Connect with us

Știri

CJCC: Pregătiri pentru Târgul de Crăciun Călărași. Ce reguli trebuie să respecte comercianții

Published

on

Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași organizează în perioada 01 decembrie 2022 – 31 decembrie 2022 Târgul de Crăciun Călărași, în Sala Barbu Știrbei și pe platoul Consiliului Județean Călărași.
Pentru acest eveniment regăsiți mai jos regulamentul de înscriere în calitate de comerciant produse alimentare/nealimentare specifice sărbătorilor de iarnă.
Informații eveniment:
 Perioada 01 decembrie 2022 – 31 decembrie 2022
 Locație eveniment: Platoul Consiliului Județean Călărași
 Locație spații de închiriat :
Pe tronsonul Strada Sloboziei, între strada București (intersecție cu strada Sloboziei) și strada Progresul (intersecție cu strada 1 Decembrie 1918).
 Program funcționare operatori economici/expozanți:
Zilnic între orele 16:00 – 23 în perioada 01 decembrie 2022 – 30 decembrie 2022 și între orele 16:00 – 02:00 în noaptea de Revelion.
Condiții de înscriere Târg de Crăciun:
Se vor accepta DOAR produsele alimentare/nealimentare care au legătură cu evenimentul sau perioada de desfășurare a evenimentului:
• Preparate din carne/mezeluri și brânzeturi tradiționale românești specifice perioadei sărbătorilor de iarna;
• Produse de panificație și cofetărie specifice sărbatorilor de iarnă: cozonaci, turta dulce, etc.;
• Mâncare gatita traditionala: sarmale, tochitura, pomana porcului, ciorbe, etc. (cu servire la pachet)
• Băuturi calde alcoolice si nonalcoolice: vin fiert, ceai, cafea, etc.;
• Băuturi reci alcoolice si nonalcoolice: apa, sucuri, vin, etc.;
• Cărti de citit;
• Obiecte de decor pentru Crăciun: beteala, ghirlande, globulețe, felinare, etc.;
• Îmbrăcăminte și încălțăminte produse tradiționale românești din piele și blană;
• Cadouri/suveniruri cu tematica de Crăciun;
• Obiecte de decor casă (lenjerii, fețe de masă, etc) și vestimentare cu tematica de iarnă;
• Vase de lut si ceramica tradiționale;
• Produse alimentare de tip fast-food.;
• Dulciuri și jucării cu tematica de iarnă/Crăciun;
Pentru mai multe informații și cererea de înscriere vă rugăm să accesați CULTURALCL.RO-Târgul de crăciun

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate