Connect with us

Administrație

Consiliul Județean Călărași a preluat de la Ministerul Apărării Naționale unitatea de radiolocație și fost poligon

Published

on

Comunicat de presă privind transmiterea integrală a imobilului, cazarma 1318 Călărași, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Călărași

 

Consiliul Județean Călărași a preluat de la Ministerul Apărării Naționale unitatea de radiolocatie și fost poligon

În temeiul Hotărârii Guvernului nr. 266/ 24.04.2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 381/ 03.05.2018, se transmite din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Călărași, imobil integral 1318 Călărași, situat în extravilanul municipiului Călărași, județul Călărași, cu valoarea de inventar 3.383.386,83 lei, prevăzut cu teren, construcții, precum și amenajări, obiecte de inventar, mijloace fixe ce fac parte din starea de fixație a imobilului.

 

Advertisement

Astfel, Consiliul Județean Călărași a preluat o suprafață construită/ desfășurată totală de 3.314 mp și suprafață de teren de 7,9544 ha.

„Potrivit protocolului pe care l-am încheiat cu Ministerul Apărării Naționale, după preluarea imobilului acesta va fi utilizat în vederea creării de infrastructură în domeniile: economic – zonă de obiective pentru sprijinul logistic al mediului de afaceri; social – unități de asistență medicală, sociale și zonă de spații locative, cultural; sportiv și de agrement. Avem un termen de 10 ani ca să respectăm această destinație și suntem pregătiți să începem procedurile pentru demararea investițiilor”,  declară Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Călărași

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Administrație

Primăria Municipiului Călărași a dat startul curățeniei în oraș. Marius Dulce premiază călărășenii care își fac curat în jurul blocurilor și caselor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Marius Dulce premiază călărășenii care au grija de locurile din jurul blocurilor sau caselor. „Le voi strânge mâna și le voi oferi diploma de bun gospodar”, spune primarul municipiului Călărași. Primăria a dat startul lunii curățeniei în toate cartierele, dar și plantarea florilor din sera proprie. 

Marius Dulce susține că orașul trebuie să arate bine nu numai în centru. „Vreau ca parcurile și zonele verzi de relaxare să fie bine întreținute, iar plimbările în aer liber să placă ochilor noștri”. 

Într-o conferință de presă de ieri, primarul spunea că în mandatul actual a reușit să planteze 2400 de arbori și arbuști pentru reîntregirea zonelor verzi. Totodată, a modernizat 7 locuri de joacă și a înființat în total alte 8. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate