Connect with us

Administrație

Comunicat de presă privind activitatea Direcției de Urbanism din cadrul Consiliului Județean Călărași în perioada 19 – 23 iunie 2017

Published

on

În perioada susmenționată structura de specialitate din subordinea arhitectului şef al JudeţuluiCălăraşi, aşa cum este definită în Legea Nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare, de Legea Nr. 50/1991, republicată în Monitorul Oficial nr. 933/13.10.2004, cu modificările şi completările ulterioare şi prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şilocuinţei nr. 839/2009, cu modificările şi completările ulterioare, a funcţionat, conform organigramei aprobate care prevede 11 posturi, cu cei 10 funcţionari publici angajaţi.

Aceștia au desfăşurat următoarele activităţi:

Au avut loc şedinţeleComisiei  tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului, în cadrul cărora au fost analizate și avizate (dacă întruneau cerințelor de avizare) lucrările de urbanism.

S-au redactat și emis un număr de 12 certificate de urbanism;

Advertisement

Sa redactat şi emis un număr de 3 autorizație de construire;

S-au redactat şi emis un număr de 10 avize a structurii de specialitate necesare emiterii certificatelor de urbanism;

S-au redactat şi emis un număr de 2 avize al structurii de specialitate necesar emiterii autorizației de construire;

S-au redactat şi emis un număr de 4 avize de oportunitate al structurii de specialitate necesare emiterii avizului arhitectului șef;

S-au redactat şi emis un număr de 4 avize arhitect necesare realizării Planurilor Urbanistice Zonale;

Advertisement

S-au analizat documentaţiile depuse în vederea emiterii certificatelor de urbanism, autorizaţiilor de construire şi avizelor solicitate în această perioadă;

S-a asigurat asistenţă tehnică de specialitate în urma unor întâlniri, convorbiri telefonice, comunicații electronice, tuturor celor interesaţi (solicitanţi – persoane fizice şi juridice, U.A.T.-uri);

S-au studiat modificările legislației care reglementează activitatea direcției de urbanism, apărute în această perioadă;

Direcția de urbanism prin reprezentantul său d-l Dragnea Nicolae, a participat la şedinţele săptămânale ale Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) care analizeazăsolicitările pentru obţinerea avizelor, acordurilor şiautorizaţiilor de mediu şi la şedinţeleComitetului Special, care au avut loc la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Călăraşi;

Arhitectul şef al judeţului a asigurat asistenţă tehnică de specialitate pentru toate U.A.T.-urile din județul Călărași și în mod special pentru cele care nu au structură de specialitate, respectiv două orașe și nouă comune;

Advertisement

S-a continuat realizarea actualizării bazei de date a localităţilor din judeţulCălăraşi pe baza PUZ–urilor aprobate, componentă a informatizării activităţiiDirecţiei de Urbanism;

Au fost realizate şi alte activităţi legate de sarcinile principale ale compartimentului de specialitate;

Prin persoana arhitectului șef, a fost asigurată coordonarea tuturor studiilor urbanistice aflate în derulare în această perioadă pe teritoriul administrativ al județului Călărași (P.U.G.-uri, P.U.Z.-uri, P.U.D.-uri).

 

Biroul de presă

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Au fost făcute aviotratamente la Călărași. Inițiativa primarului Marius Dulce este apreciată de către cetățeni

Published

on

By

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat, recent, pe Facebook, desfășurarea aviotratamentelor împotriva țânțarilor, o inițiativă ce a stârnit reacții pozitive din partea cetățenilor. Însoțit de câteva fotografii spectaculoase surprinse de la înălțime, din avionul implicat în aceste operațiuni, mesajul primarului subliniază eforturile administrației locale de a menține orașul liber de insecte dăunătoare.

La momentul actual, întregul oraș beneficiază de aviotratamente pentru combaterea țânțarilor. Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, inițiat în luna martie, se desfășoară conform unui grafic bine stabilit, care se modifică doar în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile. Acest plan riguros demonstrează angajamentul administrației locale de a asigura un mediu sănătos pentru toți locuitorii.

Cetățenii din Călărași au aplaudat inițiativa primarului Marius Dulce, exprimându-și mulțumirea prin comentarii și sute de like-uri la postarea lui de pe Facebook. Comentariile reflectă un sentiment general de recunoștință și apreciere pentru eforturile depuse în combaterea insectelor dăunătoare: „Felicitări!/ Excelent”. Mulți locuitori consideră că aceste măsuri sunt esențiale pentru confortul și sănătatea comunității, mai ales în contextul verii, când țânțarii pot reprezenta o problemă majoră.

Edilul a informat, de asemenea, că tratamentele au continuat cu operațiuni terestre pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și paraziților. Produsele utilizate în aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, asigurând astfel conformitatea cu standardele de siguranță și eficacitate.

Advertisement

Inițiativa primarului Marius Dulce de a implementa aviotratamente pentru combaterea țânțarilor, la Călărași, reflectă un angajament ferm față de sănătatea și bunăstarea comunității. Reacțiile pozitive ale cetățenilor subliniază importanța acestor măsuri și demonstrează sprijinul larg al comunității pentru astfel de acțiuni proactive. Pe măsură ce programul continuă, locuitorii din Călărași pot fi siguri că sănătatea și confortul lor sunt priorități esențiale pentru administrația locală.

„La această oră, toate zonele municipiului Călărași beneficiază de aviotratament pentru combaterea țânțarilor (larve și adulți). Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție l-am început în luna martie și îl derulăm conform unui grafic bine stabilit, care se modifică numai dacă vremea nu ne este favorabilă.

Continuăm astăzi (n.r. 3 iunie) și mâine seară (n.r. 4 iunie) cu tratament terestru pentru combaterea țânțarilor, a căpușelor și a paraziților. Produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide”, a transmis edilul luni, 3 iunie, pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

VIDEO. Inaugurare cu fast a noului loc de joacă la Grădinița Nr. 1 din Fundeni

Published

on

Primarul social-democrat al localității Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu, a inaugurat, vineri, 31 mai, noul loc de joacă al grădiniței Nr.1 Fundeni, un proiect mult așteptat de comunitatea locală. Evenimentul a adunat zeci de părinți ai preșcolarilor, alături de cadrele didactice, într-o atmosferă de sărbătoare.

Este un moment important pentru copiii noștri și pentru întreaga noastră localitate. Noul loc de joacă este rezultatul unei munci susținute și a unei colaborări strânse între administrația locală și comunitate,” a declarat primarul Gheorghiță Cărtușanu în discursul său de deschidere.

Noua zonă de joacă, echipată cu tobogane, leagăne și diverse structuri de cățărat, a fost concepută pentru a oferi copiilor un spațiu sigur și modern pentru recreere și dezvoltare fizică. Proiectul a fost realizat cu finanțare locală și a avut ca principal obiectiv îmbunătățirea condițiilor de educație și joacă pentru preșcolarii din Fundeni.

Fundeni

Fundeni

Ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proiect. Este esențial ca cei mici să aibă acces la facilități moderne, care să le stimuleze imaginația și să le dezvolte abilitățile fizice,” a adăugat primarul Cărtușanu.

Prezența numeroasă a părinților și cadrelor didactice la ceremonia de inaugurare a subliniat importanța pe care comunitatea o acordă educației și bunăstării copiilor. Evenimentul s-a încheiat cu o demonstrație de jocuri și activități organizate de educatoarele grădiniței, spre bucuria celor mici.

Advertisement

Noua investiție în educație și infrastructură a grădiniței numărul 1 din Fundeni reprezintă un pas înainte în eforturile primăriei de a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor din localitate.

MATERIAL DIFUZAT DE SOCIETATEA CALARARASI HEXEL PRESS SRL, COMANDAT DE PSD – FILIALA CĂLĂRAȘI – CUI MF: 21240002

Continue Reading

Administrație

Primarul Ionel Tatu din Vâlcelele, premiat pentru susținerea și dezvoltarea sportului local

Published

on

Premiul vine ca o recunoaștere a eforturilor susținute ale primarului Tatu în susținerea clubului ACS Micul Luptător și a sportului de lupte în special. Sub conducerea sa, comuna Vâlcelele a devenit un exemplu de urmat în ceea ce privește implicarea autorităților locale în viața sportivă a tinerilor. De la modernizarea infrastructurii sportive până la organizarea și susținerea evenimentelor locale de profil, administrația locală a demonstrat un angajament constant în promovarea unui stil de viață activ și sănătos.

Este o onoare să primesc această diplomă și să văd rezultatele muncii noastre în comunitate. Sportul nu doar că dezvoltă fizic și mental tinerii, dar creează și legături puternice între membrii comunității. Vom continua să susținem astfel de inițiative pentru a oferi oportunități și mai multe generațiilor viitoare”, a declarat Ionel Tatu pentru Calarasipress.ro.

Gheorghe Nane, președintele clubului ACS Micul Luptător, a subliniat importanța colaborării dintre autoritățile locale și cluburile sportive: „Fără sprijinul administrației locale, multe dintre proiectele noastre nu ar fi fost posibile. Primarul Ionel Tatu a fost un partener de nădejde și un susținător fervent al sportului. Această diplomă este un mic gest de recunoștință pentru tot ceea ce a făcut pentru noi.”

Comuna Vâlcelele și-a câștigat astfel un loc important pe harta sportivă a județului Călărași, datorită implicării și dedicării autorităților locale și a comunității. Prin astfel de inițiative, sportul devine un vector de dezvoltare și coeziune socială, aducând beneficii pe termen lung pentru toți locuitorii.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate