Connect with us

Știri

Cinci oferte pentru Podul „Siderurgic” din Călărași. Lucrările de reparații capitale ar putea începe din septembrie

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat astăzi (17 iunie 2024) că au fost depuse cinci oferte pentru lucrările de reparații capitale ale Podului Siderurgic din Călărași – DN3B, Călărași – Chiciu, drumul care face legătura cu BAC-ul de la Chiciu spre granița cu Bulgaria. Podul nu a mai fost reparat de la construirea acestuia în 1991, adică de 33 de ani. 

Luni au fost depuse cinci oferte pentru contractul de reparație capitală al podului peste canal de la Călărași, anunță CNAIR: 

  • Asocierea SC GDO MOV Impex SRL – Infra Expert AD – SC Conrep SA;
  • BOG’ART SRL;
  • Asocierea Eurocogen Dâmbovița SRL – Donau Garten SRL – Chirulli Andrea Impresa Individuale;
  • Ness Proiect Europe SRL;
  • Asocierea Freyrom SA – Procons Group SRL – ZMC Trading SRL.

Licitația pentru contractul de aproape 90 de milioane de lei a fost lansată în aprilie de CNAIR. Secretarul de stat Sorin Vrăjitoru menționează pentru Călărași Press că Ministerul Transporturilor se așteaptă ca reparațiile să înceapă în septembrie. Podul de 843 de metri nu a mai fost reparat de 33 de ani.

Sorin Vrăjitoru: „Ministerul Transporturilor și Sorin Grindeanu au dat dispoziție ca aceste lucrări să meargă într-un ritm accelerat și să nu ne mai pună în niciun fel de risc situația cu acel pod peste Canalul Siderurgic. Este cunoscut faptul nu a mai fost reabilitat de 30 de ani. Am făcut demersurile necesare, acest pod va intra în reparații capitale în luna septembrie, sperăm noi”, a declarat acesta despre proiect. 

Advertisement

Durata de execuție a contractului este de 7 ani, dintre care 2 ani perioada de execuție, iar restul de cinci ani perioada de garanție. Valoarea estimată a proiectului este de 86.701.560,12 lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată prin Fonduri Europene – Programul Transport 2021 – 2027. 

Obiectivul face parte din Drumul TransRegio Brăila – Slobozia – Drajna – Călărași – Chiciu. 

Advertisement

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate