in ,

Cine sunt parlamentarii călărășeni care vor merge în Parlamentul României

Rezultatele alegerior parlamentare sunt în favoarea Partidului Social Democrat. Peste 44% din voturile valabil exprimate de călărășeni au mers către lista social-democraților aflați pe liste. După PSD, în sondaje s-a aflat  PNL, AUR, USR şi PMP, potrivit rezultatelor parţiale făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă, în urma numărării a 92,94% din voturile totale.

  • Noii parlamentari desemnați în urma scrutinului din 6 decembrie sunt: Nicolae Cionoiu, Dumitru Coarnă, Constantin Bârcă, din partea PSD Călărași, Emil Dumitru, Ciprian Pandea, din partea PNL Călărași și Călin Cătălin Balabașciuc, din partea Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor.

Nicolae Cionoiu (stânga sus) – 54 de ani, absolvent al Institutului de Construcții București, Facultatea de Utilaj Tehnic. Director timp de 18 ani în cadrul  Societății de Utilaj Greu pentru Construcții și Transporturi Călărași, devenită între timp Astalrom SA. Din anul 2010 s-a asociat cu alți doi colegi din cadrul societății unde a activat și au înființat ZMC Trading Călărași. Un adevărat antreprenor care și-a arătat calitățile de management prin dezvoltarea propriei societăți. 

Dumitru Coarnă – (centru sus) 56 de ani, călărășean cu mare notorietate, iubit în rândul cetățenilor prin prisma meseriei de polițist pe care a practicat-o până la vârsta de 45 de ani, pensionându-se din motive medicale. Este liderul Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (SNPPC), fost șef al postului de poliție Grădiștea jud. Călărași. Coarnă a fost vocal cand au fost situații care au pus într-o postură tensionată inspectoratele de poliție. Noul parlamentar de Călărași este absolvent de studii jurudice, urmate la Universitatea Româno-Americană, dar și un master în științe penale urmat la  Spiru Haret. 

Constantin Bîrcă – (dreapta sus) 44 de ani, fost director general adjunct  APIA. Provine din comuna Dor Mărunt, localitate în care, în 2013, și-a achiziționat un imobil pe care-l folosește drept casă de week-end. Este căsătorit cu Bianca Bîrcă, șefa de cabinet a lui Paul Stănesc, secretar executiv al PSD. La vârsta de 31 de ani a reușit performanța de a obține titlul de doctor  în cadrul Facultății de Medicină Veterinară București.

Emil Dumitru (stânga jos) 41 de ani, lider interimar al PNL Călărași, născut la data de 27.08.1979, în comuna Chiselet, jud. Călărași. Este licențiat în științe juridice, la Universitatea Româno-Americană București. Studiile de master au fost realizate în anul 2009, diploma de master la Universitatea de Științe Agronomice si Medicină Veterinară – București, Facultatea de Horticultură – Catedra de Viticultură și Vinificație. În anul 2019, Emil Dumitru a ocupat  postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Liderul PNL Călărași este un fermier convins, deținând 25 de hectare de teren pe care îl lucrează.

Ciprian Pandea (centru – jos) 34 de ani, aflat într-o relație, fost subsecretar de stat în Ministerului Tineretului și Sportului și ca secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului României. Pandea este născut la data de 10 decembrie 1986, licențiat în teologie la Universitatea București, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, din București, cu studii doctorale urmate la Universitatea Ovidius Constanța, Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Călin Cătălin Balabașciuc ( dreapta jos) este student, 24 de ani și provine din localitatea Moldovița, județul Suceava. Liderul AUR Călărași este licențiat în istorie în cadrul Universității București.  Candidatul AUR Călărași la Camera Deputaților este necunoscut în Călărași, iar forma de promovare folosită de AUR a fost pe rețelele de socializare. Sursele de presă susțin că tânărul Călin Cătălin Balabașciuc este  fost membru PSD filiala de sector 1, condusă de fostul edil Daniel Tudorache.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. PSD Călărași prezintă câștigătorii alegerilor parlamentare

ADR Sud Muntenia a organizat a treia întâlnire a stakeholder-ilor proiectului SinCE-AFC