Connect with us

Administrație

CJ Călărași a asfaltat 2 km pe Drumul Național 4 (Oltenița). Primăria ar trebui să finalizeze lucrarea

Published

on

În ultimele luni, Drumul Național 4 din zona Municipiului Oltenița, o arteră importantă pentru comunitate, a devenit subiectul unor tensiuni puternice între Consiliul Județean Călărași și Primăria Oltenița. Aparent, aceste tensiuni au izvorât din diferite interese legate de direcția pe care trebuie să o aibă modernizarea acestui drum.

Într-o conferință de presă recentă, Mihăiță Beștea, reprezentant al Consiliului Județean Călărași, a afirmat: „Întâmplarea face, finalizăm și lucrurile la investiția pe care Consiliul județean a făcut-o în Oltenița. Aici mă refer la bucata de aproximativ 2 km ai Drumului Național 4.” Acest anunț vine la mai bine de 8 luni de la semnarea unui protocol între Consiliul Județean și Primăria Municipiului Oltenița, cu privire la reabilitarea Drumului Național 4, denumit și „Bulevardul 22 Decembrie”.

mihaita beștea

Mihaita Beștea – vicepreședinte CJ Călărași

Protocolul încheiat în anul 2022 presupunea o contribuție proporțională din partea ambelor entități, pentru modernizarea acestui sector de drum cu o lungime de aproximativ 5,9 km. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 5.200.000 lei, la care se adaugă T.V.A. Municipiul Oltenița urma să asigure finanțarea în cuantum de 250.000 lei, la care se adaugă T.V.A., în timp ce Consiliul Județean Călărași trebuia să acopere 4.950.000 lei, la care se adaugă T.V.A. Durata estimată de finalizare a lucrărilor era de 15 luni.

Cu toate acestea, tensiunile au apărut în ceea ce privește direcția proiectului. Primarul Constantin Milescu a inițiat tăieri de arbori și pomi fructiferi pentru lărgirea drumului și adăugarea de benzi suplimentare, o acțiune care nu făcea parte din protocolul încheiat între cele două entități. Acest lucru a stârnit nemulțumirea Consiliului Județean Călărași, care a avertizat că finanțarea proiectului ar putea fi suspendată din acest motiv.

De-a lungul ultimelor 9 luni, zona DN4 din Oltenița a fost martora unui număr semnificativ de accidente de circulație grave, subliniind importanța imediată a reabilitării acestui tronson. Cu toate acestea, proiectul a stagnat, iar comunitatea locală rămâne în așteptare, cu drumurile în stare precară.

Artera care prezintă cel mai ridicat risc de producere al accidentelor rutiere grave este reprezentată de Drumul Național 4 unde au avut loc 6 (+3) accidente grave soldate cu 5 (+2) persoane decedate și 2 (+2) persoane rănite grav, se arată într-un comunicat al IPJ Călărași din 11 oct 2023.

În ciuda eforturilor noastre de a obține un punct de vedere din partea primarului Constantin Milescu cu privire la stadiul lucrărilor, acesta nu a putut fi contactat telefonic, lăsând multe întrebări fără răspuns.

Finalizarea acestui proiect, ar fi unul dintre putinele lucruri bune, daca nu cumva chiar singurul, pe care le-a facut Consiliul Judetean Calarasi in acest mandat, pentru Oltenita. Din pacate, implicarea Primariei Oltenita in acest demers salutar, a dus in final la nerespectarea termenului initial si, implicit, a proiectului…

Nimic nu ne mai surprinde insa, cand e vorba de proiectele in care e implicata Primaria condusa de Milescu Costinel. Uitati-va spre exemplu ce scandal a provocat prin planificarea defectuoasa a lucrarilor de reabilitare termica a scolilor gimnaziale din Oltenita: parinti scandalizati, copii bulversati etc. Din fericire, epoca Milescu isi va da obstescul sfarsit, in mai putin de un an” a apreciat Leonard Petre. fondatorul site-ului Televiziunea Oltenița.

Administrație

Călărași: Terenuri gratuite de la primărie pentru tineri. A fost aprobată o nouă listă

Published

on

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din municipiul Călărași, desfășurată pe 27 noiembrie, a fost votat un proiect de Hotărâre important. Acesta vizează aprobarea listei beneficiarilor care au primit gratuit locuri de casă în conformitate cu prevederile Legii 15/2003. Persoanele aflate pe această listă au acum dreptul să-și ridice locuințele în termenul stabilit de lege.

Printre criteriile de eligibilitate, se menționează că aceste drepturi pot fi acordate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Astfel, beneficiarii se încadrează într-o categorie specifică, conform legislației în vigoare.

Lista completă a beneficiarilor este disponibilă mai jos pentru consultare.

Numele beneficiarilor, ordonate pe verticală:

1. STAN MIHAELA

2. OPREA ŞTEFAN VALENTIN

3. PETCU ŞTEFAN

4. PENA GEORGETA

5. PĂTRUŢ MARIA ANTOANETA

6. NEDELCU VASILE

7. NECULA ANDREEA DIANA

8. MUGEA FLORENTINA DANIELA

9. BAIARAM CRISTINA

10. MOLDOVAN ALEXANDRU

11. MOISE MIHAELA GEORGIANA

12. GIOLEA MARIUS DORINEL

13. GHEORGHE MARIAN

14. ZAHARIA ŞTEFAN ALEXANDRU

15. ZAMFIR BARBU CRISTIAN

16. STANCIU DIANA LOREDANA

17. IUGA IONUŢ CRISTIAN

18. TULPAN DAN

19. TOMA IULIANA

20. ICHIMESCU CARMEN NICOLETA

21. ILIE (NAE) MARIA COSMINA

22. DANCIU RALUCA MARIA

23. COPĂCEANU COSMINA

24. CONSTANDACHE PETRU BOGDAN

25. ALIONTE SORIN IULIAN

26. STAN DANIELA GABRIELA

27. DUMITRU IONUŢ LUCIAN

28. DUMITRACHE RĂZVAN NICOLAE

29. DINU FLORENTINA ADRIANA

30. DINU ALEXANDRU ROBERT

31. CĂLIN GEORGIANA

32. BRANIŞTE EDUARD MARIUS

33. BOLDINOG GEORGIANA

34. VÂLCU CARMEN FLORENTINA

35. VOICU DIANA CASIANA

36. ANGHEL DORIAN MARIAN

37. MARIN CRINA SIMONA

38. BLEBEA ŞTEFAN MARIUS

39. PÂNZĂRUC ALIN

40. IONESCU FLORENTINA

41. POSTOLIA COSMIN IONUŢ

42. IOSIF SANDRA MIHAELA

43. MEDELEANU ANDREI IULIAN

44. PETRACHE MIHAI GABRIEL

45. CEAFALĂU MARIAN CIPRIAN

46. POSTOLACHE MARIUS ALEXANDRU

47. TĂRĂBĂŞANU MĂDĂLINA FLORENTINA

48. ŞERB GEORGIAN IONUŢ

49. STAN CARINA ALEXANDRA

50. ŞERBAN MARIO ROBERT

51. RUJA PAULA MARIANA

52. RADU LILIANA ANDREEA

53. DUMITRU VALENTINA

54. ENE EMILIA CRISTINA

55. BĂRĂGĂU ALEXANDRA DANIELA

56. AMZARU ALINA GEORGIANA

57. ANDREI MĂDĂLIN ALEXANDRU

58. BACIU MIHAELA RAMONA

59. BANCU FLORIN ADRIAN

60. IANCU DORU DOREL

61. VASILESCU MARINEL EUGEN

Continue Reading

Administrație

Marius Dulce: “Orașul trebuie să evolueze!”

Published

on

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, Marius Dulce, edilul municipiului Călărași, a subliniat angajamentul echipei sale de la Serviciul Public Pavaje Spații Verzi Călărași în realizarea integrală a lucrărilor din municipiu. Edilul a evidențiat eforturile considerabile ale lucrătorilor, afirmând că toate proiectele desfășurate în jurul blocurilor au fost gestionate de personalul dedicat din cadrul acestei instituții.

Dulce a subliniat că volumul de muncă a atins cote maxime, explicând că inițiativele de curățare și amenajare a zonelor din jurul blocurilor au întâmpinat rezistență din partea unor cetățeni nemulțumiți de schimbările aduse. „Odată cu ‘destuparea’ grădinilor, a apărut o altă categorie de cetățeni”, a declarat el, referindu-se la cei care manifestă nemulțumire față de lucrările care aduc un plus de civilizație și ordine în cartiere.

Totodata, edilul a subliniat importanța eliminării locurilor obscure și neiluminate, evidențiind necesitatea de a transforma aceste spații în zone sigure și bine iluminate. Marius Dulce a făcut și o mențiune specială privind lucrările de asfaltare de pe strada București, promițând continuarea eforturilor pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în întreg municipiul Călărași.

Continue Reading

Administrație

PMC. Strada București va fi gata în aprilie 2024

Published

on

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, precizează că lucrările de pe strada București vor fi gata în aprilie, anul viitor, și recunoaște că cei mai deranjați cetățeni ai orașului sunt cei de pe strada București. Inclusiv președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a cărui intrare în curte a fost blocată din cauza lucrărilor.

Cu toate că se declară deranjat la rândul său de felul în care se mișcă lucrurile, acesta spune că „lucrurile vor intra pe un făgaș normal”.

„Eu estimez că undeva în luna aprilie va fi gata strada București, pentru că din calcule făcute chiar astăzi de dimineață, o să ajungem undeva în jur de 80% realizat și o să mai rămână 20%, dar acest lucru nu ne deranjează. Deja am făcut cerere de fazare, putem să fazăm pe exercițiul financiar următor și nu ne afectează bugetul”, a declarat Marius Dulce într-o conferință de presă.

Un reporter a semnalat calitatea îndoielnică a lucrărilor pe anumite porțiuni ale străzii București, dar primarul asigură cetățenii că problemele vor fi remediate.

„Avem diriginte de șantier extern, avem diriginte de șantier intern. Sunt oameni de specialitate care verifică și spun ce să reia sau ce să facă din nou, pentru că vrem să evităm toate problemele. Lucrarea o să fie în garanție 5 ani, deci nu se pune problema să nu facem lucrurile așa cum trebuie”, a transmis edilul.

Inițial, proiectul trebuia să fie gata până la sfârșitul anului 2023, însă lucrările au avut o întârziere de trei luni de la început din cauza firmei executante. „Este o firmă destul de mare, dar cu foarte multe sincope. Ne găsiți în fiecare zi pe stradă după ei, pentru că încercăm să mărim acest ritm. Trebuie să ne asumăm acest lucru. Cel mai bun lucru este să facem proiectul, să-l terminăm. Și se va termina”, a spus primarul.

Strada București este cea mai mare arteră rutieră din Călărași, iar modernizarea ei a costat peste 9 milioane de euro.

Continue Reading

Cele mai vizualizate