Connect with us

Breaking News

Cisterna căzută în Dunăre a fost scoasă din apă

Published

on

UPDATE| Cisterna căzută în Dunăre a fost scoasă la mal. 

Ieri după-amiază (17 oct. 2017), cisterna căzută la sfârșitul săptămânii trecute a fost scoasă din apă de către două încărcătoare frontale (vole). Operațiunea de golire a cisternei a fost prima etapă care s-a aplicat din momentul în care aceasta a putut fi ancorată de malul Dunării. Pe data de 16 octombrie a. c, în jurul orelor 16:00 s-au început operațiunile de mutare ale celor peste 25.000 de litri, ulei de rapiță. Un BAC ce avea la bord o motopompă și o cisternă goală, au fost aduse și ancorate de mal, dar și de cisternă. S-au rupt sigiliile au fost întinse furtunele și s-a început efectiv golirea cisternei ce se afla mai mult de 70% în apă.

La această operațiune au asistat pompieri din cadrul ISU Călărași, purtătorul de cuvânt al ISU, Ovidiu Tătăranu, Comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Zamfir Cristian, Anghel Constantin, Șeful Căpităniei Portului Călărași, Polițiștii de la transporturi, dar și reprezentanții firmei de asigurări pentru cisternă.
Surse din anchetă spun că șoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind 0.
Se pare că șoferul nu a asigurat autovehiculul la staționare, nu a tras nici frâna de mână, nici lăsată într-o treaptă inferioară.

Polițiștii desfășoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs acest eveniment.

[SLGF id=4556]

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate