Connect with us

Știri

Combinatul siderurgic Donalam a dotat cu echipamente moderne de IT și mecanică laboratoarele liceelor Mihai Eminescu și Danubius din Călărași

Published

on

Pentru al patrulea an consecutiv, Donalam a sponsorizat Liceul Danubius cu suma de 14.700 lei, pentru achiziția echipamentelor necesare astfel încât elevii să poată beneficia de o pregătire practică la cele mai bune standarde.

Pentru Liceul Mihai Eminescu, Donalam a achiziționat 15 unități de calculator performante, în valoare totală de aproximativ 22,700 de lei, necesare modernizării laboratorului de informatică al liceului. 

Această sponsorizare se altură donației în valoarea de aproximativ 133.000 de euro pentru achiziția de echipamente medicale pe care Donalam a realizat-o în beneficiul Spitalului Județean Călărași, Inspectoratului Județean de Poliție Călărași și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, în contextul pandemiei COVID-19.

Sponssorizări de peste 47.000 lei pentru licee

Donalam, unul dintre principalii jucători ai industriei barelor din oţel laminate la cald din Europa, a demarat ediția din acest an a programului dedicat susținerii educației în județul Călărași. Compania a oferit sponsorizări în valoare totală de peste 47,000 de lei pentru dotarea laboratoarelor din liceele din Călărași și finanțarea educațională a tinerilor.

Donalam a contribuit la modernizarea laboratorului de informatică al Liceului Mihai Eminescu prin achiziția a 15 unități de calculator performante, în valoare totală de aproximativ 22,700 de lei.

De asemenea, compania și-a continuat implicarea activă în dezvoltarea învățământului profesional din judet și formarea viitorilor specialiști în domeniul industrial. Astfel, Donalam a sponsorizat, pentru al patrulea an consecutiv, Liceul Danubius în vederea dotării cu echipamentele necesare astfel încât elevii să poată beneficia de o pregătire practică la cele mai bune standarde. Donația de anul acesta s-a ridicat la suma de 14,700 de lei.

Donalam a acordat liceului Danubius sponsorizări în valoare totală de 59.654 lei

În ultimii patru ani, Donalam a acordat liceului Danubius sponsorizări în valoare totală de 59,654 lei (TVA inclus), sumă din care au fost achiziționate mai multe echipamente, instrumente și materiale de care elevii au avut nevoie la diferite laboratoare și ateliere (exp. trusă lăcătuș, stații de lipit, osciloscoape digitale, aparate de sudură, cabluri, întrerupătoare, măști etc.). De asemenea, elevii au beneficiat de vizite și practică școlară în cadrul Donalam.

Tot de la acest liceu au fost selectați doi foști elevi, în prezent studenți la Universitatea Politehnică din București, cu rezultate educaționale bune, cărora compania le va asigura anual câte o bursă de studii în valoare de 5,000 de lei.

 “Tinerii de astăzi sunt viitorii profeșioniști de mâine, iar educația lor reprezintă motorul principal în menținerea unei comunități solide, alcătuită din oameni responsabili, pasionați și implicați. Consider ca este și datoria noastră, a întreprinderilor din mediul privat, să conlucram cu instituțiile educaționale locale, cu scopul comun de a dezvolta potențialul noilor generații. Ne implicăm cu dedicare ori de câte ori avem ocazia să aducem o schimbare pozitivă în comunitatea din care facem parte”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam.

Programele de sponsorizari realizate de Donalam vizează, pe lângă mediul educațional, și alte domenii, precum cel sportiv sau medical. Astfel anul acesta, Donalam s-a implicat în furnizarea de echipamente medicale în valoare de aproximativ 133.000 Euro, de maximă necesitate personalului medical și non – medical din județul Călărași, ân contextul pandemiei de COVID-19. Anul trecut, compania a oferit sprijin financiar către Spitalul Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian”, Călărași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Sțirbei” și Clubul Sportiv „Temerarii”.

Despre Donalam:

Donalam, cu sediul în Călărași, este unul dintre principalii jucători din industria barelor din oţel laminate la cald din Europa. Compania a fost înfiinţată în 2006, iar în 2007 a achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Donalam face parte din grupul italian Beltrame, înființat în 1896, unul dintre cei mai mari producători de bare comerciale din oțel şi oţeluri speciale, care deţine fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajați. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 1,24 miliarde de euro în 2018.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro