Connect with us

Actualitate

Consilierii județeni au aprobat documentaţia tehnico-economică pentru un nou proiect de modernizare a drumurilor județene

Published

on

În ședinta extraordinară de astăzi a consiliului județean a fost aprobată documentaţia tehnico-economică a obiectivului de investiţie “Modernizarea şi reabilitarea drumurilor județene DJ 201B tronson DN31 – Ulmeni – Lunca (Ostrovu) – Frăsinet km 49+730 – km 81+290, DJ 305 tronson Lunca (Ostrovu) – Lehliu Sat – Săpunari km 0+000 – km 33+529 și DJ 313 tronson Săpunari – limită județ Ialomița km 28+700 – km 30+500”.

Drumurile care fac parte din rețeaua de drumuri județene a județului Călărași și care fac obiectul documentației sunt următoarele:

1. Drumul județean DJ 201B

Tronsonul studiat în cadrul proiectului începe din drumul județean DJ303, în localitatea Frăsinet (la km 49+730 al DJ201B) și se termina în DN31 (km 52+300 al DN31) la km 78+505 al DJ201B.

Lungimea măsurată, în conformitate cu studiile topografie, este de 28,775 km.

2. Drumul județean DJ 305

Tronsonul studiat în cadrul proiectului începe din drumul județean 201B (la km 54+720 al DJ201B) de la km 0+000 cu o intersecție neamenajată, apoi traversează localitățile Valea Presnei, Gurbănești, se intersectează cu DJ303, trece prin localitatea Fântâna Doamnei, traversează Autostrada A2 și magistrala de cale ferată București – Constanța ajungând în localitățile Nicolae Bălcescu și Paicu, se intersectează cu DN3 la Lehliu și se termină în localitatea Săpunari la km 33+270 în intersecția cu DJ313 (km 28+700 al DJ313).

Lungimea astfel măsurată în studiile topografice este de 33,270 km.

3. Drumul județean DJ 313

Tronsonul studiat în cadrul proiectului începe din intersecția cu drumul județean DJ 305 în localitatea Săpunari de la km 28+700, trece prin localitatea Săpunari, și se termină la limita cu județul Ialomița la km 30+500.

Lungimea astfel măsurată în studiile topografie este de 1,800 km.
Modernizarea și reabilitarea acestor drumuri conduc la fluidizarea traficului în localitățile pe care le traversează, reducerea timpului de transport, reducerea emisiilor de noxe, praf si a poluării sonore, circulația în condiţii de siguranţă în intravilanul localităților.

Pentru scurgerea apelor se vor lua măsuri pentru reabilitarea podețelor existente, se vor înlocui cele existente și degradate sau cu deschidere insuficientă cu podețe noi din elemente prefabricate de tip „P2”, „C2” sau tubulare; se vor realiza podețe tubulare cu diametrul de 500 mm la drumurile laterale și cu diametrul de 300 mm la intrările în curți; se vor realiza șanțuri / rigole de beton în intravilanul localităților străbătute și șanțuri de pământ în afara lor. În zonele în care apa băltește și nu există posibilitatea scurgerii ei către un emisar – zonele de covată, se vor realiza foraje ce vor fi umplute cu material drenant pentru a mări gradul cu care sunt absorbite apele pluviale de către terenul natural și a nu se forma bălți.

Se va realiza un pod nou pentru a se evita un traseu foarte sinuos pe DJ 201B la km 71+070.
Pentru siguranța circulației pe lângă semnalizarea în plan orizontal și în plan vertical se vor reface bornele kilometrice și hectometrice și se vor monta parapeți metalici pentru protecția participanților la trafic.
Se vor amenaja stații de autobuz în localități, parcari și platforme cântărire.

Valoarea totală a investiţiei este 115.623.952,47 lei la care se adaugă T.V.A, iar durata de realizare este de 40 de luni.

Biroul de presă

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Locuințele de lux ale Călărașiului: cum arată apartamentul de aproape 100.000 de euro

Published

on

Unora li s-ar putea părea scump, altora prețul corect. Piața imobiliară se conturează după câteva criterii generale, însă există și excepții. Nu mulți sunt cei care țin cont însă de ele. Își pun casele și apartamentele la vânzare după un preț aproximat, fie din “ochi”, fie raportat la prețul imobilelor din jur.

Cifrele arată că cea mai scumpă piață imobiliară ar fi în Cluj, acolo unde costul unei garsoniere ar putea ajunge fără probleme la 100.000 de euro.

Se ştie că piaţa imobiliară din Cluj-Napoca este cea mai scumpă din ţară. Oferte există pentru toate buzunarele. Cele mai scumpe apartamente cu o cameră din oraş sunt poziţionate central şi costă peste 100.000 de euro. De asemenea, sunt amenajate după profilul potenţialului cumpărător: regal în centru, office în zona de birouri. Lăsam Clujul în urmă și revenim în Călărași.

Un apartament de 86 mp, cu 3 camere, o sufragerie, două băi, două holuri, plasat la etajul 1 al blocului D20, construit în perioada 1975 – 1985, situat pe strada Cornișei la intersecția cu strada Crișana, a fost pus la vânzare cu 99.000 de mii de euro.

Anunțul a fost încărcat pe Olx.ro – https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-3camere-1-sufragerie-complet-mobilat-IDgICDm.html

Cum arata cel mai scump apartament din Călărași pus la vânzare 

Exemplele nu se opresc însă aici. Un alt apartament, mult mai mic ca suprafață utilă, însă mai scump cu peste 27.000 de euro peste cel prezentat mai sus, situat ultracentral pe strada Cornișei din municipiul Călărași, a fost pus la vânzare pe vânzare recent.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-apartament-decomandat-etaj-1-cu-vedere-la-parcul-dumbrava-IDgFZQm.html

În cealaltă extremă a listei se afla un apartament situat la etajul 10 al unui bloc din zona 10 Nivele, aflat într-o stare avansată de degradare, prețul acestuia fiind de 22.800 de euro

https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-2-camere-50mp-etaj-10-calarasi-IDg33tP.html

Continue Reading

Actualitate

Educație rutieră în școlile din Călărași

Published

on

În  data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Serviciului Rutier și Biroului Rutier Oltenița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere.

Astfel, elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor.

Continue Reading

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole