Connect with us

Știri

Concurs Național de Ştiinţă şi Tehnică ,,Florin Vasilescu” – la Călărași

Published

on

În perioada 18-20 mai se desfășoară la Călăraşi unul din cele mai importante evenimente educaţionale din judeţul Călăraşi, Concursul Național de Ştiinţă şi Tehnică ,,Florin Vasilescu”, aflat la cea de a-XXII-a ediţie.
Manifestările Științei și Tehnicii Școlare ,, Florin Vasilescu” sunt organizate de către Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu în parteneriat cu Fundația Grupul de Inițiativă pentru Învățământul Fizicii și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Călărași.
Concursul se desfășoară pe două secțiuni: a.Știință și Tehnică și b. Fizica în imagini – este cuprins în calendarul concursurilor naționale școlare – 2023.
Festivitatea de deschidere a manifestărilor concursului a avut loc la Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu Călăraşi și a fost făcută de către președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, împreună cu profesorul Nicolae Micescu, vicepreședintele CJ, Mihăiță Beștea și subprefectul judeţului Eugen Ilie.
„Una din prioritățile conducerii Consiliului Județean Călărași o reprezintă descoperirea și promovarea elevilor preocupați de inovare și creatrivitate în domeniul științei și tehnologiei. Iată de ce acest concurs a fost și este sprijinit financiar, în mod constant de către Consiliul Județean Călărași. În acest an s-au înscris în competiția călărășeană 21 de echipe de tineri inovatori dornici să se afirme. În afara celor 6 echipe călărășene, salutăm prezența echipei de la Veliko Tarnovo, precum și echipelor din Sibiu, Cluj, Galați, București, Turceni, Râmnicu Vâlcea, Turceni, Pucioasa și Satu Mare. În spatele acestor tineri excepționali stau acei profesori de excepție pe care noi îi numim mentori. Urez tuturor participanților mult succes și să câștige cele mai valoroase lucrări” – a punctat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole