Connect with us

Știri

Consiliul Județean Călărași aduce noi echipamente de tip ecograf la Spitalul Județean Călărași

Published

on

Ziua de miercuri, 13 iulie a.c., a însemnat un pas în față pentru cea mai importantă unitate medicală din județul Călărași, Spitalul Județean de Urgență.  Carmen Jecu, managerul interimar a primit astăzi vizita președintelui Vasile Iliuță, care a dorit să verifice ultima investiție pe care Consiliul Județean a efectuat-o pentru SJU Călărași, ce a constat în dotarea cu cinci  echipamente de tip ecograf, care vor completa necesarul de echipament al secțiilor ATI, pediatrie, medicină internă, neurologie și chirurgie generală.

“Continuăm dotarea Spitalului Județean de Urgență Călărași cu 5 echipamente de tip ecograf, care vor îmbunătăți actul medical pe secțiile ATI, pediatrie, neurologie, medicină internă și chirurgie generală.

Achiziția are o valoare totală de 1.051.275 lei și reprezintă promisiunea făcută călărășenilor de a avea grijă ca spitalul județean să devină un loc modern unde sănătatea să fie prioritate.” – scrie Iliuță pe pagina sa de Facebook.

Fostul manager al SJU Călărași, Bogdan Mihai, a rămas în continuare preocupat de sistemul sanitar din județul Călărași, desfășurându-și activitatea ca administrator public al județului Călărași.

După cum spus de nenumărate ori, evoluția înseamnă continuitate. La Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași au ajuns primele echipamente din lista de investiții aprobată de Ministerul Sănătății în baza solicitărilor formulate de către unitatea medicală și cofinanțate de către Consiliul Județean Călărași.

Până în luna decembrie vom primi echipamente în valoare de 12 milioane de lei. Dincolo de normalitatea care se instalează treptat în spital, pot spune că cea mai importantă realizare este legată de modul în care am reușit să schimbăm percepția asupra acestei unități medicale” – scrie Bogdan Mihai, într-o postare pe Facebook.

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.

Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Cele mai accesate articole