Connect with us

Actualitate

Colegii din Primăria Comunei Gălbinași au pierdut un om de valoare/ Romanescu Nelu s-a stins din viață

Published

on

Astăzi, funcționarii din primăria comunei Gălbinași trec prin clipe grele, un coleg din instituția condusă de primarul Radu Paul a încetat din viață. Pîrvu Tudor, angajat din cadrul primăriei a transmis condoleanțe din partea primăriei și a colectivului instituției. 

Am pierdut un coleg, un om foarte bun. A lucrat aici încă din 2005, de la înființarea comunei Gălbinași. Un om care și-a adus aportul necontenit. Pentru orice problema pe care aceste o avea de rezolvat, făcea tot posibilul, se zbătea din răsputeri să ajute pe oricine. Venea de acasă dacă era nevoie. Romanescu Nelu , funcționar public la Serviciul de Stare Civilă. Primarul Radu Paul este foarte supărat și nu îi vine să creadă ceea ce s-a întâmplat. Salariații din primărie nu sunt doar simpli angajați, pot spune că sunt o echipă. Oameni care se cunosc de foarte mult timp.

Datorită colegialismului de care dăm dovadă de atâta timp, oamenii vin cu drag la noi să-și rezolva problemele. Domnul Romanescu Nelu a fost condus pe ultimul drum de foarte multe persoane, semn că a fost apreciat. Primarul comunei, alături de membrii consiliului local, dar și restul angajaților din primărie au fost alături de familia care, în aceste momente trece prin clipe grele.  Cauza decesului colegului nostru se pare că a pornit de la inimă. Era operat, avea două stenduri. Stop cardio-respirator. În urmă acestuia a rămas o soție cu doi copii, unul plecat în străinătate, iar unul în țară, lucrează în jandarmerie.”a declarat Pîrvu Tudor – funcționar al primăriei comunei Gălbinași pentru Călărași News

Cred că a fost cel mai bun coleg din primărie pe care l-am avut. Cel mai bun ofițer de stare civilă pe care l-am pierdut. Am ajutat și noi cât am putut. A lăsat în urma sa o soție și doi tineri putrenici. Îl cunosc pe domnul Romanescu de peste 35 de ani. Acesta își dorea ca unu din fii săi să se angajeze la primăria din comună, era dorința lui. Ca profesie, domnul Romanescu Nelu era contabil, a lucrat forate mult timp la privat. El era omul pe care îl întrebat atunci când aveam nevoie de lămuriri sau explicații referitoare la primărie. Am preluat eu activitatea stării civile din primărie. Chiar astăzi la orele 13.00 am avut o cununie. Am desemnat secretarul și încă un funcționar să se ocupe de Serviciul de Stare Civilă în cazul în care nu aș putea să mă ocup eu.” – a declarat Radu Paul, primar al comunei Gălbinași, jud. Călărași

                                Dumnezeul să-l odihnească și să-i fie țărâna ușoară! REGRETE ETERNE!

Primarul Comnunei Gălbinași, Radu Paul, alături de  Consiliul Local și colegii din cadrul primăriei și-au exprimat regretele pentru decesul  fulgerător al colegului acestora.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Locuințele de lux ale Călărașiului: cum arată apartamentul de aproape 100.000 de euro

Published

on

Unora li s-ar putea părea scump, altora prețul corect. Piața imobiliară se conturează după câteva criterii generale, însă există și excepții. Nu mulți sunt cei care țin cont însă de ele. Își pun casele și apartamentele la vânzare după un preț aproximat, fie din “ochi”, fie raportat la prețul imobilelor din jur.

Cifrele arată că cea mai scumpă piață imobiliară ar fi în Cluj, acolo unde costul unei garsoniere ar putea ajunge fără probleme la 100.000 de euro.

Se ştie că piaţa imobiliară din Cluj-Napoca este cea mai scumpă din ţară. Oferte există pentru toate buzunarele. Cele mai scumpe apartamente cu o cameră din oraş sunt poziţionate central şi costă peste 100.000 de euro. De asemenea, sunt amenajate după profilul potenţialului cumpărător: regal în centru, office în zona de birouri. Lăsam Clujul în urmă și revenim în Călărași.

Un apartament de 86 mp, cu 3 camere, o sufragerie, două băi, două holuri, plasat la etajul 1 al blocului D20, construit în perioada 1975 – 1985, situat pe strada Cornișei la intersecția cu strada Crișana, a fost pus la vânzare cu 99.000 de mii de euro.

Anunțul a fost încărcat pe Olx.ro – https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-3camere-1-sufragerie-complet-mobilat-IDgICDm.html

Cum arata cel mai scump apartament din Călărași pus la vânzare 

Exemplele nu se opresc însă aici. Un alt apartament, mult mai mic ca suprafață utilă, însă mai scump cu peste 27.000 de euro peste cel prezentat mai sus, situat ultracentral pe strada Cornișei din municipiul Călărași, a fost pus la vânzare pe vânzare recent.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-apartament-decomandat-etaj-1-cu-vedere-la-parcul-dumbrava-IDgFZQm.html

În cealaltă extremă a listei se afla un apartament situat la etajul 10 al unui bloc din zona 10 Nivele, aflat într-o stare avansată de degradare, prețul acestuia fiind de 22.800 de euro

https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-2-camere-50mp-etaj-10-calarasi-IDg33tP.html

Continue Reading

Actualitate

Educație rutieră în școlile din Călărași

Published

on

În  data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Serviciului Rutier și Biroului Rutier Oltenița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere.

Astfel, elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor.

Continue Reading

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole