Connect with us

Breaking News

Conferință de presă privind actvitatea Poliției Municipiului Oltenița și Poliției Orașului Lehliu Gară

Published

on

În ziua de 18 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc conferința de presă la care au participat: Șeful Inspectoratului, comisar-șef de poliție, Marian Iorga, adjunctul Șefului Poliției Municipiului Oltenița, comisar  de poliție  Negru Alin și Șeful Poliției Orașului Lehliu Gară, subcomisar de poliție Buraga Costel.

Redăm în continuare subiectele dezbătute:

 

Poliția Municipiului Oltenița

Advertisement

Infracționalitatea sesizată în zona de competență, în primele 9 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 131 infracțiuni  față de aceeași perioadă a anului trecut, respectiv un procent de -13,55%.

S-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt (-40) și, în special, la furturile din auto (-6), furturile de păsări (-8)  și furturile din societăți comerciale (-4).

De asemenea, în perioada analizată se constată o scădere semnificativă (-32) a infracțiunilor de lovire sau alte violențe.

În ceea ce privește riscul rutier, nicio persoană nu și-a pierdut viața în evenimente rutiere produse în Olteniţa.

Totodată, în municipiul Oltenița nu au fost înregistrate diferențe cu privire la numărul accidentelor grave față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind înregistrate 3 accidente rutiere.

Advertisement

Cauzele principale de producere a accidentelor de circulație în trimestrul I 2017 sunt:

           în localitate: neacordarea de prioritate vehiculelor, traversarea neregulamentară a pietonilor şi abateri ale bicicliştilor;

           în afara localităţii: viteza neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea distanţei între vehicule şi depăşirea neregulamentară.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 203 permise de conducere, 15 pentru consum alcool, 39 pentru viteză, 13 prioritate pietoni, 25 prioritate vehicule şi 39 pentru depăşire.

De asemenea, polițiștii au  desfășurat activități susținute pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul circulație, fiind constatate şi aplicate 4.144 sancţiuni contravenționale pe această linie, în valoare de peste 1.600.000 lei

Advertisement

Compartimentul de Supraveghere Judiciară a deschis un număr de 29 dosare de supraveghere judiciară constând în: 27 măsuri de control judiciar, o măsură de arest la domiciliu și o  măsură de control judiciar pe cauțiune.

 

Poliția Orașului Lehliu Gară

 

Infracționalitatea sesizată la nivelul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, în primele 9 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 122 infracțiuni, față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând 25,46%.

Advertisement

Totodată, s-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt din locuință (-9), furt din curți anexe și gospodării ( -13), alte infracțiuni de furt (-21), loviri sau alte violențe (-35) și  violare de domiciliu (-9).

Prezența în teren a polițiștilor care au acționat permanent pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și activității de descoperire și cercetare a persoanelor care au comis infracțiuni, a determinat scăderea numărului de infracțiuni.

Față de persoanele care au săvârșit fapte de natură penală au fost luate  23 de măsuri preventive.

Polițiștii acționează permanent pentru salvarea de vieți şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, astfel că au depistat 64 persoane care au condus autovehicule sub influența băuturilor alcoolice cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau fără a deține permis de conducere

Pentru neregulile constatate în trafic polițiștii au ridicat în vederea suspendării 63 de permise de conducere şi au aplicat 1.663 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 500.000 lei.

Advertisement

Compartimentul de Supraveghere Judiciară a deschis 15 dosare de supraveghere judiciară, constând în 13 măsuri cu control judiciar și 2 măsuri cu arest la domiciliu.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

King Julien, maimuța lemur sechestrată într-o clădire abandonată din Călărași, a ajuns din nou la Grădina Zoologică

Published

on

Un incident neobișnuit a avut loc recent în Complexul de Agrement ZOO Călărași, unde doi indivizi au reușit să pătrundă în habitatul maimuțelor de tip lemur și să sustragă un exemplar. Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, 13 iunie.

Conform primelor informații, furtul a fost comis de doi tineri din municipiul Călărași, care au reușit să pătrundă neobservați în zona lemurilor și să fure un exemplar prețios. Pe piața neagră, astfel de animale sunt extrem de valoroase, prețul unui lemur variind între 5.000 și 7.000 de euro.

După ce au realizat dispariția lemurului, angajații ZOO Călărași au anunțat imediat poliția. În urma unei intervenții rapide, polițiștii au reușit să identifice locația în care era ascunsă maimuța – o clădire abandonată din cartierul Livada al municipiului Călărași. Animalul a fost găsit legat la picioare și abandonat, dar, din fericire, într-o stare relativ bună de sănătate.

Investigațiile poliției au dus la identificarea unuia dintre autori, Curt Francesco Ionuț, un tânăr de 18 ani din municipiul Călărași. Acesta a fost asistat în comiterea infracțiunii de un alt tânăr. Ambii sunt acum cercetați de procurori pentru faptele lor.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Județul Călărași sub un nou cod galben de vreme rea

Published

on

LInspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis un nou cod galben de vreme rea, valabil astăzi, între orele 12:00 și 23:00.

Potrivit avertizării, județul Călărași se va confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului cu viteze cuprinse între 55 și 70 km/h, vijelii și averse torențiale.

De asemenea, sunt posibile căderi de grindină și acumulări semnificative de apă, cantitățile de precipitații estimându-se între 20 și 30 l/mp, cu valori izolate de până la 50 l/mp.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Alimentarea cu apă potabilă, sistată pentru câteva ore în Călărași. Ce zonă este afectată

Published

on

Joi, 6 iunie, Ecoaqua Călărași anunță întreruperea temporară a furnizării apei potabile pentru locuitorii și utilizatorii din zona cuprinsă între străzile Mihai Viteazul și Ciocârliei, din cauza unei avarii apărute la rețeaua de apă pe strada Macului.

UPDATE 15:30: S-a reluat furnizarea apei

„S-a remediat și cea de-a doua avarie, fiind reluată furnizarea apei către consumatori”, confirmă maistrul Mihai Ionel.

Știrea inițială:

Advertisement

Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași au ajuns deja la locul avariei și depun toate eforturile pentru a remedia situația în cel mai scurt timp posibil. Estimarea actuală pentru remedierea avariei este de aproximativ trei ore.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis compania Ecoaqua.

Locuitorii sunt rugați să își facă rezerve de apă pentru a putea trece peste această perioadă de întrerupere și să contacteze echipa Ecoaqua pentru orice nelămuriri sau probleme apărute în acest interval de timp.

𝐒𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 furnizare apă potabilă – Mun. Călărași

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă pe str. Macului, în data de 06.06.2024, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între str. str. Mihai Viteazul – str. Ciocârliei.

Advertisement

Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil.

Timp estimat remediere avarie: 3h

Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”  au scris reprezentanții Ecoaqua Călărași în anunțul postat pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate