Connect with us

Politică

Conducerea PSD Călărași prezintă activitatea politică. Detalii privind investițiile din județul Călărași

Published

on

În cadrul conferinței săptămânale a PSD Călărași din data de 27 aprilie, președintele partidului și al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat activitatea sa recentă și a oferit informații despre starea investițiilor actuale din județ. La eveniment au participat și Ion Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean și secretar al organizației PSD Călărași, și Mihăiță Beștea, vicepreședinte al Consiliului Județean și președinte al organizației Oltenița a PSD.

“Am fost într-o vizită de lucru la Palatul Prefectural – e vorba de centrul sociocultural prevăzut în hârtiile de finanțare cu Compania Națională de Investiții. De fapt, aici este vorba de o investiție de 77 de milioane de lei, unde CJ a contribuit cu 6 milioane, iar restul a fost preluat de către CNI. Suntem undeva la peste 50% realizări din investiția totală a proiectului. Investiția se finalizează în luna a patra a anului viitor. Ieri (n.r. 26 aprilie 2023) am fost într-o vizită de lucru la DJ311, unde am făcut câteva verificări de rigoare. Vreau să monitorizăm unele investiții ale jud. Călărași, pentru că vine un an electoral cu multe competiții și de aceea trebuie să fim prezenți pentru a ne asigură că lucrările se vor termina în termenii pe care i-am prevăzut în contracte. Acolo e vorba de 15 km, e vorba de Nicolae Bălcescu, Ștefănești, Ileana, limită cu jud. Ialomița.” – precizează șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a făcut mai multe declarații importante legate de investițiile din zonă. În timpul unei vizite la Palatul Administrativ din Călărași, care este în curs de reabilitare, el a anunțat că lucrările au ajuns la jumătate și că proiectul ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul lunii aprilie 2024. Această investiție se ridică la 77 de milioane de lei, din care șase milioane au fost furnizate de Consiliul Județean, iar restul de 71 de milioane de lei au fost preluate de Compania Națională de Investiții.

“Tot ieri (n.r. 26 aprilie 2023) am avut o întâlnire cu consultantul, care prin hotărâre de Guvern a ministrului Turismului am fost incluși cu un Aqua parc în zona promenadei și a portului de ambarcațiuni. E vorba de o investiție a Ministerului Turismului de 1,7 milioane de euro – funcțiuni de piscină interioară, exterioară, restaurante, parcări, zonă cu șezlonguri. Un Aqua parc modern pentru care județul Călărași își dorește să modernizeze zona fostului Danubius parc, cum o știm cu toții. Continuăm acel proiect, dar cu alte teme de proiectare, pentru că așa a prevăzut ordinea din scoaterea din circuitul agricol al terenului din vecinătatea brațului Borcea și a DN3B.” precizează Vasile Iliuță în conferința de presă.

Advertisement

Vasile Iliuță a mai vorbit și despre vizita sa la organizarea de șantier pentru modernizarea drumului județean 311, finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei.

De asemenea, președintele CJ Călărași a vorbit despre planurile pentru dezvoltarea turismului în zonă, inclusiv amenajarea unui parc acvatic de distracții în portul turistic din Călărași. Această investiție în valoare de 1,7 milioane de euro, făcută de Ministerul Turismului, va oferi turiștilor și localnicilor o alternativă de distracție și relaxare în timpul verii și va fi un mare plus pentru dezvoltarea turismului în zonă.

Ion Samoilă, vicepreședintele CJ Călărași a făcut o scurtă prezentare a activității politice desfășurate în ultima perioada în cadrul organizației județene a PSD Călărași.

“Acțiunile CJ continuă așa cum ne-am propus. Avem investiții de pus în funcțiune. În plan politic, așa cum am hotărât în consiliul politic în luna februarie, avem un calendar. O să ne deplasăm în teritoriu. În zona 3 avem de analizat tot ce se întâmplă în organizațiile de acolo. Am luat niște hotărâri – responsabilii și coordonatorii de zonă trebuie să vină astăzi în ședința biroului politic să prezinte calendarul cu întâlnirile viitoare. Alegerile de anul viitor vreau să ne găsească într-o situație foarte bună, având în fiecare organizație stabiliți cei care o să candideze, atât pentru funcția de primar, cât și pentru funcția de consilier. Ne continuăm munca politică și cred că până la sfârșitul anului o să închidem aceste întâlniri zonale în teritoriu. Suntem în situația în care putem spune că suntem pregătiți pentru alegerile ce urmează.” – a declarat Ion Samoilă, secretarul executiv al PSD Călărași.

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, a făcut precizări importante în cadrul conferinței de presă desfășurate la sediul PSD Călărași pe data de 27 martie. El a început prin a face o rectificare cu privire la proiectul drumurilor județene din județul Călărași. Chiar dacă partea bulgară a decis să renunțe la achiziționarea unei amfibii, colegii și executivul CJ au hotărât să continue cu acest proiect și cu achiziționarea acestei amfibii.

Advertisement

În ceea ce privește proiectul drumului TransRegio, acesta va ajunge până la Chiciu, iar partea de drum pe care va circula amfibia va fi lărgită. CJ are mai multe oferte și așteaptă proiectele, iar suma de 600.000 de euro este inclusă în bugetul lor.

Vicepreședintele CJ a mai vorbit și despre investițiile CJ în DN4 și zona Olteniței, mulțumindu-i în primul rând pe președintele CJ pentru deschiderea către tot județul. Deși CJ a pus la bătaie 4,9 milioane de lei pentru DN4 anul trecut, investiția a fost întârziată din cauza nehotărârii primăriei Oltenița. Proiectul a trebuit etapizat în trei bucăți, iar ultima parte a fost dată de primărie în luna decembrie. Cu toate acestea, CJ a hotărât să nu facă investiția în acel moment pentru a evita riscul ca lucrările să nu fie de calitate. CJ a făcut o adresă către primăria Oltenița pentru a primi documentația tehnică și speră că investiția se va întâmpla cât mai curând posibil.

Politică

Vasile Iliuță rămâne cel mai puternic politician. Cum arată harta localităților călărășene după alegeri

Published

on

PSD Câștigă Alegerile Locale în Județul Călărași

Alegerile locale din 9 iunie 2024 au confirmat supremația Partidului Social Democrat (PSD) în județul Călărași, unde au obținut victorii în 35 din cele 55 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri). Vasile Iliuta, președintele PSD Călărași, și-a exprimat entuziasmul pe rețelele de socializare, mulțumind echipei pentru efortul depus: “Un proiect, o echipă, un unic rezultat: PSD a câștigat alegerile locale în 35 din cele 55 de UAT-uri ale județului Călărași! Felicitări primarilor și tuturor colegilor pentru implicare, efort și încredere! #continuămîmpreună dezvoltarea județului Călărași în localitățile.”

Lista primarilor PSD câștigători:

• Municipiul Călărași: Dulce-Marius Grigore
• Municipiul Oltenița: Beștea Mihăiță-Constantin
• Orașul Fundulea: Dorobanțu Dorel
• Orașul Lehliu-Gară: Iacomi Iulian
• Belciugatele: Gurlui Ovidiu-Iosif
• Căscioarele: Bordei Florin
• Chirnogi: Ștefan Ion
• Ciocănești: Velicu Dan
• Crivăț: Catană Ion
• Dor Mărunt: Iacomi Ion
• Dragoș Vodă: Ion Radu-Aurel
• Frăsinet: Ploeșteanu Alin-Daniel
• Frumușani: Cristache Costel-Nelu
• Fundeni: Cărtușanu Gheorghiță
• Gălbinași: Radu Paul
• Grădiștea: Matei Vasile
• Gurbănești: Manea Sandu
• Ileana: Alexandru Răzvan
• Independența: Rădulescu Gabriel
• Lupșanu: Câmpulungeanu Ștefan
• Mânăstirea: Iancu Marian-Mugurel
• Nana: Dobre Gheorghe
• Nicolae Bălcescu: Teodorescu Georgiana
• Perișoru: Bucur Ionel-Cătălin
• Plătărești: Ene Sorin-Adrian
• Sărulești: Călin Petre-Alexandru
• Șoldanu: Bucur Ion
• Ștefan Vodă: Zardova Ionel
• Tămădău Mare: Chirică Constantin
• Ulmeni: Drăgnoi Narcis-Niculae
• Ulmu: Negoită Ion
• Vâlcelele: Tatu Ionel
• Valea Argovei: Boitan Costel
• Vasilați: Vasile Cristian
• Vlad Țepeș: Iliuță Marian

Advertisement

Continue Reading

Politică

Amalia Bellantoni, referendum pentru deturnarea alegerilor din 9 iunie! Politiciana de la SOS România e ferm convinsă că a fost o „fraudă electorală pe față”

Published

on

By

Amalia Bellantoni susține că alegerile din 9 iunie 2024 au fost fraudate și nu acceptă ca cetățenii să fie păcăliți de oamenii politici, așa că astăzi, 20 iunie, membra partidului SOS România, condus de Diana Șoșoacă, a anunțat că a lansat un referendum prin care să anuleze alegerile în județul Călărași

Politiciana a făcut acest anunț pe pagina ei oficială de Facebook, prin intermediul unui videoclip în care s-a arătat foarte revoltată de faptul că românilor li s-ar fi furat dreptul de a vota, prin falsificarea alegerilor de către partidele politice cu o mare influență în România.

„Intenția mea, în momentul de față, este de a deturna alegerile care s-au întâmplat la 9 iunie 2024 – fraudă electorală pe față, oameni care intrau cu cinci buletine în mână, oameni care aveau deja buletinele de vot ștampilate, urne deschise, urne nesigilate, urne în care s-a umblat, procese verbale în care s-a falsificat toată avuția și toată dorința noastră, a întregului județ Călărași, de a schimba ceva”, a spus Amalia Bellantoni.

Prin mesajul ei, femeia a ținut să tragă un semnal de alarmă în privința nedreptății care i s-ar fi făcut poporului nostru. Astfel, aceasta îi invită pe românii de pretutindeni să semneze referendumul de denunțare și de destituire a tuturor celor care și-au obținut mandatele prin fraudă electorală.

Advertisement

„Acest referendum va avea loc, în sensul că vom obține toate semnăturile necesare, astfel încât să se renunțe la toate alegerile care au fost fraudate pe 9 iunie. Nu suntem animale! Nu suntem jegul vostru! Nu suntem sclavii voștri! (…) Semnați referendumul, pentru că, dragii mei călărășeni, lupta nu s-a terminat!”.

În secțiunea de comentarii a postării Amaliei Bellantoni s-au regăsit numeroși oameni care și-au arătat susținerea față de inițiativa ei: „Așa este!! Am votat mult mai muți, și în diaspora, și în țară. Prezența la vot a fost mult mai mare, dar au falsificat inclusiv statisticile, iar voturile în plus le-au distrus!!/ Corect, aveți perfectă dreptate, Amalia/ Am votat toți și au furat tot/ Legenda spune că Șoșoacă a luat cel puțin 89% din voturi”.

Referendumul lansat de Amalia Bellantoni poate fi accesat și semnat pe platforma: www.referendumcalarasi.vote.

Advertisement
Continue Reading

Politică

Elena Lasconi: “Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta”

Published

on

Am fost, sunt și voi fi loială Câmpulungului câte zile voi mai avea. Tot ce fac și voi face este pentru binele orașului. Nu este o promisiune, ci un legământ. Aici este casa mea. Aici este sufletul meu. Și asta datorită vouă. Mă mândresc cu Câmpulung. Mă mândresc că sunt româncă.
După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții.
Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung.
În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte.
Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat.
Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat.
Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți și să ne bucurăm unii de alții!

Continue Reading

Cele mai vizualizate