Connect with us

Știri

Conducerea PSD Călărași asigură toate primăriile călărășene că vor avea proiecte finanțate

Published

on

Liderul organizației județene a PSD Călărași, Vasile Iliuță, prezent în conferința de presă organizată de PSD Călărași, la data de 28 aprilie, a declarat că a fost prezent la București, pentru a discuta despre problemele politice ale PSD Călărași.

Șeful PSD Călărași a apreciat că actuala guvernare formată din Coaliția celor două partide funcționează mai bine decât funcționa cu fostul președinte al PNL,  Florin Cîțu. Acesta a mai precizat că, începând cu data de 15 mai a.c., județul Călărași va fi selectat pentru semanarea contractelor pentru toate localităților călărășene care au depus proiecte pentru dezvoltare.

Fiecare primărie din județ va avea, cel puțin,  câte un proiect care va intra pe lista de finanțare, lista fiind realizată cu ajutorul șefului PNL Călrăași, senatorul Ciprian Pandea.

„Am avut ședință de Consiliu Județean, dar nu am putut să particip, am fost invitat la București pentru probleme politice ale organizației județene Călărași. La momentul acesta, coaliția funcționează, mai bine decât funcționa cu domnul președinte Cîțu. Cu domnul Ciucă funcționează coaliția. Sunt proiecte care sunt pe masa președintelui Ciucă și prim-ministru al României, au început să funcționeze. Urmează să investim toate propunerile pe care PSD le-a făcut, iar pe programe de dezvoltare urmează Programul Național de Investiții, care a fost ajustat ca urmare a negocierilor ce au avut loc în coaliție. Cred că după 15 mai suntem selectați printre cele 6 județe care vor semna PNI toate contractele de infrastructură din județul Călărași.

Vrem ca fiecare localitate să aibă cel puțin un proiect. Am avut o întâlnire cu președintele PNL, Ciprian Pandea, și am stabilit cu domnia sa că fiecare localitate trebuie să fie selectată cu minim un proiect. Unele localități care au proiecte de valori mai mici vor avea și două proiecte, iar cele cu valori mai mari vor avea doar un singur proiect.

Pentru dezvoltarea județului am avut întâlnire cu primarul municipiului Oltenița, domnul Milescu, unde am decis să continuăm demersurile pentru drumul verde cum îl numim noi, începând de la Călărași până la Oltenița pe dig, în parteneriat cu Apele Române. Putem realiza un drum de acces cu mașini electrice și cu biciclete pentru a putea lega cele două municipii printr-un drum ocolitor, pe drumul verde, digul Călărași – Oltenița.

Am mai discutat cu domnul primar al municipiului Oltenița să realizăm alt parteneriat pentru drumul de acces ca variantă ce pleacă de la DN4, de la intrarea în municipiul Oltenița , traversează Oltenița și ajunge în portul din Oltenița. Ne dorim să intrăm într-un parteneriat pentru a finanța această situație care s-a ivit, s-a deteriorat drumul de acces DN4. Fiind pe teritoriul de acces al municipiului, obligațiile îi revin municipalității pentru a fi reparat și repus în funcțiune, de aceea Consiliul Județean va asigura sumele necesare.” – a punctat Vasile Iliuță, șeful PSD Călărași

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.