Connect with us

Știri

Comuna Jegălia va avea o stație pentru pompierii SMURD

Published

on

În comuna Jegălia, primarul liberal Vasile Aurel a făcut investiții semnificative în sănătate pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din zonă. În vara anului 2019, a fost dat în folosință Dispensarul medical din Jegalia, construit în clădirea fostei școli, pentru a asigura permanența unui serviciu de asistență medicală pentru întreaga comunitate. Dispensarul are șase cabinete, printre care pediatrie, oftalmologie și medicină generală, și este coordonat de doctorul Topologeanu Gabriela, medic de familie specialist în medicină fizică și de reabilitare. Acest proiect a fost finanțat prin fonduri guvernamentale în valoare de 1.711.510 lei.

În plus, în satul Gâldău din Jegălia a fost deschis un dispensar cu medic de familie pentru a veni în ajutorul celor din zonă care până atunci erau înscriși în satul Pietroiu. Închisă în 2013 din cauza lipsei de elevi, Școala Generalpă din Iereru s-a transformat într-un centru medical. Autoritățile locale au accesat fonduri prin PNDL 2, astfel încât astăzi centrul este dotat cu tot ce trebuie.

Topologeanu Gabriela / Medic de familie

Topologeanu Gabriela / Medic de familie

Primarul Vasile Aurel nu s-a oprit aici și a demarat un nou proiect pentru a construi o bază SMURD pe fosta locație a ANIF-ului din comuna Jegalia. Senatorul liberal Ciprian Panda a asigurat conducerea Primăriei Jegălia că proiectul va fi realizat, iar sediul pentru garda de intervenția pompierilor din serviciul SMURD va fi un succes. În septembrie 2021 a fost semnat protocolul de predare primire între Ministerul Agriculturii și Primăria Jegălia pentru clădirea și terenul unde a funcționat un sistem de îmbunătățiri funciare.

Primarul Vasile Aurel speră ca lucrările la acest proiect important să înceapă în vara anului 2023. Prin aceste investiții în sănătate, primarul își propune să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor din comuna Jegălia și să le ofere servicii medicale de calitate.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole