Connect with us

Alegeri 2024

Ciprian Olteanu (Unirea), cel mai tânăr primar din Călărași, câștigă alegerile cu o victorie impresionantă

Published

on

În data de 9 iunie 2024, comuna Unirea din județul Călărași a asistat la o victorie remarcabilă a primarului liberal Ciprian Olteanu, care a câștigat detașat în fața contracandidatului său, Belu Florian, din partea Partidului Social-Democrat. Această victorie consolidează poziția lui Olteanu ca cel mai tânăr primar din județul Călărași și reflectă încrederea puternică a comunității în leadership-ul său.

În cei patru ani de mandat, Ciprian Olteanu s-a remarcat printr-o serie de proiecte ambițioase și realizări concrete care au transformat comuna Unirea. Printre inițiativele sale notabile se numără modernizarea infrastructurii locale, îmbunătățirea serviciilor publice și atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunității. Aceste eforturi susținute au dus la creșterea calității vieții în comună și au creat o bază solidă pentru viitor.

Rezultatul alegerilor din 9 iunie nu a fost doar o victorie electorală, ci și o recunoaștere a muncii asidue depuse de Ciprian Olteanu în beneficiul comunității. Locuitorii din Unirea și-au exprimat încrederea în viziunea și capacitatea sa de a continua dezvoltarea locală, oferindu-i un mandat puternic pentru următorii patru ani.

Cu o diferență imensă față de Belu Florian, candidatul social-democrat, Ciprian Olteanu a demonstrat că leadership-ul tânăr și inovator poate aduce rezultate semnificative și durabile. Acest succes electoral este o dovadă a faptului că dedicarea și implicarea directă în nevoile comunității sunt apreciate și răsplătite de cetățeni.

Advertisement

Ciprian Olteanu continuă să fie un exemplu de tânăr lider în județul Călărași, iar reușita sa la alegerile din 9 iunie 2024 marchează un nou capitol în dezvoltarea comunei Unirea.

“Azi e despre viitor. Vă prezint două borne interesante pe care voi, cei care mi-ați acordat votul le-ați atins :
– 1214 persoane au pus ștampila pe numele meu;
– avem pentru prima dată un partid căruia voi i-ați câștigat 8 consilieri locali din 11 totali;
Pentru mine e clar, voturile nu sunt câștigate de candidați ci sunt date cu împrumut de cetățeni pentru o perioadă de 4 ani în care lucrurile trebuie să se schimbe, să se întâmple și să se vadă. Mulțumesc din suflet tuturor celor care au ieșit ieri la vot și au văzut schimbarea din comuna noastră. Mă angajez pentru încă 4 ani, sa nu va dezamăgesc. Al vostru Primar!”

Alegeri 2024

PSD domină scena politică din Județul Călărași. Cum arată harta politică a primarilor

Published

on

Alegerile locale din 9 iunie 2024 au reconfirmat predominanța Partidului Social Democrat (PSD) în județul Călărași. După numărarea voturilor, PSD a obținut majoritatea în 35 dintre cele 55 de unități administrativ teritoriale, consolidându-și astfel poziția dominantă.

Victoria PSD

În Călărași, PSD a câștigat în localitățile: municipiul Călărași, Oltenița, orașul Fundulea, orașul Lehliu-Gară, Belciugatele, Chirnogi, Ciocănești, Crivăț, Căscioarele, Dor Mărunt, Dragoș Vodă, Frumușani, Frăsinet, Fundeni, Grădiștea, Gurbănești, Gălbinași, Ileana, Independența, Lupșanu, Mânăstirea, Nana, Nicolae Bălcescu, Perișoru, Plătărești, Sărulești, Tămădău Mare, Ulmeni, Ulmu, Valea Argovei, Vasilați, Vâlcelele, Șoldanu și Ștefan Vodă.

Trei localități au avut un singur candidat. Frasinet, Gurbănești și Vâlcelele au câștigat

Advertisement

Candidaturile unice din comunele Frăsinet, Gurbănești și Vâlcelele au asigurat victoria PSD încă dinainte de începerea scrutinului.

Rezultatele PNL

Pe de altă parte, Partidul Național Liberal (PNL) a reușit să se impună în 20 de localități: Budești, Alexandru Odobescu, Borcea, Chiselet, Curcani, Cuza Vodă, Dichiseni, Dorobanțu, Dragalina, Jegălia, Lehliu, Luica, Mitreni, Modelu, Radovanu, Roseți, Sohatu, Spanțov, Unirea și Ștefan cel Mare.

Aceste rezultate reflectă o divizare clară a preferințelor politice în județul Călărași, cu PSD dominând majoritatea localităților, în timp ce PNL își păstrează influența în anumite zone cheie.

Pentru PSD, aceste rezultate reprezintă un mandat clar de continuare a proiectelor locale și de implementare a noilor politici care să sprijine dezvoltarea județului Călărași. În același timp, PNL va trebui să analizeze în detaliu aceste rezultate și să-și ajusteze strategiile pentru a-și întări poziția în viitoarele scrutinuri.

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

George Chiriță este noul primar al comunei Roseți

Published

on

Alegerile locale din 9 iunie au adus un val de schimbări semnificative în județul Călărași, unde cetățenii și-au ales primarii, conducerea Consiliului Județean, consilierii locali și județeni, precum și reprezentanții pentru Parlamentul European.

În multe localități, rezultatele au reflectat dorința alegătorilor pentru schimbare și reînnoire. Una dintre cele mai remarcabile schimbări s-a petrecut în Comuna Roseti, unde George Chiriță, candidat din partea Partidului Național Liberal (PNL), a reușit să preia primăria de la social-democratul Nicolae Rîjnoveanu. Acesta din urmă a fost primar timp de șapte mandate consecutive, administrând localitatea cu o mână de fier.

Schimbare după șapte mandate socialdemocrate

Nicolae Rîjnoveanu a dominat politica locală din Roseti timp de aproape trei decenii. Totuși, în alegerile din 9 iunie, locuitorii au decis că este timpul pentru o nouă direcție, votând masiv pentru George Chiriță.

Advertisement

Chiriță, actual director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a câștigat inimile alegătorilor prin promisiunile sale de modernizare și susținere a agriculturii locale.

Instituție  a fost concentrat pe dezvoltarea infrastructurii rurale și pe oferirea de sprijin consistent agricultorilor, un segment cheie pentru economia locală.

Promisiuni pentru un viitor prosper

În discursul său de după victorie, George Chiriță a subliniat importanța colaborării și transparenței în administrație. “Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Promit să aduc schimbări pozitive și să fac tot posibilul pentru a îmbunătăți viața locuitorilor din Roseti,” a declarat noul primar.

Chiriță a mai adăugat că, în calitatea sa de director al AFIR, a văzut de-a lungul timpului care sunt nevoile și provocările cu care se confruntă agricultorii, și va continua să lucreze pentru a crea programe și proiecte care să sprijine acest sector vital.

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

Victorie la Platarești pentru Ene Sorin

Published

on

Pe 9 iunie 2024, cetățenii județului Călărași și-au exercitat dreptul de vot pentru a-și alege primarii, conducerea Consiliului Județean, consilierii locali și județeni, dar și reprezentanții în Parlamentul European. În comuna Plătărești, alegerile locale au fost câștigate detașat de către Ene Sorin Adrian, viceprimar în funcție, susținut de echipa Vasile Iliuță și de Partidul Social-Democrat, organizația județeană.

Sorin Ene și-a făcut un nume prin implicarea sa activă în comunitate și prin proiectele pe care le-a inițiat și deblocat în cei patru ani de mandat, a reușit să câștige încrederea majorității alegătorilor din Plătărești. Printre realizările sale notabile se numără modernizarea infrastructurii locale, inițiativele pentru dezvoltarea economică și programele sociale care au îmbunătățit considerabil calitatea vieții în comuna pe care o conduce.

Victoria lui Sorin Ene reflectă nu doar satisfacția cetățenilor față de munca sa, ci și sprijinul puternic al echipei Partidului Social-Democrat, condusă la nivel județean de Vasile Iliuță. Această reușită electorală subliniază și capacitatea echipei de a mobiliza comunitatea în jurul unui program de dezvoltare sustenabilă și progresistă.

În urma acestor alegeri, cetățenii din județul Călărași așteaptă continuarea proiectelor de succes și inițierea unor noi demersuri care să contribuie la dezvoltarea durabilă a județului.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate