Connect with us

Știri

COMUNICAT DE PRESĂ – “Flori de Mai”

Published

on

Consiliul Județean Călărași prin Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează în perioada 12 – 14 Mai 2017, cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Concurs de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești.

Concursul va fi structurat pe două secţiuni:

1. Secţiunea „FLORICELE PE CÂMPII” – în care vor evolua copii cu vârste cuprinse între 07 – 15 ani, împărţiţi în trei grupe: 07- 09 ani; 10 – 12 ani; 13 – 15 ani.

2. Secţiunea „FLORI DE MAI” – în cadrul căreia vor evolua solişti cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Programul festivalului:

Advertisement

12 Mai 2017 – începând cu orele 16:00, secţiunea de concurs “Floricele pe câmpii”

– începând cu orele 19:00, Gala laureaților și festivitatea de premiere – secţiunea de concurs “Floricele pe câmpii”

13 Mai 2017, începând cu orele 17:00, secţiunea de concurs “Flori de Mai”

14 Mai 2017, începând cu orele 19:00, Gala laureaților și festivitatea de premiere – secţiunea de concurs “Flori de Mai”

Juriul festivalului va avea următoarea componență :

– prof. univ. dr. Dumitru Mitică Lupu – președinte juriu

Advertisement

– compozitor, dirijor Viorel Gavrilă – membru juriu

– prof. solist Ozana Barabancea – membru juriu

– solist Stela Enache – membru juriu

– Bogdan Pavlică ( Realizator Radio România Actualități ) – membru juriu

– prof. Dirijor Diana Vieru – membru juriu

– prof. Vasile Lavinia ( director Palatul Copiilor Călărași ) – membru juriu

Advertisement

PREMIILE OFERITE ÎN CADRUL FESTIVALULUI :

Secțiunea ,,Floricele pe câmpii”

Trofeul ,,Floricele pe câmpii” – 2.500 lei + diplomă + plachetă ( se acordă concurentului cu ce mai bună prestație, indiferent de categoria / grupa de vârstă la care participă )

Premiul I – 2.000 lei + diplomă + plachetă

Premiul II – 1.500 lei + diplomă + plachetă

Premiul III – 1.000 lei + diplomă + plachetă

Advertisement

Mențiune – 500 lei + diplomă + plachetă

*Nu se acordă premii ex-aequo.

*Premiile I, II, III și mențiune se acordă pentru fiecare grupă de vârstă.

Secțiunea ,,Flori de Mai”

Trofeul ,,Flori de Mai” – 10.000 lei

Premiul I – 8.000 lei + diplomă + plachetă

Advertisement

Premiul II – 6.000 lei + diplomă + plachetă

Premiul III – 4.000 lei + diplomă + plachetă

Mențiune – 2.000 lei + diplomă + plachetă ( se acordă concurentului cu cea mai bună interpretare a unei piese de muzică ușoară românească clasică – din perioada dinainte de 1989 )

Premiu special: – 1.500 lei + diplomă + plachetă

Premiu special: – 1.500 lei + diplomă + plachetă

*Nu se acordă premii ex-aequo.

Advertisement

*Valoarea premiilor este impozabilă conform legilor în vigoare.

Recitaluri:

Sala de spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași 

13 Mai 2017

Stela Enache

– Ozana Barabancea

Advertisement

– Florentina Mihai

14 Mai 2017

George

– Mihail

Prezentatori : Cosmin Andrian

Alexandru Codarcea

Advertisement

Manuela Hărăbor

Ștefan Nițu

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

USR Călărași trage un semnal de alarmă: Fațadele blocurilor din Călărași, o problemă de estetică urbană neglijată

Published

on

USR Călărași trage un semnal de alarmă asupra aspectului neuniform al fațadelor blocurilor din oraș.

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, USR Călărași a criticat dur administrația locală pentru lipsa de implicare în ceea ce privește aspectul inestetic al fațadelor blocurilor din municipiul Călărași. Locatarii, se arată în postare, au fost lăsați să termoizoleze și să vopsească fațadele după propria lor voință, fără intervenția sau supravegherea autorităților.

Această problemă nu este izolată, ci se întâlnește în aproape toate zonele orașului, unde blocurile prezintă diverse culori, materiale și texturi. USR Călărași atrage atenția că, deși există soluții pentru această situație, nimeni nu pare să le pună în practică.

Acest aspect nu este doar o problemă de estetică urbană, ci afectează și coeziunea în comunitate. Pentru a remedia situația, USR Călărași propune respectarea unui cod de culoare și a materialelor pentru fațadele blocurilor, astfel încât să se obțină un aspect uniform și o nuanță consistentă.

De asemenea, partidul sugerează autorităților locale să ia în considerare implementarea unor reguli sau ghiduri pentru proiectele de termoizolare și renovare a fațadelor, care să includă consultarea comunității și monitorizarea respectării acestor reguli.

Advertisement

Prin aceste măsuri, se poate asigura că aspectul fațadelor va deveni mai plăcut și mai uniform, contribuind astfel la îmbunătățirea esteticii urbane și consolidarea coeziunii în comunitatea locală.

Continue Reading

Știri

500 de polițiști au patrulat județul Călărași weekendul trecut. Au fost aplicate 500 de amenzi în valoare de peste 170.000 de lei

Published

on

BMW POLITIE

Aproximativ 500 de polițiști au patrulat străzile județului Călărași, în perioada 12-14 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia au intervenit la 169 de sesizări ale cetățenilor, iar 19 permise de conducere au fost reținute în cazul șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului rutier. 

Ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului, oamenii legii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane. Totodată, aceștia au aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de peste 173.000 de lei, ceea ce ar însemna că în medie fiecare polițist prezent ar fi acordat câte o amendă în perioada sfârșitului de săptămână. 

Polițiștii rutieri au reținut și ei 19 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. 

Mai exact, un bărbat de 45 de ani a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, care s-a ales cu dosar penal. Un alt tânăr de 19 ani care conducea beat, fără permis auto, o mașină pe care o furase a fost reținut timp de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Un alt bărbat de 43 de ani a încălcat ordinul de protecție impus de fosta soție, pe care a și agresat-o fizic ulterior. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vânătoare de ouă și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați la Grădina Zoologică din Călărași

Published

on

Grădina Zoo din Călărași organizează pentru al treilea an la rând vânătoarea de ouă. De data aceasta, însă, organizatorii își doresc să pună la cale un eveniment memorabil atât pentru ce mici, dar și pentru adulți – mămici, tătici, bunici. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Călărași și  va avea loc pe 6 mai, între orele 10:00 – 14:00. 

Alături de Sidepol, Crucea Roșie Călărași, Jandarmeria Călărași și voluntarii din Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași, călărășenii vor putea susține campania „Stai la masă cu o faptă bună!”, o inițiativă prin care restaurantul Texas Bar-B-Q a implementat conceptul „Meniu în așteptare” – adică donații care se vor transforma într-o masă caldă pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Cum se va întâmpla? Grădina Zoo va organiza diverse ateliere de creație, ateliere de cercetași, de prim-ajutor, iar participanții vor putea vedea și echipele de intervenție ale poliției și ale jandarmeriei, precum și autospecialele acestora. 

Mai mult de atât, vor avea loc concursuri cu premii și multe surprize pentru copii, iar fiecare călărășean va putea să doneze în urnele existente la fiecare stand (atât cât dorește) pentru a susține campania. 

Practic, tu donezi la Zoo în urnele puse la dispoziție de Crucea Roșie, iar la final de lună toți bănuții vor fi transformați în meniuri “aburinde”, care vor ajunge în mânuţele copiilor aflați în dificultate.

Advertisement

Premiile pregătite de Zoo vor fi, printre altele: materiale oferite de Roger Design și de librăria Arienta, vouchere pentru intrare gratuită la Zoo, abonamente pentru copii la bazinul de înot, vouchere pentru van-ul Texas, ouă de ciocolată sau pictură pe față.

Continue Reading

Cele mai vizualizate