Connect with us

Administrație

CJ Călărași a asfaltat 2 km pe Drumul Național 4 (Oltenița). Primăria ar trebui să finalizeze lucrarea

Published

on

În ultimele luni, Drumul Național 4 din zona Municipiului Oltenița, o arteră importantă pentru comunitate, a devenit subiectul unor tensiuni puternice între Consiliul Județean Călărași și Primăria Oltenița. Aparent, aceste tensiuni au izvorât din diferite interese legate de direcția pe care trebuie să o aibă modernizarea acestui drum.

Într-o conferință de presă recentă, Mihăiță Beștea, reprezentant al Consiliului Județean Călărași, a afirmat: “Întâmplarea face, finalizăm și lucrurile la investiția pe care Consiliul județean a făcut-o în Oltenița. Aici mă refer la bucata de aproximativ 2 km ai Drumului Național 4.” Acest anunț vine la mai bine de 8 luni de la semnarea unui protocol între Consiliul Județean și Primăria Municipiului Oltenița, cu privire la reabilitarea Drumului Național 4, denumit și “Bulevardul 22 Decembrie”.

mihaita beștea

Mihaita Beștea – vicepreședinte CJ Călărași

Protocolul încheiat în anul 2022 presupunea o contribuție proporțională din partea ambelor entități, pentru modernizarea acestui sector de drum cu o lungime de aproximativ 5,9 km. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 5.200.000 lei, la care se adaugă T.V.A. Municipiul Oltenița urma să asigure finanțarea în cuantum de 250.000 lei, la care se adaugă T.V.A., în timp ce Consiliul Județean Călărași trebuia să acopere 4.950.000 lei, la care se adaugă T.V.A. Durata estimată de finalizare a lucrărilor era de 15 luni.

Cu toate acestea, tensiunile au apărut în ceea ce privește direcția proiectului. Primarul Constantin Milescu a inițiat tăieri de arbori și pomi fructiferi pentru lărgirea drumului și adăugarea de benzi suplimentare, o acțiune care nu făcea parte din protocolul încheiat între cele două entități. Acest lucru a stârnit nemulțumirea Consiliului Județean Călărași, care a avertizat că finanțarea proiectului ar putea fi suspendată din acest motiv.

De-a lungul ultimelor 9 luni, zona DN4 din Oltenița a fost martora unui număr semnificativ de accidente de circulație grave, subliniind importanța imediată a reabilitării acestui tronson. Cu toate acestea, proiectul a stagnat, iar comunitatea locală rămâne în așteptare, cu drumurile în stare precară.

Advertisement

Artera care prezintă cel mai ridicat risc de producere al accidentelor rutiere grave este reprezentată de Drumul Național 4 unde au avut loc 6 (+3) accidente grave soldate cu 5 (+2) persoane decedate și 2 (+2) persoane rănite grav, se arată într-un comunicat al IPJ Călărași din 11 oct 2023.

În ciuda eforturilor noastre de a obține un punct de vedere din partea primarului Constantin Milescu cu privire la stadiul lucrărilor, acesta nu a putut fi contactat telefonic, lăsând multe întrebări fără răspuns.

Finalizarea acestui proiect, ar fi unul dintre putinele lucruri bune, daca nu cumva chiar singurul, pe care le-a facut Consiliul Judetean Calarasi in acest mandat, pentru Oltenita. Din pacate, implicarea Primariei Oltenita in acest demers salutar, a dus in final la nerespectarea termenului initial si, implicit, a proiectului…

Nimic nu ne mai surprinde insa, cand e vorba de proiectele in care e implicata Primaria condusa de Milescu Costinel. Uitati-va spre exemplu ce scandal a provocat prin planificarea defectuoasa a lucrarilor de reabilitare termica a scolilor gimnaziale din Oltenita: parinti scandalizati, copii bulversati etc. Din fericire, epoca Milescu isi va da obstescul sfarsit, in mai putin de un an” a apreciat Leonard Petre. fondatorul site-ului Televiziunea Oltenița.

Advertisement

Administrație

Amelia Giurcan cere prezență fizică obligatorie a consilierilor județeni la ședințe. Colegii din sală nu au fost de acord

Published

on

Ședința de joi a Consiliului Județean Călărași a fost marcată de o dispută aprinsă între consilierii județeni și conducerea instituției, în urma unui amendament propus de consiliera județeană USR, Amelia Giurcan. Aceasta a solicitat prezența fizică obligatorie a tuturor consilierilor județeni la ședințele consiliului, o cerere care a stârnit reacții.

Amendamentul propus de Giurcan a fost o reacție la decizia anterioară a consiliului, care permitea participarea și votarea consilierilor prin mijloace electronice, precum mesaje sau grupuri de WhatsApp. Consiliera a argumentat că participarea fizică la ședințe este esențială pentru a asigura transparența și responsabilitatea în luarea deciziilor care afectează dezvoltarea județului.

“Este inacceptabil ca acești oameni plătiți din bani publici să nu poată aloca cel puțin două ore pe lună pentru a participa la aceste discuții importante,” a declarat Amelia Giurcan. “Prezența fizică este necesară pentru o dezbatere reală și pentru luarea unor decizii informate și responsabile. Dacă niciun consilier nu va fi prezent în sala, nu va exista dezbatere publică?”

În replică, secretarul general al Consiliului Județean, Aurel Paraschiv, a explicat consilierei ca Hotărârea nu are caracter permanent, iar prezența online a consilierilor care vin din diferite colțuri ale județului pentru această ședință le oferă o alternativă. În final, propunerea Ameliei Giurcan a fost respinsă de consilierii județeni.

Advertisement

Cu toate acestea, Giurcan și-a menținut poziția, subliniind că flexibilitatea oferită de mijloacele electronice nu trebuie să devină o normă care să înlocuiască prezența fizică și implicarea directă a consilierilor în dezbateri.

“Care mai este rolul acestui Consiliu Județean? Care mai este dacă noi, consilierii județeni nu avem timp, să venim două ore pe lună… care mai este rolul?” a spus consiliera USR.

Continue Reading

Administrație

Au fost făcute aviotratamente la Călărași. Inițiativa primarului Marius Dulce este apreciată de către cetățeni

Published

on

By

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat, recent, pe Facebook, desfășurarea aviotratamentelor împotriva țânțarilor, o inițiativă ce a stârnit reacții pozitive din partea cetățenilor. Însoțit de câteva fotografii spectaculoase surprinse de la înălțime, din avionul implicat în aceste operațiuni, mesajul primarului subliniază eforturile administrației locale de a menține orașul liber de insecte dăunătoare.

La momentul actual, întregul oraș beneficiază de aviotratamente pentru combaterea țânțarilor. Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, inițiat în luna martie, se desfășoară conform unui grafic bine stabilit, care se modifică doar în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile. Acest plan riguros demonstrează angajamentul administrației locale de a asigura un mediu sănătos pentru toți locuitorii.

Cetățenii din Călărași au aplaudat inițiativa primarului Marius Dulce, exprimându-și mulțumirea prin comentarii și sute de like-uri la postarea lui de pe Facebook. Comentariile reflectă un sentiment general de recunoștință și apreciere pentru eforturile depuse în combaterea insectelor dăunătoare: „Felicitări!/ Excelent”. Mulți locuitori consideră că aceste măsuri sunt esențiale pentru confortul și sănătatea comunității, mai ales în contextul verii, când țânțarii pot reprezenta o problemă majoră.

Edilul a informat, de asemenea, că tratamentele au continuat cu operațiuni terestre pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și paraziților. Produsele utilizate în aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, asigurând astfel conformitatea cu standardele de siguranță și eficacitate.

Advertisement

Inițiativa primarului Marius Dulce de a implementa aviotratamente pentru combaterea țânțarilor, la Călărași, reflectă un angajament ferm față de sănătatea și bunăstarea comunității. Reacțiile pozitive ale cetățenilor subliniază importanța acestor măsuri și demonstrează sprijinul larg al comunității pentru astfel de acțiuni proactive. Pe măsură ce programul continuă, locuitorii din Călărași pot fi siguri că sănătatea și confortul lor sunt priorități esențiale pentru administrația locală.

„La această oră, toate zonele municipiului Călărași beneficiază de aviotratament pentru combaterea țânțarilor (larve și adulți). Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție l-am început în luna martie și îl derulăm conform unui grafic bine stabilit, care se modifică numai dacă vremea nu ne este favorabilă.

Continuăm astăzi (n.r. 3 iunie) și mâine seară (n.r. 4 iunie) cu tratament terestru pentru combaterea țânțarilor, a căpușelor și a paraziților. Produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide”, a transmis edilul luni, 3 iunie, pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

VIDEO. Inaugurare cu fast a noului loc de joacă la Grădinița Nr. 1 din Fundeni

Published

on

Primarul social-democrat al localității Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu, a inaugurat, vineri, 31 mai, noul loc de joacă al grădiniței Nr.1 Fundeni, un proiect mult așteptat de comunitatea locală. Evenimentul a adunat zeci de părinți ai preșcolarilor, alături de cadrele didactice, într-o atmosferă de sărbătoare.

Este un moment important pentru copiii noștri și pentru întreaga noastră localitate. Noul loc de joacă este rezultatul unei munci susținute și a unei colaborări strânse între administrația locală și comunitate,” a declarat primarul Gheorghiță Cărtușanu în discursul său de deschidere.

Noua zonă de joacă, echipată cu tobogane, leagăne și diverse structuri de cățărat, a fost concepută pentru a oferi copiilor un spațiu sigur și modern pentru recreere și dezvoltare fizică. Proiectul a fost realizat cu finanțare locală și a avut ca principal obiectiv îmbunătățirea condițiilor de educație și joacă pentru preșcolarii din Fundeni.

Fundeni

Fundeni

Ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proiect. Este esențial ca cei mici să aibă acces la facilități moderne, care să le stimuleze imaginația și să le dezvolte abilitățile fizice,” a adăugat primarul Cărtușanu.

Prezența numeroasă a părinților și cadrelor didactice la ceremonia de inaugurare a subliniat importanța pe care comunitatea o acordă educației și bunăstării copiilor. Evenimentul s-a încheiat cu o demonstrație de jocuri și activități organizate de educatoarele grădiniței, spre bucuria celor mici.

Advertisement

Noua investiție în educație și infrastructură a grădiniței numărul 1 din Fundeni reprezintă un pas înainte în eforturile primăriei de a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor din localitate.

MATERIAL DIFUZAT DE SOCIETATEA CALARARASI HEXEL PRESS SRL, COMANDAT DE PSD – FILIALA CĂLĂRAȘI – CUI MF: 21240002

Continue Reading

Cele mai vizualizate