Connect with us

Administrație

Consilierii județeni, convocați într-o nouă ședință, joi, 21 martie

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Se convoacă, de îndată, Consiliul Județean Călăraşi în şedinţă extraordinară, la data de 21 Martie 2024, ora 10:00, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 236/2023 privind aprobarea documentației tehnico-economice faza SF, a indicatorilor tehnico-economici, a cheltuielilor aferente proiectului „Centru de zi de asistență socială și recuperare pentru seniorii din județul Călărași” și de aprobare a acordului de parteneriat nr. 4856/14.03.2024, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 4857/14.03.2024,Raportul Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe nr. 4859/14.03.2024 ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-finanțe și Comisia de Urbanism;

2.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 237/2023 privind aprobarea documentației tehnico-economice faza SF, a indicatorilor tehnico-economici, a cheltuielilor aferente proiectului „Servicii sociale moderne pentru seniorii județului Călărași” și de aprobare a acordului de parteneriat nr. 4381/07.03.2024, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr.4382/07.03.2024, Raportul Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe nr. 4383/07.03.2024 ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-finanțe și Comisia de Urbanism;

Advertisement

3.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Județului Călărași pe anul 2024 nr. 5130/19.03.2024, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr.5131/19.03.2024, Raportul Direcției economice nr.5132/19.03.2024 ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-finanțe;

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului de finanțare a activităților sportive, ale Asociației Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași pe anul 2024 nr. 5067/19.03.2024, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 5068/19.03.2024, Raportul Direcției Economice nr. 5069/19.03.2024 ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-finanțe;

5.Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcții al aparatului de specialitate al Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu! Călărași nr. 4360/06.03.2024, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr.4361/06.03.2024, Raportul Comp.Guvernanță Corporativă și Instituții Publice Subordonate nr. 4362/06.03.2024 ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-finanțe și Comisiapentru Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport.

         Art. 2 (1) – Ședința extraordinară precizată la art.1 se va desfășura folosind aplicația de mesagerie WhatsApp.

         (2) – Materialele înscrise pe punctul ordinii de zi vor fi transmise consilierilor județeni folosind aplicația de mesagerie WhatsApp.

Advertisement

Administrație

VIDEO: Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni prezintă lucrările de amenajare a curții exterioare de la grădiniță

Published

on

În comuna Fundeni din județul Călărași se întâmplă lucruri frumoase. Investițiile în educație au devenit o prioritate pentru administrația locală. Trei școli și o grădiniță au fost reabilitate și modernizate de primarul Gheorghiță Cărtușanu. La sfârșitul anului trecut vă prezentăm lucrările noii grădinițe care astăzi au ajuns la final.

Continue Reading

Administrație

Este oficial! Încep lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Roseți

Published

on

Primăria Roșeți  a făcut un anunț oficial pe rețelele de socializare privind un proiect ambițios ce vizează înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea din Roșeți și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor.

Odată cu extinderea rețelei de gaze naturale în Roșeți, locuitorii vor beneficia de acces la un combustibil mai curat și mai eficient energetic, ceea ce va aduce beneficii semnificative în viața de zi cu zi a comunității. Această decizie va contribui la creșterea confortului locativ și va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând dependența de sursele de energie mai poluante.

Primarul localității, împreună cu echipa sa administrativă, a făcut acest anunț pentru a sublinia angajamentul lor față de modernizarea infrastructurii locale și de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul de aducere a gazului natural în Roșeti vine în contextul unei cereri crescute din partea comunității pentru acces la această resursă vitală. Odată implementat, sistemul de distribuție a gazelor naturale va aduce beneficii semnificative, inclusiv o sursă mai ieftină și mai eficientă de energie pentru gospodării și întreprinderi.

Advertisement

Comunitatea locală a primit cu bucurie vestea acestui proeict semnificativ.

În final, pasul făcut de Primăria Roșeți în direcția înființării unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate marchează un moment de referință în evoluția comunității și în eforturile sale de a se alinia la standardele moderne de dezvoltare și sustenabilitate.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Programul “Masa sănătoasă”, demarat în comuna Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni a pus în aplicare programul “Masa sănătoasă” pentru preșcolarii și școlarii din cele trei școli și grădinița locală. Astfel, peste 470 de copii beneficiază acum de o masă sănătoasă în fiecare dimineață, sub forma unui sendviș și a unui fruct. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor nutritive ale copiilor și promovează un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede.

Programul este finanțat de Ministerul Educației și este proiectat să funcționeze pe parcursul a patru ani. Această finanțare pe termen lung asigură stabilitatea și continuitatea acestui program esențial pentru copiii comunității noastre.

În plus, primarul a fost onorat de vizita fostului deputat Aurel Nicolae, care a apreciat eforturile sale și l-a încurajat să continue să dezvolte alte inițiative menite să îmbunătățească viața culturală a comunității. Aceste inițiative includ cursuri de dans, cursuri de actorie și alte activități culturale menite să încurajeze participarea activă a elevilor și preșcolarilor în viața culturală a localității.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu demonstrează astfel angajamentul său ferm față de binele comunității și dezvoltarea armonioasă a copiilor din Fundeni. Prin proiecte precum acesta, comunitatea este încurajată să crească și să se dezvolte într-un mod sănătos și echilibrat.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate