Connect with us

Știri

Comunicat de presă – Roxana Pațurcă: Susțin cu tot sufletul aceste tipuri de investiții atât de benefice pentru dezvoltarea economică a județului.

Published

on

Astăzi, 12 mai a.c., în amenajarea hidroameliorativă Pietroiu- Ștefan cel Mare, în comuna Ștefan cel Mare, au fost prezenți într-o vizită de lucru, la invitația Președintelui interimar al Organizației Județene PSD Călărași-Subsecretarul de stat al Ministerului Tineretului și Sportului Ciprian Pandea, Președintele PSD Liviu Dragnea, Ministrul Agriculturii Petre Daea, directorul general al ANIF, Senatorul Roxana Pațurcă, Deputații Iulian Iacomi și Eugen Nicolicea, Prefecții județelor Călărași și Ialomița, alături de alți invitați de seamă din conducerea diferitelor instituții.
„Mă bucură această vizită pentru că am reușit să prezentăm invitaților noștri capacitatea de dezvoltare a sectorului agricol din județul Călărași. Problema lipsei unui sistem de irigare performant afectează întreaga activitate a fermierilor și consider că este de datoria noastră să promovăm proiecte pentru atragerea de investiții în acest domeniu.” a declarat Președintele interimar PSD Călărași Ciprian Pandea

Din această amenajare fac parte aproximativ 56 000 de hectare, 20 000 fiind administrate de către județul Călărași, restul revenind județului Ialomița. Din cele 12 OUAI, 3 au modernizat deja infrastructura secundară de irigații prin măsura 125 a PNADR 2007-2014. În anul anterior, prin Hotărârea de Guvern 793/2016 au fost acordate 1,045 miliarde euro pentru Programul Național de Irigații.
Scopul acestei vizite a fost lansarea Programului Național de Modernizare a infrastructurii principale de irigații din domeniul public al statului, administrat de Agenția Națională de Îmbunătățire Funciară (ANIF).
“Este un program viabil, pe care îl vom pune în aplicare nu numai pentru amenajarea zonei Pietroiu-Ștefan cel Mare, ci și pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii din județ. Conform HG 793/ 2016 s-a întocmit nota conceptuală trecută de forurile decizionale, respectiv CTE al MADR, în valoare de 46 milioane de lei, ce constă în reabilitarea a 6 agregate de pompare cu motoare de 3.150 kw. De asemenea, va fi finanțată impermeabilizarea a 27 km canal principal și alte construcții hidrotehnice aferente. Pentru punerea în aplicare, Unitatea de Administrare Călărași, are un program de informare a fermierilor din județ. Întâlnirile cu fermierii și cu reprezentanții primăriilor au avut loc deja în 14 UAT, urmând întâlniri și cu ceilalți fermieri din județ. Am prezentat avantajele de care aceștia pot beneficia în urma acestui program.”, a spus domnul Vasile Neagu, directorul adjunct al Unității de Administrare Călărași de la ANIF.

„Susțin cu tot sufletul aceste tipuri de investiții atât de benefice pentru dezvoltarea economică a județului. Fermierii călărășeni înregistrează anual producții semnificative și cred cu tărie că un sistem de irigații calitativ poate ușura cu adevărat activitatea acestora. Acestă problemă a irigațiilor precare mi-a atras atenția în urmă cu ceva timp, am prezentat-o în fața colegilor din Parlament și mă bucură enorm faptul că declarațiile susținute au atras atenția persoanelor potrivite. Respectăm în totalitate promisiunile făcute călărășenilor, respectăm programul de guvernare, iar fermierii sunt una dintre principalele noastre priorități, fapt ce consider că l-am dovedit astăzi prin această vizită oficială și prin lansarea acestui program chiar aici, în județul Călărași. ” a declarat doamna Senator Roxana Pațurcă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole