Connect with us

Știri

Comuna Vâlcelele sărbătorește Ziua Eroilor cu solemnitate și emoție

Published

on

Astăzi, în comuna Vâlcelele din județul Călărași, primarul Ionel Tatu a organizat cu succes o serie de manifestări cultural-religioase pentru a marca Ziua Eroilor, evenimentul care are loc în fiecare an pe data de 25 mai. Această inițiativă a reușit să aducă sute de persoane în satul Floroaica și în comuna Vâlcelele, evidențiind importanța și respectul față de eroii căzuți pentru patrie.

Ziua Eroilor este sărbătorită în România la 40 de zile de la Sfintele Paști, în ziua Înălțării Domnului. Este un moment în care românii aduc un omagiu celor care și-au sacrificat viețile în lupta pentru țară. Primarul Ionel Tatu a înțeles importanța acestei zile și a reușit să mobilizeze comunitatea pentru a comemora eroii într-un mod special.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, precum și invitați din alte localități, toți alături de locuitorii comunei Vâlcelele. Momentul solemn a avut loc la monumentul dedicat eroului grenadier Constantin Mușat, situat în satul Floroaica. Aici, oamenii s-au adunat pentru a cinsti memoria eroilor căzuți pentru patrie și a le aduce un sincer omagiu.

Primăria Vâlcelele, împreună cu Școala Gimnazială „Florența Albu” și elevii de la Palatul Copiilor Călărași, au depus coroane la Monumentul Eroilor din centrul comunei. Gestul simbolic al depunerii de coroane a evidențiat respectul și recunoștința față de cei care s-au jertfit pentru România. De asemenea, preoții din comună au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor, iar elevii școlii au susținut un moment artistic în care au interpretat cântece și recitat poezii patriotice.

Această inițiativă a primarului Ionel Tatu demonstrează angajamentul și grija sa față de comunitatea locală și față de valorile naționale. Prin organizarea acestor manifestări cultural-religioase, el a reușit nu doar să aducă oamenii împreună într-un moment de comemorare și recunoștință, dar și să păstreze vie memoria eroilor care s-au sacrificat pentru țară.

Astfel, în comuna Vâlcelele, Ziua Eroilor a fost marcată într-un mod solemn și emoționant, iar participarea masivă a localnicilor a demonstrat unitatea și respectul față de cei care și-au dat viața pentru libertatea și demnitatea României.

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Cele mai accesate articole