Connect with us

Breaking News

Colegiul National Barbu Știrbei Călărași- din nou pe harta lumii!

Published

on

În urma selecției în vederea înfiinţării la nivelul fiecărui judeţ din ţară a centrelor de excelență din cadrul proiectului „Promovarea și susținerea excelenței în educație prin dezvoltarea competențelor în disciplina Tehnologia Informației”, Colegiul Național ,,Barbu Știrbei ” din Călărași a fost desemnat CETI (Centru de Excelență în Tehnologia Informației) pentru judeţul Călărași.

Proiectul are ca obiectiv, prin crearea unui parteneriat educațional cu Japonia, asigurarea condițiilor optime de pregătire și dezvoltare a elevilor din clasele IX – XII cu profil matematică – informatică,  capabili de performanțe înalte. Centrul va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante și o tablă interactivă.

Cum poate beneficia sistemul educațional din Romania de colaborarea cu profesori japonezi, prin implementarea unui astfel de proiect?  Aflam dintr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale care sunt beneficiile :

Oportunitate de bună practică pentru profesorii de informatică din România având în vedere know-how-ul japonez în domeniul științei calculatoarelor; · Disponibilitate de bază materială în informatică şi profesori specializați în domeniu; · Ridicarea nivelului de educație și creșterea competitivității elevilor cu rezultate deosebite prin munca directă cu formatorii japonezi; · Flexibilizarea demersului didactic prin abordarea integrată a curriculumului şi aranjarea secvențelor curriculare conform aptitudinilor deosebite ale copiilor supradotați; · Aplicarea unor strategii de instruire care adaptează conținutul curriculum-ului la stilul de învățare a copiilor supradotați şi/sau talentați; · Diferențierea conținuturilor, a strategiilor didactice în funcție de disponibilitatea, interesele, profilurile de învățare ale elevilor; · Exersarea unor metode şi tehnici de predare active și interactive; · Cunoașterea strategiilor de predare care se impun în educația copiilor supradotați; · Includerea metodelor propuse în strategii de predare coerente, creative, care urmăresc dezvoltarea responsabilității şi a spiritului de echipă; · Analiza trăsăturilor şi implicațiilor pedagogice ale învățării prin cooperarea cu persoane înalt specializate din Japonia.

Această desemnare este onorantă pentru CNBS deoarece criteriile de selecție au fost numeroase, reprezentând în același timp o recompensă a muncii profesorilor Hreniuc Toader, Hreniuc Ema, Șerban Gabriela și Dumitrescu Gica. De asemenea, la această selecție a contat şi faptul că avem în liceul nostru elevi care au participat la olimpiade si concursuri naționale și internaționale obținând rezultate deosebite: Dumitrescu Radu,  Miclăuș Adrian, Vlad Radu- Mihai și Dinu Alexandru. „Un alt avantaj important în cadrul selecției a fost și acela că avem tradiţie în acest domeniu şi funcționăm cu profil de matematică-informatică, intensiv informatică”, a declarat Eufrosina Amza, directorul Colegiului Național ”Barbu Știrbei”.

Pin inființarea unui astfel de centru, elevilor din județ li se va acorda o pregătire avansată, calificată, mai bine focalizată pe aptitudinile și nevoile lor de instruire avansată, prin promovarea unor metode și instrumente pentru depistarea valorilor autentice și stimularea creativității specifice.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Scăpări de gaze pe Varianta Nord din Călărași

Published

on

O nouă alertă duminică noapte în Călărași pentru pompierii militari. 

Un nou apel prin 112 a mobilizat mai multe echipaje de intervenție din structura CBRN a ISU Călărași, care au fost solicitate sa intervină pe Varianta Nord a municipiului Călărași, unde un salariat al Cimitirului Sf. Lazar a sesizat un miros puternic de gaze.

Intervenția este în dinamica la acest moment.

Continue Reading

Breaking News

Locuință cuprinsă de flăcări, în municipiul Călărași

Published

on

Momente de panică, în această după amiază, pe strada Zorilor din municipiul Călărași, provocate de un incendiu izbucnit la o locuinţă. Pompierii călărășeni au fost alertați să intervină la fața locului deplasându-se mai multe autospeciale cu apă  și spumă dar și echipaje SMURD pentru preluarea posibilelor victimelor. 

Focul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 30 mp și sunt posibilități de propagare la casele învecinate.

Potrivit canalsud.ro, incendiul a fost provocat din cauza unei cratițe uitată pe aragaz de o bătrâna în vârstă de 86 de ani. Persoana în cauza a suferit un atac de panică, fiind preluată de o ambulanță pentru îngrijiri medicale.

Continue Reading

Cele mai accesate articole