in

Consiliul Județean Călărași a preluat drumul uzinal din incinta Siderca

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat miercuri, 7 noiembrie a.c., că instituția pe care acesta o conduce a preluat drumul de acces aflat în incinta Siderca, licitația a avut loc la începutul săptămânii. Achiziția are o lungime de 856 de metri – de la Piscicola – Intrare în fostul combinat Siderca, care cuprinde două loturi, cel din fața birourilor de la Siderca precum și porțiunea de drum industrial de la Martifer până la ieșire din poarta combinatului, unde era UCC. Valoare finală a licitației fiind de 250.000 lei. 

FOTO: Consiliul Județean Călărași
FOTO: Consiliul Județean Călărași
FOTO: Consiliul Județean Călărași
FOTO: Consiliul Județean Călărași
FOTO: Consiliul Județean Călărași
FOTO: Consiliul Județean Călărași

Instituția pe care o coordonează președintele Vasile Iliuță a prevăzut bani pentru această achiziție încă de la începutul anului 2018. Acesta își dorește ca până la sfârșitul anului să fie semnate cele patru contracte, însemnând finanțarea prin P.N.D.L. care vizează reabilitarea și modernizare a patru drumuri județene. Valoare totală a investiției este de 172.000.000 lei.

 

„Avem investiții în Călărași, pe PNDL, în sumă de 172 de milioane lei. Avem patru drumuri județene pentru care urmează să semnăm contractele de execuție. Acestea se află în faza de evaluare tehică și financiară. Sper ca până la finalul anului să semnăm cele 4 contracte.” – spune Vasile Iliuță


Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin salută inițiativa Consiliului Județean Călărași de a cumpăra și moderniza drumul uzinat de pe fosta platformă Siderca, unul dintre principalele drumuri care ajunge la limita UAT Călărași.

„În același timp, vreau să punctez faptul că acest proiect vine să completeze două proiecte importante pe care Primăria Municipiului Călărași le va implementa cu ajutorul fondurilor europene de pe Axa 4 a Regio 2014-2020. Este vorba de modernizarea străzii București (stradă care se continuă cu drumul uzinal pe care CJC îl va moderniza) și de amenajarea unui terminal intermodal. Intrarea în oraș va avea, în viitorul apropiat, o altă identitate! Anunț, totodată, că în curând vor demara lucrări de întreținere pe Varianta Nord.” – precizează edilul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin

 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

MARŢI 13 NOIEMBRIE – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE

Panică la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Călărași. Incident în laboratorul de chimie…