Connect with us

Știri

CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT, FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI ȘI CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Published

on

CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT, FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI ȘI CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Cinci persoane sunt cercetate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași pentru furt calificat, favorizarea făptuitorului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Doi tineri au fost reținuți.

Urmare a unor activități complexe informativ-operative și de cercetare penală, la data de 10 noiembrie a.c., polițiștii au reușit identificarea și probarea activității infracționale a cinci persoane, din comuna Cuza-Vodă, județul Călărași.

În fapt, în noaptea de 19 octombrie a.c., 5 tineri s-au plimbat cu un autoturism condus de unul dintre aceștia, fără a poseda permis. Ulterior în jurul orei 02.00, aceștia au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul Călărași, iar pe fondul teribilismului unul dintre băieți a venit cu inițiativa de a merge să sustragă telefoane din incinta unui magazin.

Cu această propunere au fost de acord 2 dintre tineri, astfel aceștia au plecat pe jos către sediul magazinului, au forțat ușa de acces, au pătruns în interiorul magazinului și au reușit să sustragă un telefon mobil.

La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroul de Ordine Publică, Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea, Serviciului de Acțiuni Speciale și a unei echipe de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza comunei Cuza-Vodă, fiind descoperite și ridicate mai multe probe și mijloace materiale de probă, precum și telefonul mobil sustras.

Față de 2 tineri a fost  luată  măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Totodată, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro