărâre privind acordarea avizului pentru efectuarea activităţilor specifice pentru prestatorul de servicii funerare – transport funerar S.C. FUNERARE MILITARU S.R.L.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea exercitării dreptului de uz şi servitute de către Reţele Electrice Dobrogea S.A. (fostă E-Distribuţie Dobrogea S.A.), prin DOMAREX 94 S.A., asupra terenului în suprafaţă de 270 mp, aflat în proprietatea U.A.T. Municipiul Călăraşi şi asupra terenului în suprafaţă de 16,9 mp, parte a imobilului – teren cu nr. cadastral 31541, înscris în cartea funciară 31541, aparţinând domeniului public al U.A.T. Municipiul Călăraşi, pentru amplasare linie electrică subterană şi post de transformare reţele electrice, în vederea alimentării cu energie electrică a obiectivului – Spor de putere privind alimentarea cu energie electrică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Barbu Ştirbei”, situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 344, judeţul Călăraşi. 
 5. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Călăraşi a unor imobile situate în municipiul Călăraşi.
 6. Proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului teren cu nr. cadastral 34304, în suprafaţă de 368 mp, situat în municipiul Călăraşi, strada Zăvoiului , nr. 3A, în trei loturi, lotul 1 cu suprafaţa de 294 mp, lotul 2 cu suprafaţa de 18 mp şi lotul 3 cu suprafaţa de 56 mp.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru ,,Renovare, recompartimentare şi extindere corp existent C1 cu regim de înălţime parter cu păstrarea funcţiunii de spaţiu comercial, asigurarea utilităţilor, organizare de şantier” situat în municipiul Călăraşi, strada Prelungirea Bucureşti, nr. 130, 130A.
 8. Proiect de hotărâre privind vânzarea unui imobil – teren, proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Violonist Ion Voicu, nr. 1, în suprafaţă de 211 mp, carte funciară nr. 24273, în favoarea doamnei Căruţă Monica.
 9. Proiect de hotărâre privind vânzarea prin licitaţie publică organizată potrivit legii, a imobilului apartament în suprafaţă utilă totală de 100,7 mp şi suprafaţă utilă de 89,3 mp, număr cadastral 21632-C1-U11, cotă teren indiviză de 31,04 mp, situat în Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 139, bl. A38, sc. 2, et. 1, ap. 2.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea rezultatelor evaluării în urma selecţiei publice de programe precum şi sumele alocate finanţării programelor eligibile, în conformitate cu raportul procedurii privind propunerile de proiecte depuse în baza Legii nr. 69/2000 pentru atribuirea contractelor de finanţare din bugetul propriu al municipiului Călăraşi.
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare încheiat între Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi UAT Municipiul Călăraşi pentru implementarea proiectului ,,HUB de Servicii MMSS-SII MMSS”, COD MYSMIS 130963.
 12. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 167/19.07.2023 pentru revizuirea Hotărârii Consiliului Local nr. 119/08.05.2023 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia în cadrul proiectului cu titlul ,,Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorităţi locale – Liceul Tehnologic Transporturi Auto Călăraşi (internat şi cantină)“.
 13. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 202/31.08.2023 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia în cadrul proiectului cu titlul “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul J9 şi J28”.
 14. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 61/24.03.2023 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia în cadrul proiectului cu titlul ,,Renovare energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocurile: A6 (scara 2), A18 (scara 1, scara 2)”.
 15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de repartizare a unei locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi, cu solicitanţii aflaţi în lista de prioritate aprobată prin H.C.L. nr. 34/2024.
 16. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfânta Cuvioasa Parascheva.
 17. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Martiri Brâncoveni. 
 18. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul.
 19. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Capelei Sfânta Treime Călărași.  
 20. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Mucenic Dasie.
 21. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.  
 22. Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,,Cetăţean de onoare” al municipiului Călăraşi, domnului Dumitrescu Ioan.
 23. Proiect de hotărâre privind aprobarea inventarului bunurilor imobile care alcătuiesc domeniul privat al U.A.T. Municipiul Călăraşi, actualizat la 31.03.2024.
 24. Diverse.

Advertisement

Breaking News

King Julien, maimuța lemur sechestrată într-o clădire abandonată din Călărași, a ajuns din nou la Grădina Zoologică

Published

on

Un incident neobișnuit a avut loc recent în Complexul de Agrement ZOO Călărași, unde doi indivizi au reușit să pătrundă în habitatul maimuțelor de tip lemur și să sustragă un exemplar. Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, 13 iunie.

Conform primelor informații, furtul a fost comis de doi tineri din municipiul Călărași, care au reușit să pătrundă neobservați în zona lemurilor și să fure un exemplar prețios. Pe piața neagră, astfel de animale sunt extrem de valoroase, prețul unui lemur variind între 5.000 și 7.000 de euro.

După ce au realizat dispariția lemurului, angajații ZOO Călărași au anunțat imediat poliția. În urma unei intervenții rapide, polițiștii au reușit să identifice locația în care era ascunsă maimuța – o clădire abandonată din cartierul Livada al municipiului Călărași. Animalul a fost găsit legat la picioare și abandonat, dar, din fericire, într-o stare relativ bună de sănătate.

Investigațiile poliției au dus la identificarea unuia dintre autori, Curt Francesco Ionuț, un tânăr de 18 ani din municipiul Călărași. Acesta a fost asistat în comiterea infracțiunii de un alt tânăr. Ambii sunt acum cercetați de procurori pentru faptele lor.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

ANAF atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele instituției

Published

on

Sursa: anaf.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează cu privire la o nouă serie de mesaje false trimise în numele instituției de pe o adresă de e-mail și îndeamnă contribuabilii vizați, în special persoanele juridice, să nu răspundă la aceste solicitări.

ANAF avertizează că o nouă campanie de mesaje false, trimise în numele instituției, este în desfășurare. În aceste mesaje, contribuabililor persoane juridice li se solicită “lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro.”

”Falsificatorii motivează că scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate. Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, se precizează în comunicatul de presă.

De această dată, mesajele sunt transmise de la adresa de e-mail [email protected].

Advertisement

Reprezentanții ANAF subliniază că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și solicită contribuabililor să nu răspundă acestor cereri. ”Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor! Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160” au transmis reprezentanții ANAF.

 

Continue Reading

Actualitate

Operatorii STS au preluat peste 15.700 de apeluri în timpul furtunii de joi seară

Published

on

Operatorii STS ai Serviciului de Urgenţă 112 au preluat și procesat la nivel național peste 15.700 de apeluri de urgență, joi seara, între orele 19:00 și 2:00, în timpul fenomenelor meteorologice caracterizate prin intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și averse abundente.

În intervalul 23:00-01:00, la 112 București-Ilfov s-au înregistrat peste 4.200 de apeluri. În acele două ore, operatorii STS au preluat în medie aproximativ 22 de apeluri pe minut, cu creșteri de până la 77 de apeluri pe minut.

Cele mai multe apeluri au semnalat inundări de case, clădiri, străzi și intersecții, precum și prăbușiri de elemente de construcție și acoperișuri. Aceste apeluri au fost transferate către ISU-SMURD, Poliție și Ambulanță pentru intervenție. De asemenea, în multe cazuri, au fost înregistrate apeluri multiple la numărul 112 care semnalau aceeași urgență.

În timpul codului roșu, în jurul orei 23:30, volumul apelurilor pe 112 București-Ilfov a crescut semnificativ, depășind de peste 5 ori numărul normal. Aceasta a determinat o mobilizare rapidă și suplimentarea numărului de operatori atât în București, cât și în centrele județene de gestionare a apelurilor de urgență. În tot acest interval, operatorii STS au acordat prioritate urgențelor critice, respectând procedurile operaționale specifice.

Advertisement

Pentru a gestiona rapid și eficient apelurile la 112 în timpul avertizărilor de vreme extremă, STS a adăugat mai mulți operatori și a ajustat fluxurile de lucru între aceștia și dispecerii agențiilor specializate în intervenții, a transmis Biroul de Presă al STS.

Continue Reading

Cele mai vizualizate