Connect with us

Știri

CJCC nu a primit aprobare din partea Primăriei Călărași pentru organizarea de evenimente culturale în Baza Navrom

Published

on

Virgil Diaconu, managerul Centrului Judeţean de Creaţie şi Cultură Călărași, a solicitat Primăriei Municipiului Călărași, la sfârșitul lunii mai a acestui an, punerea la dispoziție a Bazei Navrom pentru desfășurarea și organizarea evenimentelor culturale. Solicitarea a fost depusă în contextul măsurilor de relaxare discutate și aprobate de președintele Iohannis, intrată în vigoare de la 1 iunie 2020. Așa cum era de așteptat, autoritățile publice locale s-au opus propunerii făcute de mangerul CJCC Călărași.

Răspunsul primit a fost unui negativ.„Baza sportivă Navrom nu va putea fi pusă la dispoziţie pentru organizarea de evenimente cultural – artistice întrucât compartimentarea şi dotprile acesteia sunt destinate competiţiilor sportive şi prin utilizarea acestora în alte scopuri pot fi deteriorate”

Managerul  vorbește într-un inteviu despre faptul că se aștepta la un astfel de răspuns…însă acesta a a luat în calcul o a două variantă. Organizarea de spectacole în aer liber în municipiul Oltenița, în orașele Lehliu Gară și Fundulea, precum și în comuna Borcea.

Pentru locuitorii municipiului reședință de județ, singura șansă de a avea acces la cultură este aceea de a sancționa administrația Drăgulin, trimițând-o acasă! Pe 27 septembrie, călărășenii trebuie să iasă cu toții la vot și să-și aleagă primarul cel mai potrivit: pe Marius Dulce – un om cu adevărat pentru Călărași și călărășeni.” – spune managerul CJCC, Virgil Diaconu

Conducerea CJCC se gândește la organizarea de evenimente în aer liber

Managerul spune că își dorește ca la finele lunii septembrie să poată începe cel puțin spectacolele în aer liber pe arena Navrom.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.