Connect with us

Breaking News

Conferință de presă privind actvitatea Poliției Municipiului Oltenița și Poliției Orașului Lehliu Gară

Published

on

În ziua de 18 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc conferința de presă la care au participat: Șeful Inspectoratului, comisar-șef de poliție, Marian Iorga, adjunctul Șefului Poliției Municipiului Oltenița, comisar  de poliție  Negru Alin și Șeful Poliției Orașului Lehliu Gară, subcomisar de poliție Buraga Costel.

Redăm în continuare subiectele dezbătute:

 

Poliția Municipiului Oltenița

Infracționalitatea sesizată în zona de competență, în primele 9 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 131 infracțiuni  față de aceeași perioadă a anului trecut, respectiv un procent de -13,55%.

S-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt (-40) și, în special, la furturile din auto (-6), furturile de păsări (-8)  și furturile din societăți comerciale (-4).

De asemenea, în perioada analizată se constată o scădere semnificativă (-32) a infracțiunilor de lovire sau alte violențe.

În ceea ce privește riscul rutier, nicio persoană nu și-a pierdut viața în evenimente rutiere produse în Olteniţa.

Totodată, în municipiul Oltenița nu au fost înregistrate diferențe cu privire la numărul accidentelor grave față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind înregistrate 3 accidente rutiere.

Cauzele principale de producere a accidentelor de circulație în trimestrul I 2017 sunt:

           în localitate: neacordarea de prioritate vehiculelor, traversarea neregulamentară a pietonilor şi abateri ale bicicliştilor;

           în afara localităţii: viteza neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea distanţei între vehicule şi depăşirea neregulamentară.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 203 permise de conducere, 15 pentru consum alcool, 39 pentru viteză, 13 prioritate pietoni, 25 prioritate vehicule şi 39 pentru depăşire.

De asemenea, polițiștii au  desfășurat activități susținute pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul circulație, fiind constatate şi aplicate 4.144 sancţiuni contravenționale pe această linie, în valoare de peste 1.600.000 lei

Compartimentul de Supraveghere Judiciară a deschis un număr de 29 dosare de supraveghere judiciară constând în: 27 măsuri de control judiciar, o măsură de arest la domiciliu și o  măsură de control judiciar pe cauțiune.

 

Poliția Orașului Lehliu Gară

 

Infracționalitatea sesizată la nivelul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, în primele 9 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 122 infracțiuni, față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând 25,46%.

Totodată, s-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt din locuință (-9), furt din curți anexe și gospodării ( -13), alte infracțiuni de furt (-21), loviri sau alte violențe (-35) și  violare de domiciliu (-9).

Prezența în teren a polițiștilor care au acționat permanent pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și activității de descoperire și cercetare a persoanelor care au comis infracțiuni, a determinat scăderea numărului de infracțiuni.

Față de persoanele care au săvârșit fapte de natură penală au fost luate  23 de măsuri preventive.

Polițiștii acționează permanent pentru salvarea de vieți şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, astfel că au depistat 64 persoane care au condus autovehicule sub influența băuturilor alcoolice cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau fără a deține permis de conducere

Pentru neregulile constatate în trafic polițiștii au ridicat în vederea suspendării 63 de permise de conducere şi au aplicat 1.663 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 500.000 lei.

Compartimentul de Supraveghere Judiciară a deschis 15 dosare de supraveghere judiciară, constând în 13 măsuri cu control judiciar și 2 măsuri cu arest la domiciliu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Tânăr din Oltenița, prins drogat la volan. Poliția a deschis un dosar penal

Published

on

Dosar penal întocmit pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive

La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control, pe o stradă din municipiu, un autoturism, condus de un tânăr, de 18 ani.

În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Continue Reading

Breaking News

Incendiu de proporții la un centru de dezmembrări din Călărași

Published

on

Un incendiu devastator a izbucnit astăzi la ora 15:00 pe Varianta Nord din Călărași, la un centru de dezmembrări auto. Peste 12 autoturisme au fost distruse complet.

La fața locului, pompierii din cadrul ISU Călărași au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările. Echipajele de intervenție au reușit să localizeze incendiul și se află în plină acțiune pentru lichidarea acestuia.

Continue Reading

Breaking News

Utilaje agricole și sisteme GPS furate. Polițiștii descind în peste 40 de locații

Published

on

Astăzi, polițiștii din Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, desfășoară 41 de percheziții în diverse județe, printre care Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, vizând indivizi suspectați de comiterea de furturi calificate din societăți comerciale.

Conform cercetărilor efectuate, mai mulți indivizi ar fi săvârșit multiple infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole în intervalul 2021-prezent, în care ar fi furat echipamente GPS și utilaje agricole. Procurorii vor pune în aplicare 6 mandate de aducere, iar persoanele respective vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru interogatorii.

Operațiunea a beneficiat de suportul specializat al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română și a implicat polițiști din diverse unități, precum Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Orașului Fundulea, Poliția Orașului Lehliu Gară, Poliția Municipiului Călărași, Poliția Municipiului Oltenița, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic, și Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

De asemenea, au fost implicați polițiști din județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Continue Reading

Cele mai vizualizate