Connect with us

Evenimente

Ciprian Pandea – „La mulți ani, dragi români! Priviți cu încredere, credință și optimism spre viitor!”

Published

on

,,La mulți ani, România! Bucură-te astăzi, la 100 de ani de la momentul celei mai mari reușite și fii convinsă că cele mai bune timpuri ale tale se află în față, iar cele mai frumoase momente abia vor urma!

La mulți ani, dragi români! Priviți cu încredere, credință și optimism spre viitor!

Centenarul pe care-l aniversăm astăzi este un moment de aducere aminte, dar și promisiunea unui nou început.

Perioadele dificile apropie oamenii, îi învaţă să se susţină reciproc, să se iubească, dar mai important, să muncească împreună pentru un viitor mai bun. Decât să vorbim urât despre ţara noastră în perioade mai întunecate, haideţi să lăsăm aceste încercări să ne facă de 100 de ori mai puternici, de 100 de ori mai uniţi, mai motivaţi să facem din România o ţară de 100 de ori mai frumoasă. Noi suntem România! La mulţi ani, românilor! La mulţi ani, România!

Visul României Mari a fost un vis de unitate, de libertate, de bunăstare. În același timp, a fost și visul unui trai mai bun și mai decent pentru românul simplu, pentru omul a cărui viață avea nevoie reală de îmbunătățiri și care-și dorea să simtă că țara îi aparține cu adevărat și lui. A fost visul unei societăți mai corecte și mai echitabile, bazată pe alte raporturi de putere decât cele ale epocilor din trecut, al unei societăți libere, demne și curajoase. A fost visul unei țări dornice să-și ocupe cât mai repede locul pe care știa că-l merită în Europa și în lume, iar astăzi ne aflăm din ce in ce mai aproape de împlinirea acestui vis!

La mulţi ani, românilor! La mulţi ani, România!” 

 Preşedinte PSD Călăraşi – Ciprian Pandea

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Evenimente

VIDEO. „Regal Cabalin” ediția a III-a – frumusețe și eleganță

Published

on

Regal Cabalin, eveniment de anvergură națională, ajuns la cea de-a III-a ediție anul acesta, are loc în data de 4 iunie 2022, în localitatea Curcani din județul Călărași. Iubitorii de cabaline pot admira cele mai frumoase exemplare. Crescătorii din țară și-au anunțat deja participarea la acest eveniment în cadrul căruia se desfășoară și o expoziție cu vânzare. Eugen Enciu este unul dintre oamenii care a depus suflet și s-a implicat  pentru ca acest eveniment să aibă loc.

“Evenimentul va avea loc în data de 4 iunie, continuăm o tradiție pe care am început-o acum trei ani și am întrerupt-o pe perioada pandemiei în anul 2020 pentru că nu au fost aprobate evenimentele la acea vreme. Suntem un grup de prieteni, iubitori de rase de cai. Avem mulți prieteni care vor participa, aici fac referire la mai multe județe din țară, Deva, Târgu-Mureș, Vaslui. Intrarea este liberă, nu s-a perceput taxă de participare. Vrem să ducem tradiția, care, din ce m-am informat, are o vechime de 3.000 de ani. S-a pierdut în perioada comunismului și la noi în zonă avem foarte mulți iubitori de cabaline din toate rasele.

La prima ediție am fost puțin sceptic, nu știam cum vor decurge lucrurile, dar ne-am ambiționat pentru următoarea ediție, pentru că am văzut o dorință mare din partea doritorilor și a vizitatorilor, care pe noi ne-a surprins plăcut. Vom avea dresaj pentru caii de rasă, în special Andaluz și Lusitani, vom vedea atelaje, cai autohtoni, folosiți la munca de zi cu zi, fără a face diferență între rasele valoroase.

Cine deține un animal în ziua de astăzi înțelege cât de greu este să ai grijă de el. Costurile sunt foarte mari pentru întreținerea unui cabalin. Pot să vă spun că este mult mai costisitor decât o vacă, să vă spun așa. De la cabaline nu câștigăm nimic, doar plăcere. ” – a declarat pentru Canal SUD, Eugen Enciu, organizator Cabalin Regal

Vom avea sprijin din partea IPJ Călărași, Poliția Animalelor va fi prezentă pe toată durata desfășurării evenimentului.

Continue Reading

Evenimente

Mesajul ECOAQUA Călărași cu ocazia Sărbătorilor Pascale: Fie ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat!

Published

on

„Fie ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat! Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia. Paşte Fericit!” – a fost mesajul transmis de conducerea Ecoaqua S.A. Călărași

Continue Reading

Evenimente

Mesajul primarului din Călărași cu ocazia sărbătorilor de Paște

Published

on

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro